QUOTE(neaiski @ 2007 01 05, 07:15)
Mergaites, gal kuri esat kepusi Germano pyraga, ta , kur reikia 10 dienu auginti ?
Drauge uzaugino, kepe, labai skanus, bet uzmirso tos teslos gabaliuka palikti, kad ios naujo auginti.Dabar problema, kaip ta rauga ar kaip jis ten vadinasi, pasidaryti ? Gal kuri zinot ?
Kad jau niekas neparašo, aš parašysiu:
Raugas: 1 puodelis miltų, 1 puodelis cukraus, 1 puodelis pieno.
1 diena - nejudinti;
2-3-4 dieną - pamaišyti 1 kartą per dieną;
5 dieną - į raugą įmaišyti 1 puodelį miltų, 1 puodelį cukraus, 1 puodelį pieno;
6-7-8-9 dieną - pamaišyti 1 kartą per dieną;
10 d. - į raugą įmaišyti 1 puodeliį miltų, 1 puodelį cukraus, 1 puodelį pieno. tada nupilti 2 puodelius raugo (1 pasilikti sau, kita - padovanoti).
Iš likusio raugo kepti pyraga: į likusi raugą imaišyti 3 kiaušinius, 1 puodelį aliejaus, 2 puodelius miltų, 2 a.š. vanilinio cukraus, 2 a.š. kepimo miltelių, žiupsnelį druskos. Priedai gali būti kuo vairiausi: razinos, riešutai, kakava, aguonos, riešutai ir pan.
Kepti apie 40min. vidutinio karštumo orkaitėje.
Skanaus