Įkraunama...
Įkraunama...

Aliejus

Sveikos,
Gal kas esat naudoje ir zinot kur pritaikyti 'Red Palm Oil' (Raudonasis palmiu aliejus) ? Internete si ta radau, bet noretusi isgirsti realiai naudojusiu isminti biggrin.gif Ne pati pirkau tai taip ir gavosi..O reikejo tik blynam aliejaus lotuliukas.gif O cia uz tokia kaina doh.gif auksiniai blynai gautusi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ligiukss @ 2010 11 17, 19:34)
Labukas , o koks aliejus geresnis? Rafinuotas ar ne? g.gif

kepti rafinuotas, salotoms nerafinuotas.
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2011 01 14, 21:28)
kepti rafinuotas, salotoms nerafinuotas.



o kodėl kepti geriau rafinuotas? kad kvapo neturi? g.gif
Nežinau ar gerai darau, bet aš perku tik nerafinuotą, ir kepu su juo. Skaičiau kažkur, kad rafinuotas yra jau apdirbtas, iš jo pašalinamas kvapas, todėl nerafinuotas yra geriau
Atsakyti
QUOTE(Nr1 @ 2011 01 15, 00:17)
o kodėl kepti geriau rafinuotas? kad kvapo neturi? g.gif

todėl, kad jame yra medžiagų, neatsparių aukštai temperatūrai - jos dega ir susidaro kancerogenai... iš rafinuoto aliejaus tos medžiagos yra pašalintos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sophi: 15 sausio 2011 - 17:07
Vakar žiūrėjau Lino laidelę,pasakojo ,kai tik apie alyvų aliejų.

Jis sakė,jeigu alyvuogės yra užaugintos pietų Italijoje -aliejus bus kartesnis,jeigu šiaurinėje Italijoje-švelnesnis.
Gal kam bus aktualu.

PC.iki yra alyvuogiu aliejus jis tinka kepimui.

Ir kaina yra prieinama,vieno ltr. talpos.
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2011 01 15, 17:07)
todėl, kad jame yra medžiagų, neatsparių aukštai temperatūrai - jos dega ir susidaro kancerogenai... iš rafinuoto aliejaus tos medžiagos yra pašalintos.

Tai čia labai priklauso koks aliejus. Ar jūs kalbate tik apie kokį nors saulėgrąžų ar rapsų? (tokių pas mane namie, tiesą pasakius, išvis nerasta).
Yra aliejų, kurie būdami nerafinuoti, yra atsparūs aukštai temperatūrai.
Kepu šiaip ką nors labai retai, tai naudoju alyvuogių arba sezamų aliejų.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 01 15, 18:46)
Vakar žiūrėjau Lino laidelę,pasakojo ,kai tik apie alyvų aliejų.

Man švelniausias atrodo graikiškas alyvuogių aliejus smile.gif

QUOTE(Šaltmėtė @ 2011 01 15, 19:06)
Tai čia labai priklauso koks aliejus. Ar jūs kalbate tik apie kokį nors saulėgrąžų ar rapsų? (tokių pas mane namie, tiesą pasakius, išvis nerasta).

Tai galioja visam aliejui. Alyvuogių aliejus - taip, atsparesnis už saulėgrąžų ar rapsų, bet kepti taip pat geriau rinktis rafinuotą ar bent maišytą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2011 01 15, 20:53)
Man švelniausias atrodo graikiškas alyvuogių aliejus smile.gif
Tai galioja visam aliejui. Alyvuogių aliejus - taip, atsparesnis už saulėgrąžų ar rapsų, bet kepti taip pat geriau rinktis rafinuotą ar bent maišytą  smile.gif

Na, aš remiuosi graikiška patirtim. Ten naudojamas vienas vienintelis aliejus viskam, iš tos pačios statinės semiama smile.gif o širdies ligomis sergama mažiausiai.
Atsakyti
man geriausias extra virgin alyvuogiu aliejus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2011 01 15, 22:05)
Na, aš remiuosi graikiška patirtim. Ten naudojamas vienas vienintelis aliejus viskam, iš tos pačios statinės semiama smile.gif o širdies ligomis sergama mažiausiai.

Šaltmėte, 4u.gif ,gal galėtai plačiau pasidalinti ta graikiška patirtimi? 4u.gif
Atsakyti
Pasidalinkit kur vilniuje isskyrus pc perkate aliejus. Big pastebejau nauja parduotuve aliejus. Gal jau teko pirkti?
Atsakyti
QUOTE(Jolirta @ 2011 02 07, 23:10)
Pasidalinkit kur vilniuje isskyrus pc perkate aliejus. Big pastebejau nauja parduotuve aliejus. Gal jau teko pirkti?


Žirmūnuose, tiksliau Šiaurės miestelyje (Žukausko gatvėje) yra specializuota parduotuvė "Aliejus", mačiau, kad joje pardaavinėjamas aliejus, prieskoniai, arbatos. Dar ten nesilankiau, tik pro šalį porą kartų ėjau.
Atsakyti