Įkraunama...
Įkraunama...

Sfinksai: Kanados, Dono, Peterbald, Bambino

user posted image

Sena tema ČIA
Kanados Sfinksus augina:

VITA_V (veislynas sphynxAntiquus*LT ), Zikas1970 (veislynas Tauride*LT ), spiglys (veislynas SphynxBasium*LT), dovil-e (veislynas Edeso ), sava777 (veislynas of Perfect Mur ), secondsun (veislynas Second Sun), Ellenium (Veislynas Ellenium), bezelea (veislynas Naked Soul), ateni (veislynas Sokur Sphynx Cattery), pinacolada (veislynas Amber sphynx*LT), Sphynx.ie (veislynas Soft amber), Epas (veislynas Alfėjus Arsis*LT), NewHero (veislynas Aureola *LT), JURCE (veislynas Smartsphynx*LT), ANAKARIDIS (veislynas Anakaridis*LT), Ledine_saule (Veislynas “Jolemur”), AnAngel, Palmė, Fikcija, cora, Emilla, Snega, Zilvinas, Fanfan, nusisypsok:), argonas, Jonavietis, kiuberis, audra13, Dosine, rila, jusciuka, Juuraatee, gabety, munyte, Padangele, Sekaj, Vergine, Kristepala, braskute_v, Zarina, Mavija, ZuveleDi, Liutuks, SuperBaba, ohara, Wild, bakse30, axioma, Marsas555, jordan, Dagnytesmama, gudrutiss, nataliuncik, Shopaholic, gudrutiss, indruxs, krispuka, Katukė.

Dono Sfinksus augina:

Charme de Soleil (veislynas Charme de Soleil), Azazella, F_A, Shirshe, Bandera, etta, shaita, Sarka.

Peterburgo Sfinksus augina:

Nereali (veislynas Ideal Cat), spiglys (veislynas SphynxBasium*LT), apgamele (veislynas BaldEra*LT), PINK PANTHER, Blond, Ligrafi, Katute, Saulutė, KatYnas, Tamosiuke, sushi, nataliuncik.

Bambino augina:

Ellenium (Veislynas Ellenium), ẞamẞinσ (atstovauja Veislyną Ontario), secondsun (veislynas Second Sun)

user posted image
KUO JIE SKIRIASI?

Kanados Sfinksai (SHPYNX /SPH)

user posted image
Vidutinio dydžio katė, pagal savo dydi neitiketinai sunki,
kūnas vidutinio ilgio, tvirtas, raumeningas. Krūtinė plati ir masyvi, apvalus pilvas, bet ne riebus. Kojos raumeningos ir stiprios. Galinės ilgesnės nei priekinės. Priekinės kojos toli viena nuo kitos, dėl plačios krūtinės. Letenos ovalios, su ilgais pirštais(beždžionės pirštais). Uodega ilga ir plona, lanksti ir plika. Nedaug plaukų (liūto uodega) yra leistina.
GALVA: šiek tiek daugiau plotį nei į ilgį. Plokščia kakta (tarp ausu tokia plokštuma turi būt).
snukis stiprus apvalus su stipriu smakru ir su gerai išvystytomis ūsų pagalvėmis, smarkiai išreikštais skruostikauliais. Iš viršaus žiūrint - apverstas 8.
Profilis - lenktas, ne tiesus. Stopas nuo nedidelio iki vidutinio, tai žemiau antakiukų aiški riba kur prasideda: nosis - jei pirštu vestum per profiliuką - aiški riba.... Nosies nugarėlė: tiesi.
Ausys: įpatingai didelės, plačios prie pagrindo. Toli viena nuo kitos. Galiukai užapvalinti.
Akys: didelės, forma primena citriną, įstatytos šiek tiek kampu. Tarp akių atstumas šiek tiek platesnis nei akies plotis.
Oda: oda stora, raukšlėta, ypatingai daug raukšlių ant galvos ir aplink pečius, padengta švelniu aksomu. Primena kūdikių odelę. Nedidelis plalukuotumas ant snukio yra priimtinas.
Trūkumai: labai panašūs Devon arba Cornish Rex rimta klaida.
Kergti su kitomis beplaukėmis katėmis - NELEISTINA.

