Įkraunama...
Įkraunama...

Varškės patiekalai

Man is varskes labiausiai patinka blynai.Jie tikrai patiks..Ingriedientai:kiausiniai,varske,manai,pienas,krakmolas.(krakmolo tiek,kiek reikia).Jie bus guminiai.
Atsakyti
QUOTE (Bitemaja @ 2004 09 13, 14:39)
tai vat kad tystanti ... pyragams ji visai kitaip pasireiskia nei parduotuves:)

Tai gal del tokios namines varskes mano visi varskes apkepai susmenga mad.gif ? Net ir Bea'os Varskes-obuoliu pyragas gavosi is tos serijos, kai tesla skanesne uz jau gatava gamini.
Atsakyti
LIVIJOS GRADAUSKIENĖS VARŠKĖS APKEPAS :

2 kiaušiniai
2 p varškės ( 400 gr. )
2 šaukštai manų
2 šaukštai riebios grietinės
cukraus
Kai viską gerai išmaišome , įdedame razinų ir kepame 1 val. 160 C temperatūroje


Skanaus !
Atsakyti
Sveikutės. aš naujokė.Skaitinėjau jūsų receptūras. noriu pasidalint ir savo:
VARŠKĖS APKEPAS
500 gr riebios varškės
1/2 st. pieno
1/2 st. manų
3 kiaušiniai
3 v.š. cukraus
druskos, vanilės razinų.
Labai svarbu viską dėti iš eilės: manus užpilam pienu ir palaikom 15 min. Po to varškę, trynius, cukrų, druską sudedam ir miksuojam. pačiam gale išplaktus baltymus.(Ir likusius priedus)
Atsakyti
QUOTE (viksrelis @ 2003 06 18, 22:56)
Varškės žagarėliai


1 pakelis varškės
1 kiaušinis
1 šaukštas degtinės
1/2 stiklinės tirštos grietinės
1 šaukštelis sodos
5-6 šaukštai miltų
1 šaukštas cukraus
miltinio cukraus puošimui

Varškę sumalti mėsmale, ištrinti su kiaušiniu ir cukrumi. Grietinę išplakti su soda ir supilti į varškės masę. Suberti miltus ir supilti degtinę. Viską sumaišyti ir išminkyti.
Palaikyti tešlą šaldymo kameroje 1 valandą.
Kai tešla atšąla, ją iškočioti ir padaryti žagarėlius.
Virti aliejuje.
Išvirtus žagarėlius pabarstyti miltiniu cukrumi.

thumbup.gif clap.gif pagaliau radau varskes zagareliu receptuka labai jau jie man skanus biggrin.gif rolleyes.gif
Atsakyti
vikšrelio varškės apkepas, tiesiog dieviškas. kepiau pusbrolio gimtadieniui. nu super receptas.
Atsakyti
QUOTE (bea @ 2004 09 16, 20:31)
<!-- ALIGN begin --><div align="center">Stogelis - varškės-sausainių pyragas

Reikia:
3 pakelių sausainių “Gaidelis”;
4 paprastų varškės sūrelių su razinomis;
150 g sviesto;
1 stiklinės šilto pieno;
1 valg. šaukšt. kakavos arba tirpios kavos;
100 g cukraus;
0,5 arbat. šaukšt.vanilinio cukraus;
1 valg. šaukšt. rūgščios uogienės;
1 arbat. šaukštelio maltų riešutų;
pusės banano;
2- 3 marmeladinių saldainių;
pieniško arba juodojo šokolado plytelės (100 g).

Gaminimas:
Sūrelius ištrinti su cukrumi, supilti išlydytą sviestą, išmaišyti. Masę padalinti į 3 dalis. Į vieną dalį dėti kavos arba kakavos, o į kitas dvi dalis dėti maltų riešutų, banano, vanilinio cukraus, pasmulkintų marmeladinių saldainių.
Ant stalo padėti polietileninį maišelį. Sausainius pamirkyti piene ir dėlioti ant maišelio 3 x 6.
Tepti 1 baltos masės dalį ir uždėti sausainių sluoksnį 3 x 6.
Tepti kakavinės masės sluoksnį ir uždėti sausainių sluoksnį 3 x 6.
Tepti antrą baltos masės dalį ir per vidurį nutiesti uogienės juostelę.
Paimti maišelį už keturių kampų, suformuoti stogelį- trikampį nestipriai suspaudžiant. Apgaubtą maišeliu pyragą palikti šaldytuvo kameroje apie 2 val.
Po 2 val. dubenėlyje išlydyti 50 g sviesto su šokolado gabalėliais ir gauta mase aplieti pyrago-torto viršų. Galima papuošti konditeriniais saldainukais. Pyragą- tortą laikyti šaldytuve, kad netįžtų.

