Sveikos,
Gal kas esat naudoje ir zinot kur pritaikyti 'Red Palm Oil' (Raudonasis palmiu aliejus) ? Internete si ta radau, bet noretusi isgirsti realiai naudojusiu isminti Ne pati pirkau tai taip ir gavosi..O reikejo tik blynam aliejaus O cia uz tokia kaina auksiniai blynai gautusi
QUOTE(ligiukss @ 2010 11 17, 19:34)
Labukas , o koks aliejus geresnis? Rafinuotas ar ne?
kepti rafinuotas, salotoms nerafinuotas.
QUOTE(Sophi @ 2011 01 14, 21:28)
kepti rafinuotas, salotoms nerafinuotas.
o kodėl kepti geriau rafinuotas? kad kvapo neturi?
Nežinau ar gerai darau, bet aš perku tik nerafinuotą, ir kepu su juo. Skaičiau kažkur, kad rafinuotas yra jau apdirbtas, iš jo pašalinamas kvapas, todėl nerafinuotas yra geriau
QUOTE(Nr1 @ 2011 01 15, 00:17)
o kodėl kepti geriau rafinuotas? kad kvapo neturi?
todėl, kad jame yra medžiagų, neatsparių aukštai temperatūrai - jos dega ir susidaro kancerogenai... iš rafinuoto aliejaus tos medžiagos yra pašalintos.
Vakar žiūrėjau Lino laidelę,pasakojo ,kai tik apie alyvų aliejų.
Jis sakė,jeigu alyvuogės yra užaugintos pietų Italijoje -aliejus bus kartesnis,jeigu šiaurinėje Italijoje-švelnesnis.
Gal kam bus aktualu.
PC.iki yra alyvuogiu aliejus jis tinka kepimui.
Ir kaina yra prieinama,vieno ltr. talpos.
Jis sakė,jeigu alyvuogės yra užaugintos pietų Italijoje -aliejus bus kartesnis,jeigu šiaurinėje Italijoje-švelnesnis.
Gal kam bus aktualu.
PC.iki yra alyvuogiu aliejus jis tinka kepimui.
Ir kaina yra prieinama,vieno ltr. talpos.
QUOTE(Sophi @ 2011 01 15, 17:07)
todėl, kad jame yra medžiagų, neatsparių aukštai temperatūrai - jos dega ir susidaro kancerogenai... iš rafinuoto aliejaus tos medžiagos yra pašalintos.
Tai čia labai priklauso koks aliejus. Ar jūs kalbate tik apie kokį nors saulėgrąžų ar rapsų? (tokių pas mane namie, tiesą pasakius, išvis nerasta).
Yra aliejų, kurie būdami nerafinuoti, yra atsparūs aukštai temperatūrai.
Kepu šiaip ką nors labai retai, tai naudoju alyvuogių arba sezamų aliejų.
QUOTE(regna @ 2011 01 15, 18:46)
Vakar žiūrėjau Lino laidelę,pasakojo ,kai tik apie alyvų aliejų.
Man švelniausias atrodo graikiškas alyvuogių aliejus
QUOTE(Šaltmėtė @ 2011 01 15, 19:06)
Tai čia labai priklauso koks aliejus. Ar jūs kalbate tik apie kokį nors saulėgrąžų ar rapsų? (tokių pas mane namie, tiesą pasakius, išvis nerasta).
Tai galioja visam aliejui. Alyvuogių aliejus - taip, atsparesnis už saulėgrąžų ar rapsų, bet kepti taip pat geriau rinktis rafinuotą ar bent maišytą
QUOTE(Sophi @ 2011 01 15, 20:53)
Man švelniausias atrodo graikiškas alyvuogių aliejus
Tai galioja visam aliejui. Alyvuogių aliejus - taip, atsparesnis už saulėgrąžų ar rapsų, bet kepti taip pat geriau rinktis rafinuotą ar bent maišytą
Tai galioja visam aliejui. Alyvuogių aliejus - taip, atsparesnis už saulėgrąžų ar rapsų, bet kepti taip pat geriau rinktis rafinuotą ar bent maišytą
Na, aš remiuosi graikiška patirtim. Ten naudojamas vienas vienintelis aliejus viskam, iš tos pačios statinės semiama o širdies ligomis sergama mažiausiai.
QUOTE(Šaltmėtė @ 2011 01 15, 22:05)
Na, aš remiuosi graikiška patirtim. Ten naudojamas vienas vienintelis aliejus viskam, iš tos pačios statinės semiama o širdies ligomis sergama mažiausiai.
Šaltmėte, ,gal galėtai plačiau pasidalinti ta graikiška patirtimi?
Pasidalinkit kur vilniuje isskyrus pc perkate aliejus. Big pastebejau nauja parduotuve aliejus. Gal jau teko pirkti?
QUOTE(Jolirta @ 2011 02 07, 23:10)
Pasidalinkit kur vilniuje isskyrus pc perkate aliejus. Big pastebejau nauja parduotuve aliejus. Gal jau teko pirkti?
Žirmūnuose, tiksliau Šiaurės miestelyje (Žukausko gatvėje) yra specializuota parduotuvė "Aliejus", mačiau, kad joje pardaavinėjamas aliejus, prieskoniai, arbatos. Dar ten nesilankiau, tik pro šalį porą kartų ėjau.