Peterburgo Sfinksai (PETERBALD/ PBD)
user posted image
Idėja buvo sukurti pliką šiuolaikinį siamą/orientalą. O kadangi ši orientalų veislė dabar labai stipriai ekstremalėja, tai peterboldistams yra tikrai nelengva, nes reikia ne tik išgauti tipą, bet dar ir “nurengti” kačiukus.
Peterboldistų SIEKIAMYBĖ gauti kažką labai panašaus, bet jau pliko (velūrinio)
Zodiac capri Happy Jungle (nuostabus trikampis matuojant nuo ausu galiuku iki nosies. Plačiu pamatu (“v osnovanii”) ir žemai pastatytos ausys. Apvali galva- žiūrint tarp vidinių ausų pusių (t.y ji ne plokščia), siauras ir ilgas snukis, pas vienintelius peterbaldus (iš visų trijų sfinksų) turi būti TIESUS PROFILIS.
Pas peterboldų augintojus atsirado sąvoka “F generacija”
F1 generacija - kai vienas iš tėvų yra siamas/orientalas kitas peterbaldas. (tokioje vadoje negali gimti plikagimiai- guminiai kačiukai)
F2 generacija- kai vieno (ar abiejų) tėvų tėvai (minimo kačiuko senelis/-iai) yra siamas orientalas
retais atvejais dar yra minimas F3. Toliau jau nebesakoma.
F1/F2 variantais, ypač jei čia genetikoje esantis sia/ori yra įspūdingas, veisimui naudojami visi gero tipo kačiukai nežiūrint į jų plaukuotumo lygį. (net labai plaukuotas kačiukas, bet turintis tėvo/senelio tipą yra paliekamas veisimui ar parduodamas kitiems veisėjams).
Daugiausia kailio variacijų turi peterbaldai:
1. visiškai pliki- guminiai (primena sovietinius guminius žaisliukus- jų neįmanoma net paglostyt, nes ranka prikimba prie odos )
2. velouras- 1-2mm ilgio “kailiukas” primenantis persiko odele. (panašiai atrodo daugelio kanados sfinksų oda). Optiškai gyvūnas atrodo plikas (ypač jei šviesių spalvų), tačiau jį galima glostyti
3. brašas- siurkštus kailis primenantis šuns (pvz šnaucerio, šiurkščiaplaukio takso, erdelterjero) kailį. Ilgis gali būti įvairus, bet dažniausiai iki 2cm
4. Flokas- minkštas kailis kažkiek primenantis kornišrekso kailį- jokiu būdu ne tiesus
5. Varietos- tai peterboldai neturintys plikumo geno. Tai vienintelė kailio variacija kai būna tiesūs ūsai, kailiukas atrodo kaip orientalo- trumpas, lygus, blizgantis, prgludęs prie kūno. Pagal fenotipą (išvaizdą) jie atrodo kaip orientalai, bet pagal genotipą tai peterbaldai.
Klausimas gyvūnas parodoms ar ne, šiuo atveju yra aiškus: parodoms skirti pliki ar veliūriniai peterbaldai.
Veisimui ar ne, visada priklauso NUO TIPO. Gali būti visiškai plikas kačiukas, bet jis ne veisimui, nes yra prasto tipo.Gali būti stiprus brašas, bet puikaus tipo- tad jis paliekamas veisimui (parodinės karjeros jis niekada nepadarys, nes negaus daug balų dėl esamo kailio, bet užtat jis gali duoti puikius, puikaus tipo kačiukus)
Varietos laaaaaaaabai retai paliekamos veisimui. Jos turi būti ITIN gero tipo, kad veisėjas paliktų jas veisime.
Pas Peterboldus dar yra taisyklė nekergti Pliko su Pliku. Visų pirma dėl to, kad plikumo genas yra atėjęs nuo dono sfinksų todėl itin dažnai plikagimis peterbaldas turi nemažai dono sfinkso bruožų (trumpėja snukis, mažėja ir aukštėja ausys, sunkėja kūnas), ypač jei kilmės dokumentuose donai yra dar matomi (aukščiau nei 5-oje kartoje) antra todėl, kad kačiukai būna gerokai silpnesni.

