Įkraunama...
Įkraunama...

Kokius patiekalus darote iš medaus?

kas liecia meduti,tai galiu pasakyti tik tiek,kad ir parduotuvinio torto lakstai iskepe buna kieti,o kai persitepa ir susiguli,jie pasidaro minksti blush2.gif Ir sitas mano siulytas tortas yra lygiai toks pats bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zebrova: 21 lapkričio 2007 - 14:58
Nea,zinau kaip tavo darytas atrodo,bet apie kury as klausiu jis buna tokio...na gal kaip meduoline tesla,vat;)
Atsakyti
nesigincysiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zebrova @ 2007 08 18, 09:15)
o as kepiau medaus torta  blush2.gif Nuostabiai skanus  thumbup.gif Ikelciau nuotrauka,bet niekaip nepavyksta  g.gif

--------------------------------------------------------------------------------

Naminis medaus tortas

tešlai:

1 stiklinė medaus
1 stiklinė cukraus
3 kiaušiniai
200 g sviesto
5 stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių arba sodos.

Kremas:
1 l grietinės
6 šaukštai cukraus pudros
0,5 šaukšto citrinos sulčių
Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant garų. Baigdami kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai išmaišome. Tešlą atšaldome.
Tada padalijama į 6 dalis, iškočiojama ir iškepami apvalūs lakštai (prieš kepimą subadyti). Iš tešlos likučių iškepamas lakštas, kuris vėliau sumalamas apibarstymui.
Pertepame kremu, pagamintu iš 1 litro grietinės, 6 šaukštais cukraus pudros ir puse šaukšto citrinos sulčių. Aptepame šoną, viršų, apibarstome trupiniais, papuošiame.
Šaltinis: Bitininko svetainė "Medutis" (www.is.lt/medutis



Kaip tik vakar dariau tortas pgl si receptuka. Antra karta darydama truputi tobulinciau:
- deciau maziau cukraus, nes buvo persaldu
- pertepimui daryciau1.5 karto daugiau mases, tuomet butu slapesnis ir pertepimas labiau jaustusi valgant, nes dabar beveik viskas susigere

O siaip tai tikrai skanu
Atsakyti
As tai medaus krema darau . O vaikai megsta agurku svieziu salotas su medumi .
Skanu yra dar graikinius riesutus uzpilt medumi porai dienu ir poto valgyt , ir sveika ir skanu .
Is medaus galima dar anticeliulitini krema daryt .
O del medaus 7 metus stovejusio kepiniams tinkamas , valgyt tik kietas , medus ilgai laikosi ypac jei nedarinejamas .
Atsakyti
dar labai skanu is medaus torto lakstu pasigaminti pyragaicius "bulves" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(renax @ 2008 07 01, 12:35)
As tai medaus krema darau .


Kaip darai medaus kremą?
Atsakyti
QUOTE(LABUSKA @ 2008 07 01, 11:35)
Kaip darai medaus kremą?

Be problemu pasidalinsime receptu , nelygu is kurio medaus gaminsite , bet jei is tamsesnio primins karameles skoni , is grikinio astresnis , is liepinio svelnesnis .
Tai i 10 l dedama stikline medaus kremo ( tai medus suktas tokiu budu) aisku galima ir nedet , bet tada uztruks ilgiau ir tolygiai maisomas kas 3 dienas, menesi . Paprasciausiai jis susikristalizuoja ne i kieta mase o i krema , legvai tepamas , nesuketeja i gabala . Maisyt geriausia azuoliniu saukstu ar mentele .
Cia netycia gautas receptas , ilgai uztrunka apie 1 menesi
Atsakyti
biski nesupratau kaip cia tas kremas daromas, ir kur ji naudojate
Atsakyti
Na o as noriu papasakoti savo nuotyki apie medu Svedijoje
essen.gif nedarau nieko su medum tik ji valgau, labai megstu medu su koriu. Pries menesi uzsisakiau medaus su koriu pas bitininka kaimyna, kai atejau pasiimti mega_shok.gif tai net zado netekau, nagi jis man visa kori kaip iseme is avilio su visu remu ir su medum ir padave, tai gerai, kad be biciu bigsmile.gif Na manau jei bitininkas butu lietuvis tai butu gabalely atriekes ir psio, o cia gi svedas, jo zmona sake, kad neikart nera ragavus medaus su koriu rolleyes.gif tai su tuo daiktu turejau parbegti namo ir issipjauti visa kory is medinio remo.
Atsakyti
QUOTE(Amanda @ 2003 10 09, 05:38)
Nusipirkau turguje medaus, bet jis sustingęs tokiais grūdeliais. Ar tik nebus jis iš cukraus? Gal kas išmanote, kaip atskirti tikrą medų nuo to kurį suneša bitės primaitintos cukrumi?


toks medus jau yra pastovejes, sviezias medus yra skystas. jei reikia skysto, tai parduotuvese buna dirbtinio medaus, jis nekieteja.
Atsakyti
Man labai skanu riesutai su medum. Paimti megstamu riesutu (as darau su migdolais), ideti medaus pora saukstu, ir 1 min i mikrobange, kad medus istirptu, tada ismaisyti ir kai jis stingsta, vis laiks nuo laiko ismaisyti, kad riesutai apliptu medum. Skanumelis wub.gif

Ir vienus valgau, ir prie kavos, ir prie arbatos tinka, kaip saldumynas.
Atsakyti