QUOTE(Vaizele @ 2009 09 07, 00:16)
Šiandien kepiau pagal receptą tipo tikrą itališką picą, kur ant viršaus reikia uždėti šviežių baziliko lapų. Iškepus tie lapai atrodė tiesiog baisiai - juodi ir perdžiūvę. O kai užsisakau picą picerijoj, ten irgi būna su šviežiais baziliko lapais, bet jie ir picoj atrodo kaip švieži. Nors man atrodo, kad šilti, o tai reiškia, kad pabuvoję krosnelėj. Kame čia triukas, kad jie išlieka tokie žali kaip švieži?
Gali būti, kad atsakymas slypi štai čia:
"picos pado receptas. (patikrintas))
250 gramu strong bread flour, arba llietuvoj taip vadinamo AA rusies, arba italisku 00 rusies miltu,
250 paprastu miltu
arbatinis saukstelis dziovintu mieliu
10 gr druskos.
325 ml silto vandens.
alyvu aliejaus pliupsnis.
tesla maisyti viska sudejus kartu kol is lipios pasidarys nebelipi svelni ir blizganti. palikti uzdengta kol padvigubes. paskui supjaustyti i norimus gabaliukus ir iskocioti norimo dydzio. svarbu kad butu apytiksliai puse cm storumo. kitaip nebus traski. ir svarbu per daug pomodoru padazo nedet. as labiausiai megstu su mocarela, pomidorais ir baziliku. (
bazilika reikia slepti po mocarela.., kitaip sudegs) kepti reik maksimalioj orkaites temperaturoj. kokias 5 minutes. jei biski pajuoduos kampai tai nieko. ( tikra pica kepa 400 laipsniu temperaturoje pusantros minute)))"
o ir šiaip , manyčiau, neblogi patarimai ir receptas toje citatoje, kuri paimta iš čia
My Webpage