Įkraunama...
Įkraunama...

Kokius patiekalus darote iš medaus?

QUOTE(Nova @ 2009 04 20, 17:16)
Man labai skanu riesutai su medum. Paimti megstamu riesutu (as darau su migdolais), ideti medaus pora saukstu, ir 1 min i mikrobange, kad medus istirptu, tada ismaisyti ir kai jis stingsta, vis laiks nuo laiko ismaisyti, kad riesutai apliptu medum. Skanumelis  wub.gif 

Ir vienus valgau, ir prie kavos, ir prie arbatos tinka, kaip saldumynas.

o riešutai nebūna per minkšti, sudrėkę?
šiaip labai skanu turėtų būt mirksiukas.gif o galima su žemės riešutais??
Atsakyti
QUOTE(jurgav.. @ 2009 04 20, 18:07)
o riešutai nebūna per minkšti, sudrėkę?
šiaip labai skanu turėtų būt  mirksiukas.gif  o galima su žemės riešutais??


Bent jau migdolai tai tikrai nesuminksteja, tik aplimpa medum. Manau galima su bet kokiais riesutais
Atsakyti
QUOTE(zebrova @ 2008 07 01, 11:40)
dar labai skanu is medaus torto lakstu pasigaminti pyragaicius "bulves"  mirksiukas.gif



Gal kas gali ''bulvyciu'' recepta parasyti?
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2003 12 02, 17:09)
Meduolis

400 g medaus
5 kiausiniai
200 g cukraus
50 g sviesto
1 stikline grietines
500 g miltu
1 saukstelis sodos
2 sauksteliai prieskoniu misinio: gvazdikeliu, cinamono, muskatos riesuto,
kvepianciuju pipiru.

  Trynius sistrinti sui cukrumi, supilti pavirinta medu (atvesusi), suberti
prieskonius, supilti lydyta sviesta, grietine, isplakta su soda, sudeti
sijotus miltus ir maisyti. Baigiant maisyti, sudeti isplaktus baltymus.
Tesla supilti i paruosta skarda. Kepama apie 40 mi vidutinio karstumo
krosnyje.
  Iskeptas meduolis isverciamas ant lenteles, atvesinamas. Po to pjaustomas
nedideliais gabaleliais. Arba galima kepti plonesnius lakstus ir juos pertepti plakta grietine ar grietinele.


Puikus receptas, lygiai kaip mano mociute darydavo. Persirasiau, reiks butinai padaryti. Vis nesuprasdavau, kaip jai tas meduolis toks tamsus ir purus gaudavosi. Bandziau daugeli kartu, bet ne taip gaudavosi kaip prisimenu. Aciu uz puiku recepta!
Atsakyti
Medaus tortą, kalėdinius meduolius, arba vištos sparnelius su medum (čia beveik desertas biggrin.gif )
Skaniausia arbata - čiobrelių, su medum.
Atsakyti
1. Tarkuotos morkos+tarkuotas obuolys + riešutai + medus. Galima užsibarstyt kepintais avižiniais dribsniais. Saločikės thumbup.gif
2. Medus su graikiškais riešutais thumbup.gif
3. Spanguolės meduje, palaikytos 2 metus (medus lėtai įsigeria, bet gerai konservuoja)
Žimoma, kepu meduolius.
Ir dar - pirtyje pasidarau medaus+rupios druskos pylingą.
Atsakyti