Nijolė Pilipavičienė

Šaltinis:
http://moteru.takas.lt/receptu_knyga.php?t...gt;<!-- ALIGN end -->

Pagaminau sita stogeli, visi labai gyre, o man asmeniskai per daug sausainiu ir per mazai varskes, jei daryciau kita kart nedeciau 3 sluoksniu sausainiu o tik du wink.gif bet siaip tai skanus dalykelis, ir lengvas thumbup.gif
Atsakyti
LENGVAS VARŠKĖS APKEPAS

šį tą pakeitus, šitą apkepėlį suimprovizavau pagal puikų vienos forumietės (Dazhytos) receptą

500 g liesos varškės
4 šaukštai manų kruopų
4 šaukštai sėlenų
3 šaukštai cukraus
stiklinė jogurto (ypač tinka persikinis ar bananinis)
2 kiaušiniai
2 obuoliai
1 citrina
saujelė razinų
cinamono
kokoso drožlių

skardelės dugną iškloti kepimo popierium, šonus patepti sviestu. obuolius nulupti, supjaustyti plonom skiltelėm, jomis iškloti skardelės dugną, pabarstyti razinomis, kokoso drožlėmis ir cinamonu. varškę pertrinti per sietelį ir išmaišyti su jogurtu, cukrum ir tryniais, berti nutarkuotą citrinos žievelę, manus, sėlenas, viską gerai išmaišyti ir atsargiai įmaišyti plaktus baltymus.
kepiau 200 C apie 40 min., išėjo labai lengvas ir gaivus nuo obuoliukų.
jokių grietinių prie jo nereikia, labai skanu valgyti su jogurtu vietoj padažo. o Dazhytos apkepėlio padažas buvo trintos braškės essen.gif tik deja, mes visas šaldytas trintas braškes jau senai sulapnojom. bet jei kas dar turit, pabandykit, labai skanu
Atsakyti
QUOTE(olé @ 2005 11 19, 20:39)
LENGVAS VARŠKĖS APKEPAS

šį tą pakeitus, šitą apkepėlį suimprovizavau pagal puikų vienos forumietės (Dazhytos) receptą

500 g liesos varškės
4 šaukštai manų kruopų
4 šaukštai sėlenų
3 šaukštai cukraus
stiklinė jogurto (ypač tinka persikinis ar bananinis)
2 kiaušiniai
2 obuoliai
1 citrina
saujelė razinų
cinamono
kokoso drožlių

skardelės dugną iškloti kepimo popierium, šonus patepti sviestu. obuolius nulupti, supjaustyti plonom skiltelėm, jomis iškloti skardelės dugną, pabarstyti razinomis, kokoso drožlėmis ir cinamonu. varškę pertrinti per sietelį ir išmaišyti su jogurtu, cukrum ir tryniais, berti nutarkuotą citrinos žievelę, manus, sėlenas, viską gerai išmaišyti ir atsargiai įmaišyti plaktus baltymus.
kepiau 200 C apie 40 min., išėjo labai lengvas ir gaivus nuo obuoliukų.
jokių grietinių prie jo nereikia, labai skanu valgyti su jogurtu vietoj padažo. o Dazhytos apkepėlio padažas buvo trintos braškės essen.gif tik deja, mes visas šaldytas trintas braškes jau senai sulapnojom. bet jei kas dar turit, pabandykit, labai skanu


ir dar labai skanu į varškės masę įdėti 1-2 smulkiai sutarkuotas morkas, tada apkepas labai gražios spalvytės išeina. tik tokiu atveju reiktų papildomai įdėti dar kelis šaukštus sėlenų, kad nebūtų per šlapias.
Atsakyti
Dariau tuos varskes zagarelius. Siaubas, kokia slykstyne gavosi sad.gif Lyg ir viska gerai dariau, o tik produktus sugadinau...
Atsakyti
Atsispausdinau Elenos pyragą ir Vikšrelio virtus varškėčius biggrin.gif Reiks pamėgint mirksiukas.gif
Atsakyti
panos, o i kokioj skardoj kepate varskes apkepus? ar galima kokiame stikliniame ar moliniame inde pabandyti? kaip manote? g.gif
Atsakyti