Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 2015 vasara

QUOTE(Ntu-Kpi @ 2015 07 07, 15:11)

Aha man irgi idomu - kopūstus is sėklų ar daigus sodinat? blush2.gif


vasaros valgymui daigais, žiemos laikymui sėju lauke
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 07 liepos 2015 - 15:58
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2015 07 07, 15:11)
O kaip šaldot? Tiesiog supjaustot? Ar stiebais saldot?
Niekad nesaldziau, idomu net.

Aha man irgi idomu - kopūstus is sėklų ar daigus sodinat? blush2.gif

as susipjaustau viska.galima ir stiebais I maisiukus
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 07 07, 16:57)
vasaros valgymui daigais, žiemos laikymui sėju lauke

Dabar is seklu paseti is seklu lauke isaugtu greitam valgymui?(caramba)
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2015 07 07, 20:17)
Dabar is seklu paseti is seklu lauke isaugtu greitam valgymui?(caramba)


spaliui
Atsakyti
YERENA,gal gali pektino gamybos receptą aprašyt-kokia jo konsistencija?
agrastų pektiną pasigaminau,bet kaip pusfabrikatį gaila naudot,per daug skanus wub.gif
Atsakyti
GONZIKAS117, ne taip supratote mano žinutę. Aš jo gryno negaminu. Uogienėms naudoju arba pirktinį, arba tam naudoju citrusų kauliukus bei vidines plėveles, arba obuolius.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2015 07 14, 11:37)
GONZIKAS117, ne taip supratote mano žinutę. Aš jo gryno negaminu. Uogienėms naudoju arba pirktinį, arba tam naudoju citrusų kauliukus bei vidines plėveles, arba obuolius.

visų pirma prašom be daugiskaitos,bais sena jaučiuos ,nors tik už kelių mėnesiukų 40sukakos doh.gif
ta prasme į visas vuogienesobuolius dedi? g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2015 07 07, 08:53)
Kopustus tikriausiai is daigu jau sodinot? blush2.gif

Is seklu, sitie speja dar uzaugti, jie salotiniai.
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 07 14, 19:37)
visų pirma prašom  be daugiskaitos,bais sena jaučiuos ,nors tik už  kelių mėnesiukų 40sukakos doh.gif
ta prasme į visas vuogienesobuolius dedi? g.gif  unsure.gif


pektinu Delona prekiauja
http://www.delona.lt...ktinas-50g.html

jis visiškai beskonis, o mišiniuose su pektinu dar priedų pridėta, tai su jais atsargiau reikia elgtis, per daug pridėjus jaučiasi pramoninės uogienės prieskonis.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 07 15, 08:15)
pektinu Delona prekiauja
http://www.delona.lt...ktinas-50g.html

jis visiškai beskonis, o mišiniuose su pektinu dar priedų pridėta, tai su jais atsargiau reikia elgtis, per daug pridėjus jaučiasi pramoninės uogienės prieskonis.

šitą pati perku ax.gif bet man su juo nelabai išeina susidraugaut unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 07 15, 08:25)
šitą  pati perku ax.gif bet man su juo nelabai išeina susidraugaut unsure.gif


a ko taip?
kai jau verda uogienė, pilu 1 litrui viralo 10 g pektino, tada būna lengvai tirštoka ir iš karto pasitaiso spalva ir tada tik kelias minutes beverdu, kol pradeda tirštėt
tą santykį atradau proceso metu, iš pradžių svėriau uogas, cukrų. paskui beverdant pastebėjau, kiek tas kiekis litrais išeina ir kiek buvau atsisvėrus pektino
tik tą pektiną prieš pildama sumaišau su šiek tiek cukraus, tada jis tolygiau pasiskirsto uogienėje.
o kas tau nesigauna?
Atsakyti
Jei gaminu mono uogienes- naudoju pektiną, jei maišau- priklausomai nuo planuojamo skonio dedu arba obuolius arba naudoju citrusų vidurius. Pvz. apelsinų džemui naudoju vien apelsinus bei cukrų, bet konsistencija būna kaip pirktinio.

Pektiną perku Delonoje. Taip, su juo spalva būna ryškesnė, virimas užtrunka vos keletą min., visada teigiamas rezultatas. Pektino kiekis priklauso nuo cukraus ir uogų kiekio santykio.
Atsakyti