QUOTE(aFREAKa @ 2015 08 31, 11:46)
Sveikos, aš tai galvoju taip...
Riešutai tai medžio vaikai. Visi tėvai nori savo vaikus apsaugoti no negandų. Todėl visos sėklos ( riešutai, grūdai, pupelės ir t.t.) yra sudėtos taip, kad išeitų kiauriai žinduolio traktu. T.y. suėda koks šeškas kavos uogų, bet sėklas iškakoja sveikas, nes juose daug antimaistinių medžiagų. Kad perkeliavus per visą žarnyną kitam gale iškristų daigi sėkla ir pratęstų augalo giminę. Todėl manau, kad sėklų geriau nevalgyti, o jei valgyti tai kiek įmanoma labiau nukensmintas: mirkytas, daigintas, virtas, fermentuotas.
Riešutai tai medžio vaikai. Visi tėvai nori savo vaikus apsaugoti no negandų. Todėl visos sėklos ( riešutai, grūdai, pupelės ir t.t.) yra sudėtos taip, kad išeitų kiauriai žinduolio traktu. T.y. suėda koks šeškas kavos uogų, bet sėklas iškakoja sveikas, nes juose daug antimaistinių medžiagų. Kad perkeliavus per visą žarnyną kitam gale iškristų daigi sėkla ir pratęstų augalo giminę. Todėl manau, kad sėklų geriau nevalgyti, o jei valgyti tai kiek įmanoma labiau nukensmintas: mirkytas, daigintas, virtas, fermentuotas.
Gal galetumet sios info saltiniu pasidalinti. Kazkaip idomiai skamba. Kas medis sako, kad nori apsaugoti savo "vaikus". O pomidoro, agurko seklos irgi blogos/antimaistines...ka daryti, isrankioti. O kiausinis, irgi kevale, vistos vaikas apsaugotas. Na nesueina man galai. Kakaip gal formuluote netinkama tiesiog.