Įkraunama...
Įkraunama...

prašau pagalbos 5 metų mergaitei

Laba diena,dukrai 5 metai,darzelyje adaptacija praejo,visada noriai eidavo i darzeli,pasiilgdavo grupes draugu,paskutine visa sia savaite atsirado nenoras eiti ir verkimas rytais ir vakarais.
Seimoj santykiai geri ,turi maza judria sese 1,5m , demesio sia savaite gavo daugiau nei iprastai,kas keisciausia kai nueina I darzeli ten buna linksma ir guvi,zaidzia ir draugauja su vaikais kaip ir anksciau.
Mergaite turi slidu reikala,nuo kudikystes vis dar prisislapina I lova,paskutines dvi savaites darzelyje pradejo nemiegoti pietu(kaip ji pati sake bijo uzmigti nes geda prisislapinti) nors jai nuolaidas daro ji ten tik paguli ir anksciau atsikelia nei kiti vaikai. Niekas nesijuokia ,ir negedina.Naktimis ji prisislapina kekviena nakti,bet paskutine sia savaite 2 dienos sausos,kitos po viena karta padarytos)o darzelyje tai ivyksta ne visada .
Labai daug kalbinau as ja,bandziau isgauti kodel verkia ir bijo.JOs atsakymai: (kad vaikai triuksmauja ir isdykauja ir kad ja erzina triuksmas,viena karta uzsimine del to kad geda del prisislapinimo I lova).
Labai noreciau isgirsti patarimu,nes nebezinau ka daryti,visko buvo bandem ir piktuoju(kad isnesim zaislus ,kad nebebus jokiu pramogu,bet I tai nelabai ji reaguoja,verkia rytais po pusvalandi,gryzus is darzelio visada buna linksma po keliu valandu vel asaros ir pokalbiai bei raminimas.
Pati galvoju gal tai manipuliavimas,ir bandymas is tevu bet kokio didesnio demesio sulaukti.
Padekite,nes nebezinau kaip toliau elgtis
Atsakyti
QUOTE(quatre @ 2015 04 17, 10:12)

Padekite,nes nebezinau kaip toliau elgtis

O jei mergaite nemiegotu pietu miegelio, bet gautu knygu ar piesimo, delioniu ir t.t. ir ramiai rubinej ar kur jau aukletojos sutiktu tiesiog pasedetu, nes kaip suprantu vistiek nemiega, o gulejimas sukelia stresa, baime uzmigt.... 4u.gif
Atsakyti
reikalingi ne patarimai, o TERAPIJA. To nesuteiks jokie internetiniai patarimai ir pokalbiai. Ypač, kai kalba eina ne apie patį rašantįjį, o apie trečiuosius asmenis. Jei esat atsakingi tėvai - kreipkitės į vaikų psichologą. Pagal priklausymą gydymo įstaigai jus nukreips, kur galite gauti nemokamai šias paslaugas.
Atsakyti