Dono sfinksai (DON SPHYNX /DSX)
user posted image
Bambino (BAMBINO/BM)
user posted image
Tai pakankamai stambios katės, kurios iš Kanados Sfinkso paveldėjo plikumą, o iš Mančkino trumpas kojytes . Išgaunamas tokio kryžminimo rezultatas yra beplaukė trumpakojė , tvirto raumeningo kūno sudėjimo katė, pasižyminti švelnumu ir tuo pat metu labai dideliu judrumu.
Bambino standartas
Galva: Vidutinio dydžio, truputi užapvalintais galais, truputi ilgesnė nei platesnė, tvirtu, išraiškingu ir apvalainu snukučiu bei
išsikišusiais skruostikauliais.
Smakras: stiprus, masyvus, vienoje linijoje su nosies galiuku ir taip užbaigiantis snukio kvadratą.
Kaklas: vidutinio ilgumo, raumeningas.
Ausys: Efektingos, nuo didelių iki labai didelių, plačios prie pagrindo, auktštai stovinčios šiek tiek pasvirusios į priekį. Leidžiamas nedidelis plaukuotumas išorinėje ir lengvas pūkelis vidinėje ausies kriauklės dalyje ties krašteliu.
Akys: Didelės, migdolo formos, išsidėsčiusios nedideliu kampu. Atstumas tarp akių yra truputi platesnis nei akies plotis. Akių spalva turi derėti su odos spalva.
Kūnas: Vidutinio dydžio, raumeningas, tvirtas, ovalios formos, šiek tiek ištemptas su apvalainu pilvuku. Krutinkaulis platus, masyvus.
Kojos: Labai trumpos, tvirto sportiško tipo. Priekinės kojos turi būti nutolusios viena nuo kitos, galinės kojos šiek tiek ilgesnės už priekines.
Kailis: Iš pažiūros plika, tačiau oda turi nedideli nepastebimą pūką, ji panaši i vaiko odą, švelni ir karšta, jaučiama prilietus.
Spalvos: Pripažįstamos visos
[/quote]

Papildyta:
QUOTE(Rodnega @ 2015 12 01, 18:03)
VšĮ „Dogspotas“
4 val. · Vilnius ·

Dovanojama gražuolė Sfinksė. Miela ir draugiška katė, kuriai gyvenime teko patirti daug… Gyvenusi lauko sąlygomis, vienoje iš daugyklų. Dabar ieško tikrų namų ir gerų, atsakingų šeimininkų. Sfinksei 9 metai, tačiau ji tikrai nėra senjorė nei išvaizda, nei elgesiu. Mėgsta žmogaus dėmesį ir draugiją. Dėl Sfinksės skambinti telefonu: 8604 83244 (Indrei, VšĮ „Dogspotas“).

Žinau apie šitą sfinksiukę, dar tik kai buvo paimta iš daugyklos su kitais varguoliais pervedžiau gydymui pinigų. Tada neeiškojau sau kačiuko. Bet po kai mirė mano katinas prisiminiau ją ir bandžiau surasti. Kiek man yra žinoma ji nesutaria su kitais gyvūnais deja, todėl minties ją pasiimti atsisakiau.
Atsakyti
Sios kaledos bus mums pirmosios su dviem labai isdykusiomis katytemis... thumbup.gif idomu kas bus su lempuciu girlendamos ir zaisliukais. Siems metams jau nusipirkom dirbtine eglute,sakau gal maziau kils pagunda lipti i ja.o Aja megsta nugrauzti mazus plonus pakroveju laidukus, tai idomu kaip su lemputem bus. g.gif
Atsakyti
QUOTE(afrika77 @ 2015 12 03, 12:33)
Sios kaledos bus mums pirmosios su dviem labai isdykusiomis katytemis... thumbup.gif  idomu kas bus su lempuciu girlendamos ir zaisliukais. Siems metams jau nusipirkom dirbtine eglute,sakau gal maziau kils pagunda lipti i ja.o Aja megsta nugrauzti mazus plonus pakroveju laidukus, tai idomu kaip su lemputem bus. g.gif

