Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos,

QUOTE(Regila @ 2015 08 30, 09:08)
Pusantros normos padariau žalių aštrių paprikų su saldžiomis, svogūnu, 6proc actu. Ten tik pašildomas actas, kad jame tirptų cukrus, druska. Užpilama daržovės. Palaikoma 12val šaldytuve. Sudėstoma į stiklainiukus, užpilama skysčiu. Dar parą šaldytuve, o paskui  puikiai laikosi rūsyje, net virtuvinėje spintelėje.
Paprikas suvalgom, o skystį, kuris tampa įvairių skonių ir aštrumų- ant žalių salotų (dažniausiai žalio kopūsto, pekino kopūsto ar aisbergo salotų.
Pernai gal 4 normas dariau sau, 2 mamai. Išgaravo viskas "ore". Namie tai sūnus prasisuko.

Labai sudomino receptas... Gal galite parasyti tiksliau, cia tik actu uzpilama ar kaip?
Ir dar gal kas parasytu, kazkada anksciau skaiciau, bet neissisaugojau recepto, kur cielas nedideles paprikas tokias kaip Hamik konservuoja, o paskui lyg tai idaro suriu a pan.
Atsakyti
Sveiki, gal žinote, kodėl pūva paprikos tiesiog ant krūmo? Ir užaugusios dar neprinokusios ir benokstančios ir kai kurios mažytės. Paprikos auga lauke, veislė nežinoma (sėklos krapštytos iš parduotuvinės). Derlius gausus, bet praktiškai išsaugojau tik 1, dar neprinokusią sušaldžiau. Apmaudu. Gal trūksta kokio mikroelemento?
Atsakyti
QUOTE(ienor @ 2015 09 09, 22:53)
Sveiki, gal žinote, kodėl pūva paprikos tiesiog ant krūmo? Ir užaugusios dar neprinokusios ir benokstančios ir kai kurios mažytės. Paprikos auga lauke, veislė nežinoma (sėklos krapštytos iš parduotuvinės). Derlius gausus, bet praktiškai išsaugojau tik 1, dar neprinokusią sušaldžiau. Apmaudu. Gal trūksta kokio mikroelemento?

Palaistyk kalcio salietra. Kalcio trūkumas. Laistyk ir ant augalo.
Atsakyti
Paprika su 6 proc obuoliu actu

4 skilt česnako
2 stikl 6 proc obuolių acto (arba 1 stiklinė 9 proc acto ir 1 stiklinė vandens).
Obuolių actas sveikiau, natūraliau.
2 št druskos
2 št cukraus
Raudonėlio, petražolių, krapų, lauro lapelių
3 saldžios paprikos
17 aštrių (priklausomai nuo dydžio). Aklai nesivadovaukite.
Arba atvirkščiai
1didelis svogūnas arba 3 vid dydžio

Aš tik actą, druską, cukrų pagal normą, o visa kita improvizuoju pagal save. Jei noriu aštriai dedu daugiau aštrių. Kai sau – daugiau svogūnų ir saldžių paprikų.
Actą pašildyti, bet neužkaitinti. Sudėti druską, cukrų. Pašildyti tiek, kad jame ištirptų druska ir cukrus. Užpilti paruoštas daržoves (paprikas, svogūnus, prieskonius). Išmaišyti ir uždengus šaldytuve laikyti parą. Kelis kartus per tą laiką pamaišyti.
Iš pradžių atrodo, kad skysčio per mažai, bet per šį laiką daržovės subliūkšta, atiduodamos savo skonį.
Stiklainiai turi būti sausi. Sudėti į stiklainiukus daržoves ir užpilti marinatu.
Aš dėjau į mažus stiklainiukus pagrusdama.
Paprikas sūnus išgaudydavo,o marinatą (pagardintą 6 proc actą)sunaudodavau ruošdama žalių kopūstų salotas, vėliau net paprastų salotų su pomidorais. Tiesiog salotas apšlakstydavau šiuo actu.
Parą ar dvi palaikydavau šaldytuve, o vėliau išnešdavau į rūsį.
Aštri paprika dezinfekuoja ir sulaiko rūgimą net virtuvinėje spintelėje laikant.
Vien saldi ar tik 1 aštri paprika tarp daugybės saldžių, tikriausiai nekaitinta nesilaikytų. Nebandžiau
Taip atrodo su mažai aštrių:
user posted image
O čia aštriamėgiams:
user posted image
Tokios džiovintos, keliauja į troškinius:
user posted image
O dalis sudžiovinta, kurią malu - būna į prieskonius.
Atsakyti
Čilius mėgstu auginti, o valgyti - kaip kada smile.gif
Šiemetiniai gražuoliai (turėjo būti balkono puošmena, teko vežti į šiltnamį ir sodinti į kibirą, nes kai dėjo augti. (Explosive blast). Gal sėklos buvo krapštytos, neoriginalios?
user posted image

