QUOTE(amba41 @ 2015 07 28, 18:46)
Galima sakyti bandžiau. Tinūtrų temoje rašiau jau porą kartų, kad po išdorojimo žuvų pirmas plovimas yra dybenyje. Tuo vandeniu laistau tinūtrus , o jei lieka ir kitas gėles. Mes meškerioti mėgstame, karpius ir kitas žuvis irgi dažnai perkame. Jei tuo metu persodinu, tai tikrai galvas sukišu. Sanpaulijų turiu mažiau nei ant rankos pirštų ir nerizikavau . Jos man jautrus reikalas. Tai pageibsta lapai, tai vėl kas nors atsitinka. Nelabai draugaujame taip sakant. Matyt teks pavaišinti žuvų galvomis , kad susidraugautume.

tada manau tikrai susidraugausit
Aš irgi namie užkietėjusį žveją turiu - žuvų netrūksta... Net įsigijau sanpauliją "Лосось Домашний" iš Rimos (sanpaulija, beje, pasirodo buvo trigalvė, tai galvas nuskabiau ir atskirai įsodinau - matysiu kas gausis

- čia Rimai

) - kad ir savo žuvelę turėčiau
Bet va žuvų galvas ko gero bijočiau kišti į vazonėlius - sako, kvapo nėra, bet katės vis tiek užuodžia... O pas mus jos dvi, ir abi be proto dėl žuvų...

Bet užtat kiek atsimenu, mama pakasdavo menkių galvas šiltnamy pomidorams, kartais ir aš taip padarau, jei nepamirštu pavasarį...
P. S. Dar skaičiau, kad gerai sudeginti žuvų kaulus ir pelenus panaudoti augalams - gaunasi kaip kaulų miltai... nu bet nevalgom žuvų tokiais kiekiais, kad tiek kaulų būtų, kad laužą sukurt.... o jei kaupti tuos kaulus - tai kur juos laikyti?