Įkraunama...
Įkraunama...

*Riebalų deginimo formulė*, 2 tema

8 “Riebalų Deginimo Formulės“ taisyklės

Priklausomai nuo dabartinių mitybos įpročių, porcijos iš pradžių gali būti didokos, bet

pagareitėjus virškinimui ir medžiagų apykaitai (o taip pat ir riebalų deginimo

procesui), visą maistą lengvai suvalgysite.

Mažos porcijos skatina organizmą kaupti riebalus. Didelės (pilnaverčio maisto)

porcijos skatina deginti riebalus, nes kūnas gauna pakankamai energijos, todėl jos

nereikia taupyti ir kaupti į atsargas.

Tikras ir negrįžtamas riebalų deginimas vyksta ne badaujant, bet valgant.
1. Gerkite daug vandens – bent vieną stiklinę, likus pusvalandžiui iki maisto.

2. Valgykite mažiausiai 4 kartus per dieną, geriausiu atveju – penkis.

3. Nepraleiskite pusryčių. Košė iš 50 gramų (svoris skaičiuojamas nevirto, žalio

produkto) kruopų suteiks energijos visai dienai.

4. Kiekvienu valgymu suvartokite bent 30 gramų baltymų – tai svarbiausias riebalų

deginimo maistas. Baltymų gausite iš mėsos, kiaušinių, varškės, jūros gėrybių.

5. Kiekvienu valgymu suvartokite mažiausiai 200 gramų įvairių daržovių salotų.

Svarbiausios daržovės – kopūstai, pomidorai, paprikos, kalafiorai, brokoliai, morkos.

Gausite pakankamai vitaminų ir skaidulų, kurios greitins medžiagų apykaitą.

6. Neskaičiuokite kalorijų. Valgykite tiek, kad nejaustumėte alkio. Žinoma,

persivalgyti taip pat nereikia.

7. Užmirškite taisyklę nevalgyti po šeštos valandos. Svarbiausia, nevalgyti dvi

valandas iki miego.

8. Vieną kartą per savaitę valgykite, ką norite. Pyragai, saldainiai, picos – jūsų
pasirinkimas. Tik nepamirškite, kaip ir kitas dienas, išgerti didelio kiekio vandens.

Mitybos plano variantai

1 valgymas Vaisius (kivi, obuolys, greipfrutas)

Kruopos (grikiai, avižos, lęšiai)

Baltymai (kiaušinis, varškė, baltyminis kokteilis)

2 valgymas Salotos (pomidorai, kopūstai, špinatai, agurkai, paprika)

Baltymai (vištiena, kalakutiena, jautiena)

Aliejus (graikinių riešutų, linų sėmenų, alyvuogių, migdolų)

3 valgymas Salotos (brokoliai, pomidorai, svogūnai)

Baltymai (vištiena, kalakutiena, jautiena)

Aliejus (graikinių riešutų, linų sėmenų, alyvuogių, migdolų)

2 valgymas Salotos (avokadai, agurkai, pomidorai, svogūnų laiškai, paprika)

Baltymai (vištiena, kalakutiena, lydeka, kiaušinis)

Aliejus (graikinių riešutų, linų sėmenų, alyvuogių, migdolų)

5 valgymas Salotos (pomidorai, kopūstai, špinatai, agurkai, paprika)

Baltymai (tunas, lašiša, varškė)

Aliejus (graikinių riešutų, linų sėmenų, alyvuogių, migdolų)
Atsakyti
Pribaigiau seną temą ax.gif
Kaip čia viskas aišku, skaitysiu į dieną po kelis kartus, kol viską mintinai išmoksiu thumbup.gif
Statybininkei 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(seseris @ 2015 08 14, 12:40)
Pasidariau iš aš pietums patiekaliuką iš kokosų pieno, avižinių dribsnių, bananų ir lazdyno riešutų. Skanu nerealiai smile.gif


Bet tas pienas gi kietos konsistencijos? Kaip sumaišyt? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(719 @ 2015 08 14, 13:52)
Bet tas pienas gi kietos konsistencijos? Kaip sumaišyt?  blush2.gif

Kažką maišot mirksiukas.gif Jis skystas, kaip paprastas karvės pienas biggrin.gif Aš pirkau skardinėje biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(**NoTa** @ 2015 08 14, 14:06)
Kažką maišot mirksiukas.gif Jis skystas, kaip paprastas karvės pienas biggrin.gif Aš pirkau skardinėje biggrin.gif


Na, aš irgi tokį esu pirkus, visada būna kaip sviestas ir šiek tiek skysčio rolleyes.gif
Nebent būna skirtingų rūšių? g.gif Aš tai skardinėse skirtingų rūšių 2 kartus pirkau, tai kietos konsistencijos buvo tas kokosų pienas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 719: 14 rugpjūčio 2015 - 13:13
QUOTE(719 @ 2015 08 14, 14:09)
Na, aš irgi tokį esu pirkus, visada būna kaip sviestas ir šiek tiek skysčio  rolleyes.gif
Nebent būna skirtingų rūšių?  g.gif Aš tai skardinėse skirtingų rūšių 2 kartus pirkau, tai kietos konsistencijos buvo tas kokosų pienas  ax.gif

Logiškai mąstant kaip PIENAS gali būti kietos konsistencijos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(**NoTa** @ 2015 08 14, 14:28)
Logiškai mąstant kaip PIENAS gali būti kietos konsistencijos? g.gif


Tai aš irgi taip galvojau biggrin.gif bet praktiškai tas skardines atidarius randu štai ką:

user posted image
Atsakyti
Mano kokosų pienas buvo skystas, kaip pienas. lotuliukas.gif Pirkau tetrapakinej dėžutėj. o kas ten bliūdelyje nuotraukoj - nežinau. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Snuzis @ 2015 08 14, 14:45)
Mano kokosų pienas buvo skystas, kaip pienas.  lotuliukas.gif  Pirkau tetrapakinej dėžutėj. o kas ten bliūdelyje nuotraukoj - nežinau.  lotuliukas.gif


Pagūglinau kokosų pieno nuotraukų ieškodama biggrin.gif
Aš po dviejų pirkimų jau šventai tikėjau, kad kitokio to pieno ir nebūna, tik toks kaip toj nuotraukoj. biggrin.gif
Atsakyti
Visi principai geri,tik va neskačiuoti kcal būtų man sunku smile.gif
Atsakyti
Pagal aprašymą, kokosų pienas - tai sutrintas iki vienalytės masės kokoso branduolys, skiestas vandeniu. Matyt, gali būti skirtingo tirštumo. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(samanta* @ 2015 08 14, 15:59)
Visi principai geri,tik va neskačiuoti kcal būtų man sunku smile.gif


Kodėl? Tame ir visa esmė - išmokti valgyti teisingai, taip kaip valgo natūraliai liekni žmonės, kurie tikrai neskaičiuoja kalorijų, riebalų ar angliavandenių kiekio. Per tam tikrą laikotarpį supranti, kad esmė - ne suvalgytų kalorijų kiekis, o maisto kokybė ir tai, ką iš jo gauni.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Snuzis: 14 rugpjūčio 2015 - 15:10

Snuzi, kokį tu pirkai? smile.gif

Atsakyti