Mes siemet nusprendem eglutes nepuosti- vistiek svesim pas tevus, gyvenam 1k bute, po svenciu kraustomes i 4k, tai kitamet sakiau uzdarysiu duris ir neleisiu eiti i ta kambari, kur eglute bus kai musu namie nera.
Atsakyti
QUOTE(afrika77 @ 2015 12 03, 12:33)
Sios kaledos bus mums pirmosios su dviem labai isdykusiomis katytemis... thumbup.gif  idomu kas bus su lempuciu girlendamos ir zaisliukais. Siems metams jau nusipirkom dirbtine eglute,sakau gal maziau kils pagunda lipti i ja.o Aja megsta nugrauzti mazus plonus pakroveju laidukus, tai idomu kaip su lemputem bus. g.gif


Patarčiau elgtis atsargiai su visokiais žaisliukais ir girliandomis, ypač jei katytė mėgsta viską pagraužti, kaip minėjot. Pamenu pernai pas veterinarą lankėmės šiaip bendrai patikrai gruodžio mėn., tai jis pasakojo, kad nemažas antplūdis žmonių būna per šventes, nes katės tai tą suėda, aną nuryja, trečią nugraužia, o paskui suserga. ax.gif Tikrai nemanau, jog suomiškos katės kažkuo labai skiriasi nuo mūsų lietuvaičių smile.gif Pas mane tai visos dekoracijos katėms nepasiekiamoj vietoj. Nors ir dirbu iš namų bei tikrai pamatyčiau, jei jos ką nors suėsti bando, bet atsarga gėdos nedaro, juk 24/7 neprisėdėsi. mirksiukas.gif
Atsakyti
user posted image
Atsakyti
Sveikos merginos,

SU NAUJAISIAIS METAIS !!!! Linkėjimai iš šiltosios centrines amerikos wink.gif

Rašau su reikalu:
Prieš Kalėdas pas mano uošviene numire 9metu mano peterbolde. Numyleta nubuciuota is ranku maitinta... Ji turėjo keistą ir negerą įprotį griaužti pirštines, kojines ir pan. Tai greičiausiai ir lėmė jos staigią mirtį (kiek aš galiu spręsti būdama toli)
Uosviene mums isvaziavus liko visai viena. Ir dabar eina is proto. Katė jai buvo kaip vaikas, kaip šeimos narys kai kažkas dėl ko ryte atsikeliama. Kazkas kuo galima rupintis....
Vienžo ji manes papraše kad as rasciau jai dar kokia apyplike kate nes ji kaip ir visi pliksiu augintojai nebeisivaizduoja kad galima auginti kitokias kates
Vienzo jai labai patiko variantas gauti suaugusia kate kuri jau stabili ir netokia hyperaktyvi kaip kaciukas. Gal netycia kuri is jūsų turi ar zinot kas iesko kur pristroint suaugusia (sena?) sfinkse/peterbaldę/kornišę. Gali buti ir patinas. Teoriskai jei ne klaikiai zymintis tai gali buti ir nekastruotas esant poreikiui.
Svarbu, kad gyvunas butu ne agresyvus. Anksciau kazkada turejo katina kuris gyveno uz sofos ir bet ka priejusi per metra puldavo. Psichinis pseudo sibiriakas.