Gražuolis Black pearl (irgi teko lauke išsodinti, nes balkone nemezgė)
user posted image

Kasmet sodinamas varpelių daigas
user posted image

Nežinomas pavadinimas, panašu į Hungarian wax. Šiemet lauke pasirodė puikiai
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2015 09 10, 08:32)

Tokios džiovintos, keliauja į troškinius:
user posted image
O dalis sudžiovinta, kurią malu - būna į prieskonius.


Papasakokite kaip džiovinate paprikas bigsmile.gif
Atsakyti
Žirklėm sukarpau ir ant audinio suberiu. Patiesiu kambaryje ant grindu ir išdžiūsta.
Anksčiau, pjaudavau, išimdavau sėklas. Dabar su sėklomis sukarpau. Džiūdamos sėklos išbyra.
Ten nuotrauka-pernykščio derliaus. Šiemet daug skurdesnis derlius. Pernai galėjau padovanoti aštiamėgiams draugams.
Į troškinį dedu tokius arba šaldytus (žiemą). Kadangi aštrūs nemenkai, tai daugiau 3 gabaliukų į troškinį nededu.
Atsakyti
Mergiukai, kas man pernai davėt Red Mushroom pipirų? Man rodos, ir Maestro paprikų kartu gavau g.gif Kažkuri labai gyrėt tas paprikas, tai gal atrinksim biggrin.gif Paprikos tikrai gerutės, klausimų neturiu. Apie tuos pipirus paklausti noriu - iš tų pačių sėklų vienas medelis raudonais, kitas oranžiniais vaisiais, medeliai atrodo identiškai, įtarčiau, kad orange mushroom gali būt, bet oranžiniai lyg aštresni g.gif tai prisipažinkit, kokių dar panašių toj kolekcijoj turit, kas ten galėjo būt įkritę? nu lyg ne habaneras g.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 09 17, 12:51)
Mergiukai, kas man pernai davėt Red  Mushroom pipirų? Man rodos, ir Maestro paprikų kartu gavau g.gif 

Maestro tai iš manęs, greičiausiai, bet tų kitų tai nea, neturiu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2015 09 17, 14:00)
Maestro tai iš manęs, greičiausiai, bet tų kitų tai nea, neturiu  schmoll.gif


nu gal atsilieps aštriakų kolekcionierė biggrin.gif
Atsakyti
Siais metais auginau 2 cili varpelius - vienas siltnamyje, kitas lauke.Ne ant vieno krumo nerasta ziedu. Ka jie sau galvoja - ne del grozio gi as juos auginu. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(SaVi @ 2015 09 22, 11:53)
Siais metais auginau 2 cili varpelius - vienas siltnamyje, kitas lauke.Ne ant vieno krumo nerasta ziedu. Ka jie sau galvoja - ne del grozio gi as juos auginu. unsure.gif

Jie vėlyvi, tai jeigu vėliau pasėjot tai nespėjo su vaisiukais
Atsakyti