QUOTE(Hippie @ 2015 12 09, 02:38)
Sveikos, jei šokoladas yra 82proc. kakao ar įmanoma sužinoti kokią procentinę plytelės (100g.) dalį sudaro cukrus ir kokią kakao sviestas, jei 100g.:
Riebalų 42,8, iš kurių sočiųjų 26,7g.
Angliavandeniai 42,3g., iš kurių cukrus 24,1g., niu ir toliau skaidulinės medžiagos-8,2g. ir Baltymai-11,2g. Dar druska 0,3g.
Atitinkamai kakavos sviesto bus 26,7proc., o cukraus- 24,1proc. šokolado plytelėje?
Ar tik pas tave ne šokoladas TAI TAU? Pas juos ant plytelės kažkas blogai surašyta arba cukrus, arba procentai. Nes jei 70 % tai cukraus iki 30 %.
Pas mane dabar rankinuke kaip tik Heidi 85 % šokoladas:
Riebalai 49,9 g
Angliavandenių - 38,6 g iš kurių cukraus 15 g
Baltymų - 10 g.
Nes į procentus įeina kakavos masė (grūsta kakavos plytelė) + kakavos sviestas. Nei vienas iš jų neturi cukraus.
Namie turiu kažkokį belgišką 85 % šokoladą, tai kiek pamenų ten riebalų yra 51 ar 52 g. Valgant jaučiasi, kad riebesnis už heidi ir be lecitino.