Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos herojus - liga

Ne vienas skaitėme garsiąją J. Picoult knygą "Mano sesers globejas", kur pasakojimas paremtas šeimos istorija, kurioje dukra serga reta leukemijos forma. Romanas "Ta pati Alisa" gvildena Alcheimeriu sergančių problemas. Sunkiai sergančios mergaitės istorija pasakojama knygoje "Kol dar gyva". N. Sparks romano "Įsimintinas pasivaikščiojimas" siužetas pasakoja romantiškai graudžią sergančios paauglės istoriją.
Man šios knygos paliko didelį įspūdį, o gal Jūs esate kažką panašaus skaitę.
Atsakyti
Apie moterį, sergančią onkologine liga:
http://www.knyguklub...s istorija.html
Atsakyti
Sylvia Plath ,,Stiklo gaubtas" - pagrindinė veikėja serga depresija. Skaičiau, patiko.

Marlo Donato Parmelee ,,Kerėpla. Mano gyvenimas su IS" - apie moterį, sergančią išsėtine skleroze, pradedant nuo tada, kai ji tik pastebėjo pirmuosius požymius. Šviesi, juokinga knyga nelinksma tema. Irgi skaityta, paliko labai gerą įspūdį.

Vienu metu nemažai kas aptarinėjo Sophie van der Stap ,,Mergaitė su devyniais perukais" apie merginą, sergančią vėžiu". Skaityta seniai, nelabai ką pamenu, bet įvertinau neblogai.

Jean-Dominique Bauby ,,Skafandras ir drugelis" - apie paralyžiuotą vyrą (jis yra ir šios knygos autorius). Filmas patiko labiau, bet knyga irgi visai nebloga, jau nekalbant apie tą faktą, kaip jis ,,parašė" šią knygą.

Jodi Picoult ,,Namų taisyklės" - apie sūnų, turintį aspergerio sindromą. Pamenu, patiko. Į tą pačią temą būtų ir Mark Haddon ,,Tas keistas nutikimas šuniui naktį", tik pastarojoje šį sindromą turi pagrindinis veikėjas, kurio vardu ir pasakojama. Ir apskritai tai visai kito tipo nei J. Picoult knyga. Ir ši patiko.

Dabar esu iš bibliotekos parsinešusi Nathan Filer ,,Skausmingas krytis" - kaip supratau, bus apie šizofreniją sergantį žmogų. Tikiuosi, kad bus įdomi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laTulipe: 15 rugpjūčio 2015 - 19:04
Tos pačios Picoult "Trapumas" - apie mergaitę, sergančią trapių kaulų liga, labai jaudinanti.
Isabel Allende " Paula" - apie dukters ligą.
Jurgos Ivanauskaitės "Viršvalandžiai". Pastarosios knygos - biografinės.
Atsakyti
Elizabeth Wurtzel "Prozaco karta" - apie depresiją. iki šios knygos perskaitymo įsivaizdavau, kad depresija atsiranda šiaip, nuo neturėjimo ką veikti. padėjo suprasti, kokia tai liga, kaip jaučiasi sergantis.
Atsakyti
Jojo Moyes 'Aš prieš tave" apie paralyžuotą vyruką
Atsakyti
L. Genova ,,Ta pati Alisa" apie Alzheimerio ligą.
Atsakyti