8 Riebalų Deginimo Formulės taisyklės
Priklausomai nuo dabartinių mitybos įpročių, porcijos iš pradžių gali būti didokos, bet
pagareitėjus virškinimui ir medžiagų apykaitai (o taip pat ir riebalų deginimo
procesui), visą maistą lengvai suvalgysite.
Mažos porcijos skatina organizmą kaupti riebalus. Didelės (pilnaverčio maisto)
porcijos skatina deginti riebalus, nes kūnas gauna pakankamai energijos, todėl jos
nereikia taupyti ir kaupti į atsargas.
Tikras ir negrįžtamas riebalų deginimas vyksta ne badaujant, bet valgant.
1. Gerkite daug vandens bent vieną stiklinę, likus pusvalandžiui iki maisto.
2. Valgykite mažiausiai 4 kartus per dieną, geriausiu atveju penkis.
3. Nepraleiskite pusryčių. Košė iš 50 gramų (svoris skaičiuojamas nevirto, žalio
produkto) kruopų suteiks energijos visai dienai.
4. Kiekvienu valgymu suvartokite bent 30 gramų baltymų tai svarbiausias riebalų
deginimo maistas. Baltymų gausite iš mėsos, kiaušinių, varškės, jūros gėrybių.
5. Kiekvienu valgymu suvartokite mažiausiai 200 gramų įvairių daržovių salotų.
Svarbiausios daržovės kopūstai, pomidorai, paprikos, kalafiorai, brokoliai, morkos.
Gausite pakankamai vitaminų ir skaidulų, kurios greitins medžiagų apykaitą.
6. Neskaičiuokite kalorijų. Valgykite tiek, kad nejaustumėte alkio. Žinoma,
persivalgyti taip pat nereikia.
7. Užmirškite taisyklę nevalgyti po šeštos valandos. Svarbiausia, nevalgyti dvi
valandas iki miego.
8. Vieną kartą per savaitę valgykite, ką norite. Pyragai, saldainiai, picos jūsų
pasirinkimas. Tik nepamirškite, kaip ir kitas dienas, išgerti didelio kiekio vandens.
Mitybos plano variantai
1 valgymas Vaisius (kivi, obuolys, greipfrutas)
Kruopos (grikiai, avižos, lęšiai)
Baltymai (kiaušinis, varškė, baltyminis kokteilis)
2 valgymas Salotos (pomidorai, kopūstai, špinatai, agurkai, paprika)
Baltymai (vištiena, kalakutiena, jautiena)
Aliejus (graikinių riešutų, linų sėmenų, alyvuogių, migdolų)
3 valgymas Salotos (brokoliai, pomidorai, svogūnai)
Baltymai (vištiena, kalakutiena, jautiena)
Aliejus (graikinių riešutų, linų sėmenų, alyvuogių, migdolų)
2 valgymas Salotos (avokadai, agurkai, pomidorai, svogūnų laiškai, paprika)
Baltymai (vištiena, kalakutiena, lydeka, kiaušinis)
Aliejus (graikinių riešutų, linų sėmenų, alyvuogių, migdolų)
5 valgymas Salotos (pomidorai, kopūstai, špinatai, agurkai, paprika)
Baltymai (tunas, lašiša, varškė)
Aliejus (graikinių riešutų, linų sėmenų, alyvuogių, migdolų)
Pribaigiau seną temą
Kaip čia viskas aišku, skaitysiu į dieną po kelis kartus, kol viską mintinai išmoksiu
Statybininkei
Kaip čia viskas aišku, skaitysiu į dieną po kelis kartus, kol viską mintinai išmoksiu
Statybininkei
QUOTE(seseris @ 2015 08 14, 12:40)
Pasidariau iš aš pietums patiekaliuką iš kokosų pieno, avižinių dribsnių, bananų ir lazdyno riešutų. Skanu nerealiai
Bet tas pienas gi kietos konsistencijos? Kaip sumaišyt?
QUOTE(719 @ 2015 08 14, 13:52)
Bet tas pienas gi kietos konsistencijos? Kaip sumaišyt?
Kažką maišot Jis skystas, kaip paprastas karvės pienas Aš pirkau skardinėje
QUOTE(**NoTa** @ 2015 08 14, 14:06)
Kažką maišot Jis skystas, kaip paprastas karvės pienas Aš pirkau skardinėje
Na, aš irgi tokį esu pirkus, visada būna kaip sviestas ir šiek tiek skysčio
Nebent būna skirtingų rūšių? Aš tai skardinėse skirtingų rūšių 2 kartus pirkau, tai kietos konsistencijos buvo tas kokosų pienas
QUOTE(719 @ 2015 08 14, 14:09)
Na, aš irgi tokį esu pirkus, visada būna kaip sviestas ir šiek tiek skysčio
Nebent būna skirtingų rūšių? Aš tai skardinėse skirtingų rūšių 2 kartus pirkau, tai kietos konsistencijos buvo tas kokosų pienas
Nebent būna skirtingų rūšių? Aš tai skardinėse skirtingų rūšių 2 kartus pirkau, tai kietos konsistencijos buvo tas kokosų pienas
Logiškai mąstant kaip PIENAS gali būti kietos konsistencijos?
QUOTE(**NoTa** @ 2015 08 14, 14:28)
Logiškai mąstant kaip PIENAS gali būti kietos konsistencijos?
Tai aš irgi taip galvojau bet praktiškai tas skardines atidarius randu štai ką:
QUOTE(Snuzis @ 2015 08 14, 14:45)
Mano kokosų pienas buvo skystas, kaip pienas. Pirkau tetrapakinej dėžutėj. o kas ten bliūdelyje nuotraukoj - nežinau.
Pagūglinau kokosų pieno nuotraukų ieškodama
Aš po dviejų pirkimų jau šventai tikėjau, kad kitokio to pieno ir nebūna, tik toks kaip toj nuotraukoj.
Visi principai geri,tik va neskačiuoti kcal būtų man sunku
Pagal aprašymą, kokosų pienas - tai sutrintas iki vienalytės masės kokoso branduolys, skiestas vandeniu. Matyt, gali būti skirtingo tirštumo.
Papildyta:
Kodėl? Tame ir visa esmė - išmokti valgyti teisingai, taip kaip valgo natūraliai liekni žmonės, kurie tikrai neskaičiuoja kalorijų, riebalų ar angliavandenių kiekio. Per tam tikrą laikotarpį supranti, kad esmė - ne suvalgytų kalorijų kiekis, o maisto kokybė ir tai, ką iš jo gauni.
Papildyta:
QUOTE(samanta* @ 2015 08 14, 15:59)
Visi principai geri,tik va neskačiuoti kcal būtų man sunku
Kodėl? Tame ir visa esmė - išmokti valgyti teisingai, taip kaip valgo natūraliai liekni žmonės, kurie tikrai neskaičiuoja kalorijų, riebalų ar angliavandenių kiekio. Per tam tikrą laikotarpį supranti, kad esmė - ne suvalgytų kalorijų kiekis, o maisto kokybė ir tai, ką iš jo gauni.