Įkraunama...
Įkraunama...

Keistai nesuprantamas kaimynų elgesys

QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 09 29, 16:07)
Reikejo kviesti policija kai greze. Turi uzregistruoti remonta savivadybeje.
Su lietuviais graziai susitarti neimanoma. Isimciu yra, bet viskas sprendziama arba per policija arba agresija.
Nekulturinga tauta ir tiek ziniu.

Lietuvos lenkai.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 09 29, 16:07)
Senai buvus Lietuvoje, cia tau ne Airija. Dauguma lietuviu nesupranta ormalios kalbos nes jie neismokinti mastyti. Nera blogi zmones, tiesiog nesugeba suvokti kitu interesu, baige lietuviska mokykla o ten mastyti neismokina.
Todel viskas sprendziam piktuoju, o po to uzsimezga normalesni santykiai.

Cia i kaip Rusija -- pirma issikolioja issidauzo snukius o po to kartu geria

na bute tikrai jau senai gyvenus. biggrin.gif net nezinau, kaip ten visi susidertina, man tai nuolatinis triuksmas...
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 09 29, 17:52)
Gal nenusikalbėk. Jeigu aš norėsiu paveikslą pasikabint ir pagręšiu sieną, tai man dėl to reikia registruoti remontą?



Jeigu paveiksla kabindama gresi savaite sienas, tai gal reikia?
As maciau kazkokiam muziejuje paveiksla "Zalgirio musis" Tai jis toks didelis kad tikrai keliu dienu reiktu isgrezti kabinimus
Papildyta:
QUOTE(Laimeta @ 2020 09 29, 18:09)
Lietuvos lenkai.

Koks skirtumas, kultura nesiskiria
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 09 29, 17:43)
Jeigu paveiksla kabindama gresi savaite sienas, tai gal reikia?

Ne, nereikia.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 09 29, 19:27)
Ne, nereikia.


Ar zinai, kad negali jokiu darbu daryt, jei pas kaimynus triuksmas virsija 45dB?

Siaip tai zmones ir snukius dauzo nebaudziamai, nes ir decibelus sunku pamatuot ir sunku nustatyt kas i snuki nakti dave.

Va butent tipiska lietuve prabilo, kad istatymai jai negalioja, nes matai jai paveiksla reikia pakabinti, ji savaite gali grezti.
Tai kodel dailusis radiatoriu kalinejimas turetu buti draudziamas... Ar lubu dailusis kalinejimas... Gali ir desimtmeti uztrukti
Atsakyti
.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke!: 29 rugsėjo 2020 - 20:59
Gal turite patarimu, kaip elgtis situacijoje su kaimynais? 4u.gif
Iš tiesu tai jau įsisenėjusios bėdos, bet dažnai keliaudavau, nebūdavau namie. Tiesa, buvau palikusi rašteliu, kad šuo kaukia ir loja nuolat ir turėtu išspręsti ta problema.
Dabar būnu namuose ir nuo to nuolatinio šuns keliamo triukšmo nuo ryto skauda galva ir negaliu dirbti. Paskambinau pagalbos telefonu dėl šios situacijos. Įvykis buvo registruotas ir su manimi susisiekė policijos tyrėja dėl duomenu patikslinimo. Paaiškinau situacija ir klausiau, kaip siūlytu spręsti šia bėda. Ji sakė, kad susisieks su kaimynais ir paaiškins gyvūnu laikymo butuose salygas.
Šiandien pribloškė, kai suskambus duru skambučiui, atidariau duris ir persikreipusi moteriškė su piktu, lojančiu šuniu rankose, agresyviai paklausė, ar aš parašiau šmeižiantį pareiškima policijai. Atsakiau, kad pareiškimo nerašiau, bet kreipiausi dėl nuolat girdimo šuns lojimo, nes perspėjimai raštu nepadėjo. Ji buvo labai pikta, bendravo nemandagiai. Sakė, kad jos šuo ligonis, nevaikšto ir į lauka neina. Paprastai su tokiais agresyviais, nestabiliais net nebendrauju, bet tiesiog norėjau aiškiai ir trumpai pasakyti savo pozicija.
Dar bėda yra, kad kažkas naudojasi mano duru kodu tam, kad patektu į nama. Kiekviena diena po n kartu girdžiu pypsėjima domofone. Ir tada girdisi kylantis liftas, vėliau aukšte virš mūsu atsidarančios durys ir didelis lojimo triukšmas (tas pats šuo). Tai tuo pačiu paprašiau tos kaimynės, kad jos vaikai nesinaudotu mano duru kodu (pamenu, kažkada stebėjo, kai vedžiau jį, bet nepagalvojau, kad žiūrėjo į telefonspynę šiuo tikslu). Kaimynė garsiai pradėjo šaukti, kad man vaidenasi, nes jie turi savo koda ir vaiku turi tik viena, kuriam 20 m. 😀
Bet ir supratau, kodėl tas šuo isteriškas ir nenutylantis, kai tokia šeimininkė… Gaila, kad nenufilmavau - gal būtu taip nesiplaiksčiusi. Dar Iki šiol neteko taip matyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laimeta: 20 gruodžio 2021 - 18:55
QUOTE(Laimeta @ 2021 12 20, 18:49)
Gal turite patarimu, kaip elgtis situacijoje su kaimynais?  4u.gif


