Įkraunama...
Įkraunama...

Dienpinigiai vaikui iki 18 metų.

Sveiki, turiu delikatų klausimą dėl dienpinigių paaugliui. kiek duodate savo vaikams? kiek duotumėt 17 metų merginai? kiekvieną dieną susitikinėja su draugėm, Vilniuje veiksmas. nežinau kiek duoti išlaidoms.... doh.gif
Atsakyti
Priklauso nuo daug ko, ka i tuos kisenpinigius iskaiciuosite. Ar ji pati pasipildys savo tel. saskaita? O kaip maistas mokykloje, valgo? O jei eitu i kina ar boulinga, papildomai duotumete ar is tu paciu kisenpinigiu? O rubai? O jei butu draugiu gimtadienis, papildomai duotumete dovanai ir gelems, ar vel is tu paciu? O kaip autobusai / mikriukai / taksi?

Bet siaip pagrindinis klausimas ar visgi valgo mokykloje ir jei valgo, tai ar priskaiciuot ir tai, ar ne. As vyresniu klasiu moksleiviui duodu 40 euru i menesi (10 euru i savaite) grynai savo asmeniniams dalykams. Kartais i kartinga nueina, kartais i picerija, bet maniskiai visi neuliavoja, nevaiksto i kavines, parduotuves, naktinius klubus. Gal kai labai socialus vaikai, tai daugiau reik skirti? Nezinau net. Burelius, sporto kluba, kartais telefona (bet dabar jau retai), autobuso bilieta apmokam. Musiskiams uztenka.

Seimos draugai savo jau dabar busimai studentei duoda man rodos 3 eurus i diena, tai susidaro dvigubai daugiau, nei skiriu as (80-90euru per menesi), bet nezinau, kas i juos isiskaiciuoja, gal ir maistas mokykloj? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TrysKapeikos: 05 rugpjūčio 2015 - 21:57
vasarą mokyklos nelanko blush2.gif bilietus autobusui nusiperka, bet šiaip ne retai dar ir vežiojama yra į miestą ir atgal namo. o jei su taxi - sumokam. visos kitos išlaidos: pėdkelnės, kosmetika, šampūnai, gimtadienio dovanos ir visa kita, - papildomos išlaidos. 10 eur - tik mieste paprastą dieną praleist.
Atsakyti
17mečiui (beveik biggrin.gif ) mėnesio pradžioje į kortelę pervedu 50€. Kur nori, ten leidžia. Sąskaitą papildau, mėnesinį nuperku. Kadangi pakankamai taupus, tai ir kompiuteriui susitaupė pridėjęs dar gautus pinigus dovanų gimtadienio ar Kalėdų proda.
Atsakyti
mano pusbrolis irgi gauna 50 euru menesiui. Siemt sves 18 metu gimtadieni. Menesini bilieta tevai nuperka, saskaita telefonui pasipildo pats. Visu pinigu irgi neisleidzia.
Atsakyti
QUOTE(Ameya @ 2015 08 05, 23:57)
10 eur - tik mieste paprastą dieną praleist.

Ar aš teisingai supratau, kad duodate dukrai kišenpinigių 10 eurų per dieną? Čia tik vasarą, ar ir mokslo metais? Ir jei tiek duodate mokslo metais, ar dar papildomai duodate maistui valgyklose?
Atsakyti
as duodu 10 svarų, jei su draugėm eina (vėliau už tuos pinigus ji man skaito) blush2.gif
Atsakyti
Mes duodame priklausomai nuo dienos planų, jei planuoja į kiną, o po kino dar kažkur pavalgyti ir praleis visą dieną mieste, tai 20€ ir papildomai transportui, kitais atvejais 10-15€. Jei planuoja apsipirkti parduotuvėse, kokią smulkmeną, tai dar daugiau. Bet su draugais į tokius ilgalaikius susitikimus eina ne kasdien, o jei kitais atvejais išeina trumpam, tai iki 5-10€.
Atsakyti
Sveikos mamytes smile.gif vis paskaitinedavau si foruma, o dabar nusprendziau ir pati prisijungti prie jusu diskusiju. Norejau paklausti, ar kas is jusu yra bandziusi mokykloje savo vaikui pervesti pinigelius i specialia elektronine kortele, su kuria galima atsiskaityti tik mokyklos valgykloje?Mano kelios pazistamos patare pabandyti nuo siol vaikui pinigelius pervesti i e. mokinio pazymejima, kurio pagalba galima atsiskaityti mokyklos valgykloje. Drauges minejo, kad ten galima stebeti kiek ir kuria diena vaikas isleido pinigu ir net ka vaikas valge. Ar esate kuri bandziusi sia paslauga? Jei gerai pamenu, tai siulo imone Eurofondas. Manau, kad gal ir neblogai tai, kad galima matyti ka vaikas valge ir uz kokia suma. Juolab, kad valdzia dabar vis labiau skatina atsisakyti grynuju pinigu, o tai padetu vaikui greiciau ismokti atsakingai elgtis su pinigais, kurie yra el.korteleje. Ka jus manote? Ar verta pabandyti sia paslauga? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(NerijaBen @ 2015 08 17, 15:41)
Sveikos mamytes smile.gif vis paskaitinedavau si foruma, o dabar nusprendziau ir pati prisijungti prie jusu diskusiju. Norejau paklausti, ar kas is jusu yra bandziusi mokykloje savo vaikui pervesti pinigelius i specialia elektronine kortele, su kuria galima atsiskaityti tik mokyklos valgykloje?Mano kelios pazistamos patare pabandyti nuo siol vaikui pinigelius pervesti i e. mokinio pazymejima, kurio pagalba galima atsiskaityti mokyklos valgykloje. Drauges minejo, kad ten galima stebeti kiek ir kuria diena vaikas isleido pinigu ir net ka vaikas valge. Ar esate kuri bandziusi sia paslauga? Jei gerai pamenu,  tai siulo imone Eurofondas. Manau, kad gal ir neblogai tai, kad galima matyti ka vaikas valge ir uz kokia suma. Juolab, kad valdzia dabar vis labiau skatina atsisakyti grynuju pinigu, o tai padetu vaikui greiciau ismokti atsakingai elgtis su pinigais, kurie yra el.korteleje. Ka jus manote? Ar verta pabandyti sia paslauga? smile.gif

Tos kortelės yra sujungtos su elektroniniais mokinio pažymėjimais.
ne visose mokyklose yra galimybė atsiskaityti paprastomis banko kortelėmis, juo labiau tomis specialiomis. Tam mokykla turi būti pasirašiusi sutartį su paslaugos teikėju.

Ir iš viso ši žinutė panašesnė į reklamą, o ne į klausimą. O už reklamą forume baudžiama.
Atsakyti
Duodavau tiek, kiek konkreciai tai dienai reikes.
Atsakyti
O kiek duodate kišenpinigių 9-12 m. vaikams? Prašau pasidalinkite nuomone, kiek skiriate per mėnesį tokių kišenpinigių, grynai vaiko smulkioms išlaidoms (be išlaidų pietums mokykloje, be telefonų ir transporto kortelių papildymų)?
Atsakyti