
pas mane kapija rozovaja[B], vietoj auksto ir slyvinio, buvo toks kresnas , vidutinio ugio, apvaliais vaisiais... tiesa roziniais

QUOTE(Marmaledas @ 2015 10 19, 14:03)
katrie mažiausiai verti dėmesio buvo? Bo skanius tai nuolat aptariam, o vat kas visai nekažkas tai nedažnai paminim
va ateina tas laikas, kai nevertų dėmesio ir neauginam visai..

https://www.samenhau...penkerl/a-3560/ auginau šiemet tokiu pomidoru. Identiški parduotuviniams kumato pagal dydi ir spalva neatskirtum vienas prie vieno. Augalai tikrai derlingi ,pomidorai augo kekėmis.Palaikius nuskintus ,kol truputi suminkštėja tikrai palieka saldūs.pats augalas labai sveikas ,nesergantis.Rusu forumuose skaičiau ,kad labai skanūs konservuoti .
QUOTE(diuni @ 2015 10 19, 16:03)


Noriu recepto


Dėl rusiškos "selekcijos" (ne tik pomidorų) turiu tam tikrą nuomonę - labai dažnai tiesiog paimama kažkokia veislė ir suteikiamas pavadinimas bei registruojama; ko gero, iš ten šimtai rusiškų pomidorų veislių ir dešimtys sėklų firmų. Bet čia mano nuomonė.
Mano auginti buvo iš tiesų Sibsado. Nuo betaluksų skiriasi visų pirma dydžiu (nuotraukos guglėj, beje, labai atitinka faktą), skoniu (nors išorė grynai raudona, viduje jau yra rožinio atspalvio ir subtilesnis skonis), plona žievelė, maža vaiskočio dėmė, nelinkęs trūkinėti, gausios kekės. Ypatingas požymis (nuotraukose to nematyti) - viršuje aplink vaiskotį bent jau šią vasarą likdavo nenuraudusios odelės, nors minkštimas prinokęs. Tokia lyg užuomina į dryžuotumą. Vat ir įdomu būtų sužinoti, ar nėra jam kažkokių itin artimų giminaičių tarp vakarietiškų veislių, jų lengviau gauti, mes mano pardavėja ebėjui savo kromelį uždarė, o kitų dar neaptikau. Kauno Sėklelėj prašiau, kad užsakytų, visaip kaip išgyriau. Ten Sibsado sėklom prekiauja.
Dėl "nereikia formuoti" - kad gauti kokybišką derlių, kad pomidorai matytų saulę o ne augtų po lapų kupeta, kad būtų dideli ir atiduotų derlių iki maro - formuoti reikia. Pomidoras su 300 g vaisiais ne visai laukinis
... vėlgi mano nuomonė
Nors, beje, šiemet taip jau išėjo, kad laiko galėjau skirti priežiūrai mažiau, tai augo ir po kupeta. Ačiū sausai vasarai...
Mano auginti buvo iš tiesų Sibsado. Nuo betaluksų skiriasi visų pirma dydžiu (nuotraukos guglėj, beje, labai atitinka faktą), skoniu (nors išorė grynai raudona, viduje jau yra rožinio atspalvio ir subtilesnis skonis), plona žievelė, maža vaiskočio dėmė, nelinkęs trūkinėti, gausios kekės. Ypatingas požymis (nuotraukose to nematyti) - viršuje aplink vaiskotį bent jau šią vasarą likdavo nenuraudusios odelės, nors minkštimas prinokęs. Tokia lyg užuomina į dryžuotumą. Vat ir įdomu būtų sužinoti, ar nėra jam kažkokių itin artimų giminaičių tarp vakarietiškų veislių, jų lengviau gauti, mes mano pardavėja ebėjui savo kromelį uždarė, o kitų dar neaptikau. Kauno Sėklelėj prašiau, kad užsakytų, visaip kaip išgyriau. Ten Sibsado sėklom prekiauja.
Dėl "nereikia formuoti" - kad gauti kokybišką derlių, kad pomidorai matytų saulę o ne augtų po lapų kupeta, kad būtų dideli ir atiduotų derlių iki maro - formuoti reikia. Pomidoras su 300 g vaisiais ne visai laukinis


Nors, beje, šiemet taip jau išėjo, kad laiko galėjau skirti priežiūrai mažiau, tai augo ir po kupeta. Ačiū sausai vasarai...
QUOTE(Chiromante @ 2015 10 19, 15:46)
Paskaitinėjau apie tą džeką - nu labai geri atsiliepimai. jis, kaip suprantu, sibirinės selekcijos. Laukinis, nereikalauja formavimo. Gal būtų gera alternatyva betaliuksui, kuris man išskirtinai nepatinka.
Sezonas baigesi, tai galima grizti ir i tema 
Zali tupi dezese, bet jauciu reikes juos surealizuoti kazkaip. Na nelabai ir parkeliauja iki namu.
Siemet buvau visiskai apsileidusi, nei uzrasu vedziau, nei nuotrauku dariau. Kiek prisiminsiu, tiek. Ka kitais metais rinktis reikes neisivaizduoju, nes patiko praktiskai visi auginti + jau esu papirkusi nauju.
Ko tikrai nebeauginsiu tai Black Cherry
Ir is zaliuju turbut sesiu tik Miciko kriause, nes skoniu, konsistencija, derlingumu ir vaizdu ji man visus kitus zaliukus pralenke.

Zali tupi dezese, bet jauciu reikes juos surealizuoti kazkaip. Na nelabai ir parkeliauja iki namu.
Siemet buvau visiskai apsileidusi, nei uzrasu vedziau, nei nuotrauku dariau. Kiek prisiminsiu, tiek. Ka kitais metais rinktis reikes neisivaizduoju, nes patiko praktiskai visi auginti + jau esu papirkusi nauju.
Ko tikrai nebeauginsiu tai Black Cherry

QUOTE(Mičiko @ 2015 10 19, 21:01)
Užklausą pateikiau...bet kada bus atsakymas...

QUOTE(L.K. @ 2015 10 19, 21:45)
Dėl "nereikia formuoti" - kad gauti kokybišką derlių, kad pomidorai matytų saulę o ne augtų po lapų kupeta, kad būtų dideli ir atiduotų derlių iki maro - formuoti reikia. Pomidoras su 300 g vaisiais ne visai laukinis
... vėlgi mano nuomonė
Nors, beje, šiemet taip jau išėjo, kad laiko galėjau skirti priežiūrai mažiau, tai augo ir po kupeta. Ačiū sausai vasarai...


Nors, beje, šiemet taip jau išėjo, kad laiko galėjau skirti priežiūrai mažiau, tai augo ir po kupeta. Ačiū sausai vasarai...
Dėkui už papasakojimą - kažkiek krūmų auginau ir tikrai auginsiu lauke. Gaila neišnaudoti sąlygų



Papildyta:
QUOTE(ptashka @ 2015 10 20, 07:42)
+ jau esu papirkusi nauju.
Kokių?

Užsisakiau Belyj Naliv iš BY.
Gal kas ragavo?
Gal kas ragavo?
QUOTE(Nakviša @ 2015 10 20, 12:50)
aš gal labai išranki, bet balti pomidorai man

QUOTE(saintlina @ 2015 10 20, 15:20)
Tai, kad čia paprasti raudoni pomidorai, kaip suprantu. Gal net daugiau pramoninės pakraipos. Kam reikia daug vienodai ir vienu laiku nokstančių pomidorų koncervavimui, tai jie turbūt gerai

Aš va tokį užsisakiau - tegu auga dėl spalvos. Lėkštėj gražiai atrodys

