Įkraunama...
Įkraunama...

Nešioklė vietoj lopšio

Kadangi planuoju savo vaikelį nešioti nešioklėj, galvoju, gal neverta pirkti vežimo-lopšio? Ar yra mamyčiu paauginusių savo vaiką nešioklėje be lopšio? Ar iš sapnuotojų serijos tie mano pasvarstymai? smile.gif
Atsakyti
visą laiką, na, imkim metus, neštis vaiką į lauką tik nešioklėje? ir miegot lauke tik nešioklėje? pasiryžus po kelias valandas nešiotis, kad miegotų?
paskui vaikas nuo rankų turėtų nenulipt g.gif
Atsakyti
Taip, yra tokių mamų, mano draugė du vaikus užaugino visai be vežimėlio-lopšio. Abu gimę vasarą. Aš saviškius nuo maždaug dviejų-trijų mėnesių lauke nešiodavau tik nešioklėje, man taip buvo žymiai paprasčiau ir lengviau.
Atsakyti
Aišku, galima vien tik nešiokle iš bėdos išsiversti, bet ar verta?

Visų pirma, nors kūdikėlis ir lengvas, bet nešioti jį nešioklėje po 6-10 val. kasdien tikrai nėra lengva. O jei dar, neduok Dieve, nuo to nešiojimo nugarą pradės skaudėti - tada jau net ir kai būtinai reikės vaiką panešti, bus kankynė.

O kaip bus su kūdikio migdymu lauke? Taip ir nešiosite 5-10kg ant kupros po 4-6 valandas kasdien po lauką užuot tas 4-6 valandas praleistumėte besiilsėdama ar apsitvarkydama būstą?

Galų gale kaip bus su užsukimu į kokią kavinę ar restoraną? Su nešiokle už stalo sėsite?

Mano manymu, nešioklė yra puikus priedas prie normalaus vežimo, bet ne jo pakaitalas.
Atsakyti
Turiu du vaikelius, vienam 26 mėnesiai, kitam 3 mėnesiai dabar.
Su pirmu, gimusiu birželį, nusipirkom vežimą liepos gale/rugpjūtį turbūt. (Iki tol nešiojome tik). Nusipirkom trys viename, tai auto kėdutę ant ratų kelionėse užmesdavom, kol vaikis parpdavo (po to jau įsigudrinau miegantį iš auto kėdutės į vaikjuostę užsirišti, o po to išsirišit ir vis dar miegantį į kėdutę įsodint biggrin.gif ) Lopšį truputį panaudojom, sportinę dalį irgi vos vos - pagrinde jau kai buvo beveik dvimetinukas, o mano pilvas milžiniškas, tai lauke pavežiodavau miego metu. Gimus antrąjam po mėnesio, pamačiau, kad nenaudoju vežimo ir net nekyla noras, tad pardavėme.
Ir kelionėse, ir miegeliui, ir tvarkant namus, ir kavinėse - puiku ir be vežimo.
Ir tinkamą nešioklę pasirinkus, tuos dešimt kg juokas nešiot.
Šiaip, ne deficitas tų vežimų - pamatysit, kad trūksta, kad norisi - ir nusipirksit, iš anskto tikrai neverta, jei planuojate nešioti.

P.S. mano vyresnėlis, nors abu su tėčiu jį DAUG nešiojom, kai pradėjo vaikščiot tai nulipo nuo tų rankų biggrin.gif Pati turėjau prašytis, kad leistų nauja vaikjuoste pasidžiaugt, ar naują rišimą pasimokyt. Nors miegelį miegot dar dabar mėgsta, ypač gamtoj, festivaly ant nugaros man ar tėčiui. Ir labai tuo džiaugiuosi smile.gif

P.P.S. jei turėtumėt kokių klausimų, galit parašyti man až. arba paieškoti vaikų nešiojimo grupės FB, ten daug mamų su patirtim smile.gif (ir bevežimių, irgi yra biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paukštukėlis: 11 rugpjūčio 2015 - 11:24
QUOTE(Vitulka @ 2015 08 10, 16:15)
visą laiką, na, imkim metus, neštis vaiką į lauką tik nešioklėje? ir miegot lauke tik nešioklėje? pasiryžus po kelias valandas nešiotis, kad miegotų?
paskui vaikas nuo rankų turėtų nenulipt  g.gif

Nulipo kuo puikiausiai maniškė man nuo rankų smile.gif
Atsakyti
O tai vis tik kaip jūs vaikus lauke migdėte be vežimų? Ar išvis lauke nemigdėte?

Paskui dar prisiminiau mūsų tipines situacijas:

