QUOTE(jolitamaria @ 2015 06 11, 10:27)
labas rytas ,
Pasidalinkite kokie salotu igredientai. Kazkuri gyresi ,kad darzoviu suvalgi 1-1,5 kg . Na neisivaizduoju kaip tiek suvalgyti , kiba labai skanu
Prisipjaustai svieziu kopusteliu smulkiai, agurko, pomidoro ir megstamu zoliu. As skaninu grietine, bet skanu ir su al. aliejumi. Sau darausi dideli dubeni, tai ko gero is karto kilas gaunasi. Ziema labia megstu tas saldytas darzoves. Issiverdu ir paskaninu sviestu, druska: ziediniai, brokoliai, sparagines, briuselio kopusteliai, zali zirneliai. Dar megstu koncervuotus zirnelius su tarkuotu virtu burokeliu. Skaninu arba naminiu majoneze, arba al aliejumu, arba grietine.
Vakar dariau tokias -salotu lapai, agurkas .
Agurkas, pomidoras - vanduo. Siose darzovese beveik near inertinu (lastelienos). Nepamirskite darzoviu su lasteliena. Kopustai, briuselio kopusteliai ir t.t.
O vaikams dabar darau toki garnyra prie mesos - verdu pora svieziu bulviu, morka ir daug kopusto. Viskas suverda , pridedu sviesto, druskytes , sumaigau. Valgo kaip bulviu kose ir dziaugiasi (kopustu ,jei buna atskirai net neragauja )
Papildyta:
O tu pamegink tokia kose: isverdi brokolius ir ziedinius kopustus, gali ir morkos imesti. Sutrini kaip bulviu kose su sviestuku, siek tiek druskytes - apsiedimas.
Dar del receptu -skaiciau senose temose ,kad kazkaip kepat kopustus , kaip ? Nesvyla jie ? Kaip ten juos reiktu kepti ?
As paprastai vartoju juos zalius arba virtus/troskintus.
Labai paprasta. Susisinkavoji kopustus. Dedi ant keptuves ghi ar kokoso ir suverti kopustus. Kartas nuo karto permaisai mentelemis. Kai kazkiek apkepa, uzdengi sklidinai dangciu, mazini ugni iki minimum ir lai pasitusina. Kas megsta kietesnius - maziau tusinti, kas minkstesnius - ilgiau.
QUOTE(Silvaja @ 2015 06 11, 10:37)
taip, trečias mėnuo nepraeina spuogai

randelių nemažai likę.
Pomidoras skanu

bet jo nevalgau dėl psoriazės
Tai visgi ko reiktų pabandyt atsisakyti vištienos ar kiaulienos, kas labiau gali alergizuoti
Gali ir tas, ir anas. Kazka viena isimk is mitybos visiskai ir stebek. O gal tu apskritai baltymo per daug suvalgai. Nepatingel I lentele isimesti suvalgyto maisto duomenis, kitaip neissiaiskinsi:)
QUOTE(emmphatic @ 2015 06 11, 10:43)
Nidulia-pabandysiu tos grietines po menesio,paziuresiu ar issauks kokia reakcija.
Jo, kitaip ir nesuzinosi:)
QUOTE(kustucius @ 2015 06 11, 10:45)
Kaip liuks, kad viskas tik gereja:)
QUOTE(Silvaja @ 2015 06 11, 13:32)
jautiena man nelabai ( nors vaikystėj skanu buvo )
kielienos nugarinę, šoninę, faršą valgau

rytais suvalgau po pusę avokado,lašinukų, pradėjau išlaižyti lėkštę ( jei kepu su kokosų al)

kava su šaukšteliu kokoso al.
o jau kokie tie kalakutienos/morkos kotletukai skanūs
Jo, kalakuto su tarkuotomis morkomis kotletukai pasakiski. As kiauso nemusu I farsa, tai labia sultindi ir minksti gaunasi.
Nemegsti jautienos? Susimalk ir pakepk farsa su svoguniukais ar grybukais. Galima ant tokio pakepto farso labia skanu padaza pasidaryti: pasikepini ant keptuves sonnies su svoguniukais, grybais ir pabaigoje uzbalini padaza grietine ar grietinele, slakeli ciberzoves (kas megsta) ir si padaza galima pilti ir ant pakepto farso ir ant virtu saldytu darzoviu - apsiedimas