QUOTE(ChinChin @ 2006 07 14, 08:47)
Laba diena
sakykite prašau, kas yra "padidėjęs gimdos tonusas"? vakar gydytoja apžiūrėjo ir pasakė, kad man apdidėjęs, bet kai paklausiau, ar tai blogai, sakė kad ne... bet paskaičius internete, lyg suprantu, kad gali būti gresiantis
mano mažyliui 11 savaičių, maudžiau pilvuką (nežinau ar raisčius ar ką nors dar, nes labai jau apsimetusi, visko bijau dabar

)
labai prašau, pasakykite, kas tai yra ir kaip tą tonusą mažinti... Dėkui
Svarbiausia-nusiraminti

Man tas dalykas prasidejo apie 20 savaite ir lydejo visa nestuma. Pagalbininkai :Mg ir 30ml konjako, jei nepadedavo Mg. Viska dariau tik gydytojai leidus
QUOTE(Lazdyniete @ 2006 08 02, 15:20)
Man padidejes gimdos tonusas buvo kazkur 5-6 nestumo menesyje. Pilvas pasidarydavo kietas kaip kamuolis ir skaudedavo. Pragulejau ligonineje vos ne menesi. Ten man lasindavo magnio laselines, o kai ir tai mazai padejo israse "Ginepral" tabletes, kurias geriau jau beveik iki pat nestumo pabaigos, jis labai atpalaiduodavo. O ir siaip kazkaip as sunkiai nesiojau vaikeli, daugiausiai guledavau. Bet ta kart galiu pasakyti, kad gimdos tonusas padidejo nuo streso. Turejau daug veiklos, mokiausi per dvi vietas dar ir dirbau, tad nera ko stebetis. Dabar su antru vaiksciodama tiesiog jau matau, jei ko susinervinu ir ima iskart pilva mausti. Taigi nervus i konservus
O su Ginepraliu siulyciau atsargiau. Nes daznai sukelia sirdies plakima, tai net anotacijoje parasyta. Man buvo beveik sirdies priepuolis, kvietem greitaja, tai pasake, kad jei yra nors menkiausias itarimas i tachikardija - Ginepralio
nevartoti.