Įkraunama...
Įkraunama...

Šuns ruošimas bendrojo paklusnumo egzaminui

Sveikos,

noriu ruošti savo šunį bendrojo paklusnumo egzaminui (kaip suprantu jis vadinasi IPO B). Mes jau mokam daug komandų, lankėm dresūros mokyklą, kadangi nemažai domiuosi šunimis, supratau, kad trenerė mums nebereikalinga, reikia tiesiog patiems atidirbti viską, nes kelios paskutinės pamokos nieko naujo nebedavė.. Klausimas būtų, ar galiu pati savarankiškai paruošti šunį tam egzaminui ar prieš jį dar reikia nueiti vėl į tą dresūros mokyklą ir ten gauti sertifikatą, kad pabaigėm kursą?

Būsiu dėkinga už atsakymus :)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sibylla: 22 lapkričio 2015 - 04:20
IPO B jau nebeegzistuoja (ir gerai, vietinis išmislas buvo), bet norint yra galimybė laikyti atskiras IPO1-2-3 dalis. BH daug populiaresnis, vokiečiams būtinas veisimui, siūlau pradėti nuo jo. IPO1 B dalis tėra pasunkintas BH, su papildomais pratimais. Ir vis sunkėja iki IPO3.

Kad laikyti BH tikrai jokių sertifikatų nereikia, vidiniai mokyklų popieriai aplamai niekur daugiau nepripažįstami. Dėl IPO1 B nesu tikra, kad laikyti pilną IPO1 reikalingas BH, jis pirmas žingsnis.

Ar galit patys, teoriškai taip. Ir turbūt išlaikysit. Tik jei norit aukščiausių balų, jau kitas reikalas... Tada reiktų rasti trenerį kuris užsiima BŪTENT tuo sportu. Jei nieko naujo neišmokot, greičiausiai jūsų trenerė nesusipažinusi su norimos programos subtilumais. Tobulėti visada yra kur, jei sieki aukšto lygio.

Pasidomėkit dar Obedience programa, Latvijoje vyksta varžybos ir Lietuvoje pradeda po truputį kažkas vykti. Priklausomai nuo jūsų šuns veislės, gali būti tinkamesnis reikalas. BH nemaišo Obedience, o jei ruošti IPO1 B, jau susikerta reikalavimai.
Atsakyti