Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos,

As dedu raudonus, nes megstu viska sunokint ir neragauju zaliu visiskai. Padazai gan astrus pas mane, nes negailiu pipiriuku, dedu kiek noriu neziuriu kas parasyta receptuose o beto ir viska dedu is akies kiek ko turiu ir kas man labiausiai patinka pagal skoni ir kvapa.

O cia dar idomus dalykai mano paprikyne dedas bigsmile.gif Anksciau verciau beda katei kaimynu, kad mindo mano tuneliuka ir skainioja ciliukus (kvaila ar ne biggrin.gif ), bet isitikinau, kad ne kate kalte o dvikojis ;katinas' ir kas idomiausia labai estetas ir gurmanas (e), nes skyne tik isimtinai Passilla Bajioir dar visiskai zalias , jau neliko nei 1 papeikytes nuskyne siom dienom visas , net suplese agro uzdanga, kad nereiktu atidedenginet. Turiu dabar atsiprasyt kaimynu kates(ino), nors ten landziojo tikrai.
Bet ar tas Passillo Bajio skanus zalias? Nesu zalio ragavus, gal kazkas augina?






Atsakyti
Auginu, bet nevalgau, nes atsiduoda saldžiosiomis paprikomis, kurių kvapo nepakenčiu. Skinu žalius, tokio tamsiai mėlyno žalumo:
https://plus.google....925487643554471
Kitokios spalvos lyg ir neįgauna. Internete nuskinti irgi tokie tamsūs, o kur violetinės nuotraukos, tai gal foto efektai, ar fotoaparatai nepagauna, panašiai kaip raudoną spalvą. Dukra nusineša pas draugus, blogų atsiliepimų nebuvo, visi gyvi.
Atsakyti
Kvepia tai skaniai prinokusi ir skani, bet siemet jau neparagausiu, pernai daug turejau , bet neliko sunui visas atidaviau, jis labai megsta ir seklomis aprupino.
Atsakyti
Sveikos.turiu truputi cili pipiriuku ir nzn ka su jais daryti blush2.gif ar galima dziovinti ir kaip tai daryti.
Atsakyti
QUOTE(zara** @ 2015 08 28, 14:13)
Sveikos.turiu truputi cili pipiriuku ir nzn ka su jais daryti blush2.gif ar galima dziovinti ir kaip tai daryti.


nėr nieko paprasčiau - užsimauni pirštines, pjauni per pusę išilgai, ir dedi į džiovyklę (jei neturi, tai į nekarštą orkaitę pravirom durim). kai išdžiūsta su kavamale sumali, pasidarai čili dribsnius, susipili į stiklinius indukus, užsirašai pavadinimus ir nebeperki pipirų visą sezoną biggrin.gif Malti reikia skirtingas veisles atskirai, tada turėsi skirtingo aštrumo skirtingiems patiekalams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 28 rugpjūčio 2015 - 13:29
Pasirodykit prasom su paprikom vaizdais ir skoniu aprasymais,kaip,kad,tai daroma pomidoru temoje
Neismanau apie jas,tai labai noreciau daugiau suzinot,kokia sekla kitamet rinktis
Atsakyti
QUOTE(girene @ 2015 08 28, 15:29)
Pasirodykit prasom su paprikom vaizdais ir skoniu aprasymais,kaip,kad,tai daroma pomidoru temoje
Neismanau apie jas,tai labai noreciau  daugiau suzinot,kokia sekla kitamet rinktis

Paprikos visos skanios, tik ta juodoji ne, geriausia storasienes, nes daug mesos ir sultingos, bet yra geru ir plonasieniu, pvz. Poblano. Ir spalvu atzvilgiu, yra raudonu , geltonu , oranziniu, pagal dydi maziukiu ir dideliu ir l. dideliu. Kam kas patinka.
Atsakyti
Pasidalinkit jalapenu konservavimo receptu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kaktuselis @ 2015 08 29, 15:45)
Pasidalinkit jalapenu konservavimo receptu smile.gif

As nebedarysiu pagal Giedriu, ten vien actas, man netinka. Pasidarau truputi rugstesni nei agurkams ir buna labai gerai, nes ciliai turi savo astrumo o kam ta rugstis. Dedu viska is akies kas man patinka, neziuriu jokiu proporciju.
Atsakyti
Aš žirklėmis sukarpau. Išdžiūvę sėklos iš prilipusio vidaus išbyra. patiesiu audinio gabalą ir išdžiovinu.
Galima ant atskirų skudurėlių skirtingas veisles.
Kažkada vargau su guminėm pirštinėm. Nusideginau rankas ir su jomis. Nepadėjo jokie kremai prieš darbą. Dabar, kai nereikia, geneliausios mintys ateina.. Jau pernai karpiau žirklėmis. Kotelį nukerpu ir numetu, o toliau norimo pločio. Jokių pirštinių, jokių graužimų, nei prieš,nei po.
Pernai džiovintų nepilną 3 l stiklainių džiovintų turėjau. Dovanojau aštriamėgiams. Šiemet tokiais kiekiais jau nepasigirsiu.
Pusantros normos padariau žalių aštrių paprikų su saldžiomis, svogūnu, 6proc actu. Ten tik pašildomas actas, kad jame tirptų cukrus, druska. Užpilama daržovės. Palaikoma 12val šaldytuve. Sudėstoma į stiklainiukus, užpilama skysčiu. Dar parą šaldytuve, o paskui puikiai laikosi rūsyje, net virtuvinėje spintelėje.
Paprikas suvalgom, o skystį, kuris tampa įvairių skonių ir aštrumų- ant žalių salotų (dažniausiai žalio kopūsto, pekino kopūsto ar aisbergo salotų.
Pernai gal 4 normas dariau sau, 2 mamai. Išgaravo viskas "ore". Namie tai sūnus prasisuko.
Atsakyti
QUOTE(kaktuselis @ 2015 08 29, 14:45)
Pasidalinkit jalapenu konservavimo receptu smile.gif

pernai man labai suejo sadziarugstis marinatas kuri paprastai pilu ant agurku. proporciju tiksliu nepasakysiu, nes pilu is atidirbtos akies biggrin.gif
siemet pas mane kazkaip prastai su ciliukais g.gif unsure.gif pradejo deret tik vasaros pabaigoj, tai nezinau kiek paspes- ar bus ka marinuoti. tokie geri buvo daigai, o paskui dali vasaros tik vegetavo.
panasiai ir su paprikom- suspurtavo tik rudeniop. gal orai neitiko g.gif
Atsakyti
http://www.mamosrece...s-pipirai-10338
esat pagal šitą dariusios?
Atsakyti