Pradėsiu nuo savo šių metų TOP skaniausių pomidorų.
Sungold - oranžiniai vyšniukai, kurių augimas - neribotas. Noko vieni pirmųjų šiltnamy, augo labai gausiom ir tankiom kekėm, vasaros gale račiau juos palubėje

Kadangi vasaros gale praktiškai nelaisčiau, tai ėmė trūkinėti, neretai įtrūkdavo ir skinami. Bet visą vasarą užėjus į šiltnamį rankos tiesėsi tik į juos, kitų ne salotose beveik nevalgiau

tikrai auginsiu, jau prisipirkau atsargų.
Zolotoj Kenigsberg - normalaus dydžio oranžiniai. Man skanumu šiemet gal net pralenkė
Medovij Spas. Tikrai nekokio derlingumo, bet auginsiu pora krūmelių
Izumrudnoje Samocviet - apie šiuos turbūt jau nereikia kalbėti

pradžioj spjaudžiausi, kad nepatinka, bet tiesiog nežinojau, kada juos nuskinti. Kai jau išmokau, tai lenktyniavom su vyru, kuris pirmas nusičiups, nes teaugo vienas krūmas

trūkumai - daigas buvo labai silpnas, pamėlęs, ilgai normaliai nesivystė. Kitąmet sėsiu daugiau krūmų ir parinksiu jiems geriausią vietą ant palangės.
Tikrai ir vėl auginsiu savo kanadiečius -
St. Teresa ir
Earl's Faux. Beefsteak tipo labai derlingi pomidorai, skanūs ir valgyti, o dar geresni sultims daryti - ir mėsytės, ir sulčių juose pakako. Tokių įspūdingų kekių tikrai nesitikėjau, esu sužavėta, auginsiu juos dar ilgai, tikras atradimas. Kitąmet nei
Beefsteak, nei
Sacharnij Gigant neauginsiu, kanadiečiai nukonkuravo
Tikrai atsisakysiu ir pabandytų
Brutus - tikras briedas, keli arkliniai pomidorai ant krūmo. Pasiliksiu
Bolshaja Medvedica - jie irgi auga labai dideli, bet ant krūmo jų žymiai gausiau. Bet auginsiu tik kokį vieną ar du - tokių didelių man daug nereikia.
Nors pradžioje nervino
Kosmonaut Volkov nederlingumas, į antrą vasaros pusę jie kiek atsigavo. Nors nesu juo sužavėta, bet tenka pripažinti, kad tiek konsistencija, tiek dydžiu jie yra arčiausiai mūsų šeimos pomidoro idealo. Gal turite pasiūlymų, kuo derlingesniu galėčiau jį pakeisti?
Dar gerų žodžių turiu
Tomatoberry Garden - nuostabus derlingumas, tobulas grožis

skonio jie neypatingo, storasienės, tvirtaskūrės širdelės - nepjaustytos ėjo į salotas, tobulai tiko konservavimui. Tokių kasų neturėjo nė vienas mano vyšniukas

iš čeriukų valgymui dar visai patiko
Volshebnij Kaskad - netrūkinėjo, tikrai buvo daug, tik lėtai iš oranžinių virto raudonais.
Ex raudona citrina ir
Jubileinij Tarasenko - pomidorai dvynukai, labai labai panašūs. Didelio skirtumo nemačiau. Skonis vidutiniškas, derlingumas superinis ant pirmų kekių, aukščiau "išsisemia". Po vieną auginsiu abiejų.
Skanūs pomidorai -
Skariai, bet mums buvo kiek per dideli. Šiaip retokos jų kekės, auga baisiai didelis. Dėl jo dar pagalvosiu. Labai derlingi ir skanūs
Puzata Chata, tikrai kartosim

Džiaugiuosi išbandžiusi
Olivade - super derlingi, skoniu irgi neblogi, labai patiko dydis - auginsime. Kaip ir jau daug metų auginamą
Toro - jie abu nepretenduoja į delikatesus, bet yra pakankamai skanūs ir labai einami.
Ilgesniam laikymui kartosiu ne tik
Pienollo del Vesuvio, bet ir
Espero hibridą, kuris visiškai nevalgomas vasarą, bet gerai laikosi dėžėse.
Intuicija irgi nieko, jų patogu įdėti kam nors - gerai transportuojasi, skonis neblogas.
Iš mėlynųjų -
Sinij, Indigo Apple ir Čiornaja Grozd - labiausiai patiko paskutinis. Tokie nedidukai, skanūs, labiausiai pajuodę, tik gaila, kad labai vėlyvi. Apple man skanesnis nei Sinij, bet Sinij derlingesnis, tai dar galvosiu, ką čia pasilikus.
Kas tikrai nepatiko ir tikrai neauginsiu:
Banan oranževskij (baisus krūmas, nekoks derlingumas, skonis ne ypač),
Rapsodija (visiškas parduotuvinis šlamštas),
Extremal (metro ūgio nederlinga žolė),
Santasian (kieta odelė ir labai išsmulkėja),
Prima Donna (turėjo būti a la širdys, buvo visiškai apvalūs, jokio ypatingo skonio, o ir ūgis tik geras metras),
Liaguška Carevna (skystalas),
Čio čio san (aš nesuprantu, ką su jais daryti - pagal dydį tikėjausi konservuoti, bet kad jie tokia plonyte odele, mėsingi, visiškai ne tam sukurti. Man mėsingi pomidorai eina į sultis, o sulčių iš pirdukų aš nespaudžiu. Žodžiu, gal ir nieko, bet aš neturiu kur pritaikyti). Nepatiko ir
Principe Borghese - jie neva sukurti džiovinimui, bet man tam reikalui jie per maži ir per plonom sienutėm. Privalumas tik tas, kad sėklalizdžiai vienu perbraukimu išsituština.
auginau ir daugiau veislių, bet jos nei kažkuo užkliuvo, nei labai patiko. Apie jas ir nerašysiu, nebent vėl įkvėpimas pagaus
Ko ieškau kitiems metams: sausų storasienių pomidorų džiovinimui (Giuljeta?), Aladino lempos (nes savo lempų sėklas netyčia sumaišiau) ir kažko a la Kosmonaut Volkov, tik derlingesnio