Šiandien pribloškė, kai suskambus duru skambučiui, atidariau duris ir persikreipusi moteriškė su piktu, lojančiu šuniu rankose, agresyviai paklausė, ar aš parašiau šmeižiantį pareiškima policijai. Atsakiau, kad pareiškimo nerašiau, bet kreipiausi dėl nuolat girdimo šuns lojimo, nes perspėjimai raštu nepadėjo. Ji buvo labai pikta, bendravo nemandagiai. Sakė, kad jos šuo ligonis, nevaikšto ir į lauka neina.


Dar bėda yra, kad kažkas naudojasi mano duru kodu tam, kad patektu į nama. Kiekviena diena po n kartu girdžiu pypsėjima domofone.



Jei pas mane ateitu tokia kaimyne, tai pasakyciau, kad nekvieciau, ir jei dar karta lis i akis - pati gali tapti ligoniu ir sunkiu. O jos sunpalaikis manes nedomina, gali nustipti ir ji pati gali.
Po to parasyciau pareiskima, kad verzesi i buta ir paprasyciau policijos ispeti, kad daugiau nedristu bendrauti tiesiogiai, nes gali buti smurtinis konfliktas.
Del triuksmo reikia rasyti rastu ir kiekviena diena. Tu pareishkimu turi buti daug. Reikia paremti irodymais, filmuoti. Reikalinga matuoti decibelus. Filmuoti matavima Nes triuksmas suvokiamas skirtingai...

Visokie matuokliai pvz LIDL pirkti - nieko nereiskia.
Va sitas is normalesniu
https://www.lemona.l...00-mastech.html

Bet reikia matuoti su kompensacine kreive (ten pasirinkimas A C) zemu dazniu lygiai gali buti didesni.

Kiekvienos paros laiku yra nustatytos ribos, be to skirtingos ribos atsitiktiniams garsams ir pastoviems. 35 - 50 dB Laiptinese normu nera ar jos didesnes

Visa tai reikia suprasti, issiaiskinti, tada visai kitaip reikalai judes.

Del Domafono, jei kazkas zino koda tai koks ten savas kodas? Lietuvoje domafonai yra primityvus, juos geriau atjungti. Kas ateis tegu telefonu skambina
Atsakyti
QUOTE(Laimeta @ 2021 12 20, 19:49)
Gal turite patarimu, kaip elgtis situacijoje su kaimynais?  4u.gif



Žinomos bėdos, tik mūsų kaimynų šuo staugdavo ir naktimis, taip iki 1-2 val nakties, užteko vieno policijos iškvietimo ir dabar vėliausiai 10 vakaro, kažkas grįžta namo. O būdavo ką pasakai- tai šuo nemoka būti vienas- tai ką čia mano bėdos. Kartą laukiau iš komandiruotės grįžtančios sesės, šuo baisiai staugė, pagaliau išėjau jos sutikti, o šeiminkas kuo ramiausiai su draugais plepa prie laiptinės durų, tai sakau: jūsų šuniukas nuobodžiauja. Anas tiesiai namo, po maždaug 5 min išeina su šuniu ir tas šunelis, jau tieisiai po artimiausiu krūmeliu pritūpė, vargšas į lauką nori, kai pagalvoju- tai galėtų išsivesti šunį į lauką ir bendrauti su draugais, o šunelis tuo metu pasivaikščios ir nelos. Aišku, pas jus kita situacija, bet ir mūsiškiai kol baudos negavo, nesuprato, kad šuns lojimas irgi triukšmas, sakydavo, kad mes šunų nemylim, todėl mums trukdo, bet kokia čia meilė, jei niekas su tuo šuniuku neužsiema, gyvūno turėjimas yra atsakomybė. Ten irgi tėvas vienas augina vaikus, žmona mirusi, dirba pamainomis, o vaikai jau paaugliai, ne visada pagalvoja apie šuniuko poreikius.
O dėl domofono- tai tikrai gal atsijunkit kuriam laikui, negalėdami įeiti į namą, atpras jums skambinti ir galėsit vėl įsijungti arba pasidomėkit, kad prižiūri domofoną (bent jau mes turim firmą, kuriai kas mėnesį mokam už telefonspynės priežiūrą), gal jie galėtų pakeisti jūsų kodą.
Atsakyti