Pasidalinkite patirtimi, kaip "tiesinate" ishardytus siulu???

paprasciausiai suvinioju i kamoli smarkiai itemptus, o po kiek laiko dar karta pervynioju. siek tiek issitiesina.
Suvynioju ne per kietai į kamuoliukus ir dedu į metalinį kiaurasamtį ( ,,duršliaką" ). Tada - virš puodo su verdančiu vandeniu. Jei dideli kamuoliai, tai dar ir dangčiu užvožiu. Po kelių minučių kamuoliukus sumetu ant ,,gyvatuko" ar radiatoriaus. Kol kas nepkenkė šis būdas net moherai.
Džiūsta ilgokai, nesulaukiant galima kamuoliukus pervynioti, kad viduriukas greičiau išdžiūtų.

Džiūsta ilgokai, nesulaukiant galima kamuoliukus pervynioti, kad viduriukas greičiau išdžiūtų.

QUOTE(Virbalai @ 2006 07 16, 18:39)
Suvynioju ne per kietai į kamuoliukus ir dedu į metalinį kiaurasamtį ( ,,duršliaką" ). Tada - virš puodo su verdančiu vandeniu. Jei dideli kamuoliai, tai dar ir dangčiu užvožiu. Po kelių minučių kamuoliukus sumetu ant ,,gyvatuko" ar radiatoriaus. Kol kas nepkenkė šis būdas net moherai.

Tik prieš dedant drėgną siūlą ant radijatoriaus reikia ką nors po juo patiest,nes dažnai nuruduoja siūlas,ir nieko nebepadarysi

Aš kažkada aprašiau savo garinimo būdą-lengvai susuktus siūlų kamuolius nestipriai sudrėkinu,suvynioju į drėgną skepetą,tada į paprastą maišelį,užsuku ir ant radijatoriaus keliom dienom,nuo šilumos vanduo garuoja,nusėda ant maišelio sienų,po poros dienų reikia išimti,kad nepriplėktų,arba atvynioti maišelį,leisti pasišalinti drėgmės pertekliui,ir po to padėjus ant rankšluoščio siūlų kamuolius palikti dienai kitai, kad galutinai išdžiūtų,jei dar kartą pervynuotumėte,būtų liuks,siūlas išsitiesintų

Aš tai skolinuosi iš mamos lanktį, susuku siūlus į vadinamas tolkas ir elementariai išskalbiu skalbiankoj
tolkose ir džiūsta (panašiai kaip eilinis megztinis tiek laiko) O šiaip žiūrint kokie siūlai, kai kurius numoju ranka ir visai nieko nedarau. Bet šiaip paėmus, jau seniai ką nors ardžiau

QUOTE(Šilingė @ 2006 07 16, 19:17)
Aš tai skolinuosi iš mamos lanktį, susuku siūlus į vadinamas tolkas ir elementariai išskalbiu skalbiankoj
tolkose ir džiūsta (panašiai kaip eilinis megztinis tiek laiko) O šiaip žiūrint kokie siūlai, kai kurius numoju ranka ir visai nieko nedarau. Bet šiaip paėmus, jau seniai ką nors ardžiau 

Aš ir taip darau,tik ne skalbenkėj skalbiu

Ačiū už patirties pasidalijimą.

Bet yra ir tokių siūlų, kur išardžius ir susukus į kamuolius, jie be jokio garinimo išsitiesina ir atrodo lyg nauji

As tai kietai mezgu palyginus ir netiesinu ardytu siulu ir visai nieko gaunsi (kai sau mezgu).
mano budas:reikia seno arbatinuko, per anga, kur pilamas vanduo, reikia ikisti siula ir istraukti per snapeli. tada ipilti vandens ir pvz laikrasciu uzdengti virsutine anga. uzvirus vandeniui, vynioti siulus i nauja kamuoliuka. siulai buna kaip nauji ir dziovint nereikia,nes jie nespeja suslapt. pabandykit.
QUOTE(wel @ 2006 09 04, 18:18)
mano budas:reikia seno arbatinuko, per anga, kur pilamas vanduo, reikia ikisti siula ir istraukti per snapeli. tada ipilti vandens ir pvz laikrasciu uzdengti virsutine anga. uzvirus vandeniui, vynioti siulus i nauja kamuoliuka. siulai buna kaip nauji ir dziovint nereikia,nes jie nespeja suslapt. pabandykit.
man atrodo kai "dega" noras, skubiai reikia -šis būdas napakeičiamas, bet kad arbatinukas namie tik elektrinis

As kartais bunu tokia tingine, kad is numegzto gabalo paardydama mezgu
Buna gi siulu ,kad nesusigarbanoja ...
Kitus budus , kurius as naudoju jau parase mergaites.