Įkraunama...
Įkraunama...

Galvos skausmas

Mano 4.5 m. berniukas pirmą kartą gyvenime vakar pasiskundė galvos skausmu, užtai ir sunerimau. Galvą jam suskaudo vakarop, ėmė sakyti, kad skauda žiūrėti į šviesą, raukė kaktą. Gėrėm ramunėlių arbatos, masažavau smilkinius (jam patiko), bet panašu, kad jam ėmė skaudėti vis labiau ir labiau, ir prieš naktį daviau jam ketvirtadalį analgino tabletės.
Kadangi mano įsivaizdavimu, galvos skausmas yra labiau suaugusių liga, nuo nuovargio nuo nemigos, bet va sveikam, išsimiegojusiam, nekarščiuojančiam 4,5 metų vaikui - ar normalu, kad ji gali suskausti? Neužsigavo, neperkaito jis tą dieną. Ar verta nerimauti? Jeigu dar pasikartotų, kokie toliau būtų patarimai?
Lauksiu atsakymo, dėkoju iš amksto.
Atsakyti
Aišku, kad ir tokio amžiaus vaikui gali skaudėti galvą, bet tai būna retai. Bet žinoma, nei vienas nuo to nėra apdraustas.
Dažniausia vaikai mėgdžioja suaugusius ir, jei jie pasiskundžia kokiu skausmu, po kiek laiko vaikas gali tai simuliuoti (ypač tais atvejais ,kai jam nutinka kokios tai problemos, ar tuo metu trūksta suaugusių dėmesio, pvz. gimus mažesniam vaikui). Tai jam gaunasi instiktyviai. Vaiką reikia nuraminti, suprasti jo bėdą , paguosti, duoti paprasčiausia trupiniuką Valerijono tabletės, nukreipti vaiko dėmesį nuo jo problemos, pasiūlius jam ką tai malonaus ir stebėti kas bus toliau.
Jei po 15-20 minučių nepraeis, reikėtų sugirdyti paracetamolio (sirupo ar tablečių), tik ne analgino, nes tai nėra vaikų vaistas, kuris neigiamai veikia vaiko kraujodaros organus.
Jei skausmas pasikartos, reikalinga okulisto ir neurologo konsultacijos
. heart.gif
Atsakyti