Mes dažniausiai pietums gaminamės tai, ką galima valgyti ir kitą dieną. Dabar, kai daržovių sezonas dažnai verdam įvairias trintas sriubas - moliūgų, morkų, brokolių, šiaip įvairių daržovių. Taip pat darom troškinius - daržovės plius vištiena, kalakutiena, kartais įdedu laukinių ryžių. Dažnai kepam tą pačią vištieną, kalakutieną (laba skanu įpjovus mėsą įdėti morkų, salierų, džiovintų slyvų) - kol karšta, valgom su daržovėm, šaltą dedam ant sumuštinių (nevalgom pirktinių dešrų). Aišku, neapsieinam be makaronų, ypač kai nėra laiko ar noro ką nors gamintis - vasarą pasigaminu naminio pesto, užsišaldau ledo formelėse ir esant reikalui gaunasi labai greita vakarienė

Kartą per savaitę stengiamės valgyti žuvį - aš mėgstu skumbrę, menkę, jūrų lydeką (aišku perkam šaldytą, kepam dažniausiai orkaitėje su daržovėm), mėgstam silkę - perkam tą neišnagrinėtą, su galvom ir terliojamės ilgai ir nuobodžiai, bet man ji skaniausia būna

pasidarom su burokėliais, morkom ir svogūnais, saulėgrąžom arba senoviškai su svogūnais

Man dar patinka šaldiklyje turėti kokių nors pusgaminių - naminių virtinukų su varške, koldūnų, pesto, sultinio, balandėlių ir pan.