taigi, katei (katinui) bus skirtas skaniausias kasnelis, miegos ji (jis) lovoje ir apskritai bus labiausiai popinamas gyvūnas koks begali buti. GAL KAS IESKO TOKIU NAMU SAVO SENJORAMS??? 4u.gif 4u.gif 4u.gif


parasykit man i emeila (peterbald@gmail.com arba skype Nereali


GERU VISOMS 2016 METU !!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nereali: 02 sausio 2016 - 06:04
Sveiki, rašau su problema, galbūt patyrę veisėjai turėtumėte patarimų..
Turim vadą kačiukų, bet niekaip neišsikapstom iš bėgančių nosių, čiaudulių ir varvančių akių.. Akys dažnai pašlapiuoja, kartais net ištinsta. Vežam pas veterinarą-duoda akių lašiukų, viskas susitvarko, atrodo puiku. Praeina kelios dienos-ir vėl tas pats doh.gif dabar akis dar ir lydi sloga verysad.gif jau atrodo viską išbandžiau, ir patartus homeopatinius preparatus, ir kambarį nuolat pašildau (sakau gal šalta jiems), ir ko tik nedariau. Pas veterinarą jau net vežt nebesinori, nes nieko naujo nepasako. Šiaip kačiukai labai guvūs, linksmi, siaučia po visus namus, neatrodo, kad sirgtų. Tik tiek,kad jau depresija man ima. Atrodo, jau viskas susitvarke ir puiku, kelios dienos praeina, jau girdžiu vėl kuris čiaudo verysad.gif
Kačiukams 2mėn., paskiepyti, nukirminti, kaip priklauso.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Orchida: 04 sausio 2016 - 00:46
Sveikos, gal kas gali patart...turim 2men kanados sfinksiuke, parsivezem 22d, jau kaip ir apsiprato pas mus..bet nesislapina i dezute..rimtesni reikala padaro, o vat sisiot nesiruosia.. Nezinau kaip pripratint..jau ir is paskos sekioju kai matau kad eis..idedu i tualeta jos, pasisioja..po to jei neuzmatau tai belenkur privaro.
Atsakyti
QUOTE(Blondine87 @ 2016 01 26, 00:01)
Sveikos, gal kas gali patart...turim 2men kanados sfinksiuke,  parsivezem 22d, jau kaip ir apsiprato pas mus..bet nesislapina i dezute..rimtesni reikala padaro, o vat sisiot nesiruosia.. Nezinau kaip pripratint..jau ir is paskos sekioju kai matau kad eis..idedu i tualeta jos, pasisioja..po to jei neuzmatau tai belenkur privaro.

Visais klausimais kreipkitės į veisėją.
Atsakyti
QUOTE(Blondine87 @ 2016 01 25, 23:01)
Sveikos, gal kas gali patart...turim 2men kanados sfinksiuke,  parsivezem 22d, jau kaip ir apsiprato pas mus..bet nesislapina i dezute..rimtesni reikala padaro, o vat sisiot nesiruosia.. Nezinau kaip pripratint..jau ir is paskos sekioju kai matau kad eis..idedu i tualeta jos, pasisioja..po to jei neuzmatau tai belenkur privaro.

koks daugintojas atidavė tokį mažą kačiuką? Dabar vargsit.
Atsakyti
Sveikos mergaitės, noriu paklausti patarimo: auginame Kanados sfinksą. Būna, jį paberia tokiais "ratilais" ant odos. Pirmą sykį išsigandom, vežėm į Vilnių...Daktaras pasakė, kad alergiškas aplinkai, išrašė leidžiamus vaistus (neturiu pavadinimo po ranka). Kaip ir viskas susitvarkė, tačiau dabar vėl pabėrė, suleidom vaistus, kaip ir nematau pagerėjimo...Per kiek laiko tos dėmės turi pranykti?
Atsakyti
QUOTE(Filute @ 2016 03 08, 16:23)
Sveikos mergaitės, noriu paklausti patarimo: auginame Kanados sfinksą. Būna, jį paberia tokiais "ratilais" ant odos. Pirmą sykį išsigandom, vežėm į Vilnių...Daktaras pasakė, kad alergiškas aplinkai, išrašė leidžiamus vaistus (neturiu pavadinimo po ranka). Kaip ir viskas susitvarkė, tačiau dabar vėl pabėrė, suleidom vaistus, kaip ir nematau pagerėjimo...Per kiek laiko tos dėmės turi pranykti?

Jus tikra, kad tai ne alergija maistui ?
Atsakyti