Einame pasivaikščioti. Krepšį su kūdikio daiktais, kito vaiko megztinį ar striukę įsimeti į vežimo "daiktadėžę" na ir stumi sau tą vežimą. O su nešiokle, tai negi taip ir tempiate: vaikas nešioklėje ant pilvo, ant nugaros krepšys su daiktais. Begrįždami užsukame parduotuvėn tai dar ir pirkiniai rankose?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valkata: 11 rugpjūčio 2015 - 15:34
Miegojo ji nešioklėje. Būdavo, kad ir po 3-4 valandas išvaikščiodavau.
Kažkiek ypač daug daiktų niekada nesiimdavau, tai nepajutau nepatogumo. O su pirkiniais tai taip: kai vyras buvo išvykęs, taip ir buvo, kad duktė buvo nešioklėje, o pas mane rankose - pirkiniai (tuo metu nevairavau).
Atsakyti
o kodėl taip prieš lopšį?
Na, suprantu, yra vaikų, kurie tiesiog neguli, bet jei guli, kam nešiot?
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2015 08 11, 21:03)
Miegojo ji nešioklėje. Būdavo, kad ir po 3-4 valandas išvaikščiodavau.
Kažkiek ypač daug daiktų niekada nesiimdavau, tai nepajutau nepatogumo. O su pirkiniais tai taip: kai vyras buvo išvykęs, taip ir buvo, kad duktė buvo nešioklėje, o pas mane rankose - pirkiniai (tuo metu nevairavau).
Atleiskite, bet man tai skamba kaip bausmė sau. Dar ir skalbimo mašinos atsisakykite vardan skalbimo rankomis smile.gif
Atsakyti
Daugiausia situacija priklauso nuo požiūrio smile.gif

Sely - jei esi atvira nešioklėms ir nešiojimui, tikrai neprapulsi ir be vežimėlio. Arba dėl ramybės gali turėti kokį nediduką.
Su pirmu vaiku vežimas atrodė pirmas ir būtinas pirkinys. Juk visi taip daro biggrin.gif Na ir ką - išsineši vežimą, vaiką. Vaikas rėkia. Ant rankų užmikdai, dedi į lopšį, bandai kuo greičiau varyt link parkelio. Praėjus 20 min vaikis jau vėl verkia, vėl imi iš vežimo, rankose sūpuoji, mikdai...na ir taip be galo. Galiausiai grįžtame namo - nuo parkelio viena ranka stumiu vežimą, o kitoje nešu vaiką.. lotuliukas.gif Smagumėlis. Po poros mėnesių gavau slingą ir supratau, kad mano vaikas MOKA miegoti net 3 valandas! Na ir kas kad slinge, bet kokia ramybė, jaukumas ir paprastumas!
Spėdavau ir valgyt pagamint, ir kambarius sutvarkyt, ir parkelyje pasėdėti. smile.gif

Su antru vaiku buvo paprasčiau, nes daug ramiau žiūrėjau į viską (na matyt protingėja žmonės su amžium biggrin.gif ) ir nekreipiau dėmesio į aplinkinių pastabas ir kažkokias taisykles. Nuo pirmų dienų dėjau dukrytę į vaikjuostę jau namuose ir taip keliaudavom visur. Vežimėlį turėjau, bet nelabai radau kada jį naudoti. Kažkiek eidavau ir su vežimu, nebuvo taip visai kad nenaudočiau. Bet jei norėjau ramiai atlikti reikalus ir turėti ramų vaiką, imdavau nešynę. Rankos laisvos, vaikas ramus, nereikia tysti lopšio, ratų, galvoti, ar užvažiuosime per visus laiptus, slenksčius ir t.t.... smile.gif
O ką jau kalbėti apie užsienį, kai keliaudavom kilometrais pajūriu - vežimą turbūt tektų neštis kartu, vargelis. Mažylė ramiai tupėdavo nešynėj pas mane, ar ant vyro nugaros ir įveikdavome tiek km, kiek norėdavome.

Aišku, nesakau, kad tai yra taisyklė. Galbūt jūsų gyvenimo būdui tinka vežimėlis. Tačiau jei norite išbandyti nešynę ir kuo mažiau naudoti vežimuką - sakau TAIP smile.gif

Šiemet buvau stovykloje, kur buvo mamytė su naujagimiu. Visą savaitę mažylė "ėjo" į paskaitas ir į kitus įdomius mamai užsiėmimus kartu su savo mamyte, nešynėje Mei Tai. Nė karto negirdėjau nė garselio verkimo. Nes vaikui ramu ir mamai ramu. Vežimuką būtų tekę palikinėti kažkur lauke, kartu su miegančiu vaiku, nuolat dirsčioti ar neprabudo, nebūtų galimybės skirti laiko sau.
Mei Tai: user posted image
Labai noriu įkvėpti nešiojimui ir drąsiai bandyti 4u.gif
Nešiojami vaikai ramūs ir laimingi. O jei nešynė yra teisinga, tai nešiojimas teikia malonumą, o ne vargą ir skausmą.
Svarbu - tinkama, ergonomiška ir vaikui ortopediškai sveika nešynė. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2015 08 12, 10:07)
Atleiskite, bet man tai skamba kaip bausmė sau. Dar ir skalbimo mašinos atsisakykite vardan skalbimo rankomis smile.gif

Sulyginote nesulyginamus dalykus smile.gif Ir tikrai nesijaučiau baudžiama biggrin.gif Priešingai - mėgavausi tuo artumo jausmu, be to, buvo daug patogiau, nei tąsytis su vežimėliu.
Jai buvo gerai, man buvo gerai - kur čia bausmė? smile.gif

QUOTE(kamilyte @ 2015 08 12, 11:08)
*Daugiausia situacija priklauso nuo požiūrio smile.gif
**Nešiojami vaikai ramūs ir laimingi. O jei nešynė yra teisinga, tai nešiojimas teikia malonumą, o ne vargą ir skausmą.
***Svarbu - tinkama, ergonomiška ir vaikui ortopediškai sveika nešynė.  smile.gif

* drinks_cheers.gif
** drinks_cheers.gif
*** drinks_cheers.gif
Atsakyti