Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 35

o mes TILA galim tik pagirti.Durys eksploatuojamos jau 2-i metai, 0 problemu. Nei rasoja, nei spalva keicia, viskas kaip ir turi buti pas aukstos kokybes gamini. thumbup.gif
Beje plotis ir aukstis geroookai nestandartiniai, kas tik padidina apkrovas tenkancias gaminiui.
Atsakyti
Ar tikrai pats turiu galų ieškoti? Atrodytų, jei nusiperkat naują NISSAN ir pavažinėjus sugenda variklis, o jus gamintojas nusiunčia pas RENAULT, nes pasako iš jų gavom variklius ir su jais aiškinkitės, mes ne prie ko. Ką darytumėt? Nežinau kaip susisiekti su ASSA, nes nei paštu atrašo nei atsiliepia telefonu. Tai vienintelis kontaktas direktorius, nes jis ten bent kartą į savaitę važiuoja. Direktoriaus neužpuldinėjau, gal jis ir nekaltas dėl to, bet nuėjęs į ASSA aš neturėsiu jokio dokumento, nes sąskaitos, komplektacija ir modeliai ant Tilo dokuentų. O taip pasidarė jau po metų, net ir su tų durų rankenom, kurios nedarinėjamos. Labai sunku patikėt, kad taip gali nutikti su ASSA.
P.S. dėl durų jokių priekaištų neturiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saaba: 12 gruodžio 2015 - 09:12
QUOTE(cibulis @ 2015 12 11, 18:15)
Štai kokios stebuklingos ...
Žadėjo atvažiuoti kitą savaitę taisyti...


Dar turi pradeti rasoti langu paketu apacios prie kokia -3 ...-5
Juk sitiek dregmes ir kol vedinimo nebus taip ir bus nesupranti fizikiniu reiskiniu ir neturi praktikos tai ir sielojiesi cia .
Atvaziuos sureguliuos duris ir viskas manau susitvarkys.
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2015 12 12, 10:11)
Ar tikrai pats turiu galų ieškoti? Atrodytų, jei nusiperkat naują NISSAN ir pavažinėjus sugenda variklis, o jus gamintojas nusiunčia pas RENAULT, nes pasako iš jų gavom variklius ir su jais aiškinkitės, mes ne prie ko. Ką darytumėt? Nežinau kaip susisiekti su ASSA, nes nei paštu atrašo nei atsiliepia telefonu. Tai vienintelis kontaktas direktorius, nes jis ten bent kartą į savaitę važiuoja. Direktoriaus neužpuldinėjau, gal jis ir nekaltas dėl to, bet nuėjęs į ASSA aš neturėsiu jokio dokumento, nes sąskaitos, komplektacija ir modeliai ant Tilo dokuentų. O taip pasidarė jau po metų, net ir su tų durų rankenom, kurios nedarinėjamos. Labai sunku patikėt, kad taip gali nutikti su ASSA.
P.S. dėl durų jokių priekaištų neturiu.


Ka galetu padaryti direktorius tai buti tarpinis asmuo,tarp jusu ir assa. Ta tai jis turetu padaryti.. Suvesti jus su assa. Nebent jis rimtai ne assa produkcija stumdo ir nenori kad islystu galai..
Atsakyti
https://vvnamas.wordpress.com/ Viliene pateike namu klimato tyrimo duomenis .
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 12 11, 00:02)
Kas yra brangu ... pvz kondiske


Ne kondiškė, tai ne geoterma, jei nereikia brangiai kainuojančių lauko darbų ir brangios "vandeninės" grindinio šildymo sistemos, kuriai kaip taisyklė žmonės papildomai perka dar ir brangias elektronikos valdomas grindinio reguliavimo sistemas, nors jos iš vis nereikalingos.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2015 12 11, 08:57)
X namas nors ir šiltesnis, bet jis 3 kartus mažiau "tausoja aplinką" nei Y namas.



Čia dar klausimas dėl to tausojimo. Nors energijos konvertavimas iš šilumos į elektrą ir po to atgal į šilumą reikalauja didesnių energijos resursų, bet tai nereiškia, kad gamta teršiama labiau. Taip, CO2 bus daugiau, bet argi CO2 yra ta tarša dėl kurios einant pro kaimą taip visur smirda dūmais. Ne CO2 tai tik tas matas, prie kurio bando rištis dabartiniai "žalieji".

Ta tarša, kurią visi mes jaučiame kaip tik iš namo kaminų ženkliai didesnė, nei iš elektrinės kaminų, kur stovi didžiuliai filtrai.

Važiuoji Lenkijoje ar Slovakijoje autostradoje pro kokį kaimelį už gero kilometro, ir jau norisi dujokaukes dėtis, nes smirda daginama akmens anglis. Kiek žinau tenai ir sieros junginių susidaro, ir dar vsokių kitokių cheminių junginių, kas manau tikrai nėra sveika žmogaus sveikatai. O tas CO2, na jis privalo būti, tik kad normos ribose, jis onkologinių susirgimų nesukels.

QUOTE
Pačio namo šiltumas visų pirma turėtų būti kaip esminis pagrindinis skaičius, o tik paskui vyktų perskaičiavimas pagal žalumo koeficientus, kuriais galima daugiau spekuliuoti.


Visu 100% už.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 14 gruodžio 2015 - 08:39
QUOTE(saaba @ 2015 12 11, 23:13)
Kad tą pritraukimo mechanizmą reikia dėti kai durų aukštis >2,1m


Net nežinau, kokio aukščio mano durys, bet kai montuotojui užsiminiau, kad man svarbiausia durų šiltumas ir sandarumas, kategoriškai pareiškė, kad durims būtinas toks užraktas.
QUOTE
O kai darė sandarumo testą tai per lauko duris dūmai nėjo į vidų, net jas iš vidaus pastūmus (juk vakuumas viduje).

Man kai darė sandarumo testą, tai buvo testuojama du kartus, vieną kartą sukeliant slėgį patalpų viduje, kitą kartą sumažinant. Tiesa, durų neištestavo, nes kaip tik duryse testavimo variklis buvo sumontuotas.
Papildyta:
QUOTE(saaba @ 2015 12 12, 09:11)
Ar tikrai pats turiu galų ieškoti?


Šiais laikais labai padeda Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2015 12 12, 13:46)
Juk sitiek dregmes ir kol vedinimo nebus taip ir bus


Faktas, bet drėgmė kondensuojasi ant vėsiausių paviršių išvada, kad ten kur kondensuojasi - mažiausios temperatūros paviršius. Ant veidrodžio patalpų viduje juk nesikondensuoja, nors jei net ant jo kondensuojasi, tada jau tikrai problema ne šilumos tilteliuose smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 14 gruodžio 2015 - 09:11
QUOTE(mintas @ 2015 12 14, 08:35)
Visu 100% už.

pvz Liuksemburge taip ir yra. Duoda klasę A, B, C už namo šiltumą ir kitą A, B, C už draugiškumą aplinkai. Ten gali negauti A vien dėl to, kad surinkto lietaus vandens nenaudoji WC ir panašiai, ko pas mus nevertina.
Atsakyti
Už tokius dalykus kaip lietaus vandens naudojimas WC, bijau kad pas mus greičiau į galvą gali gauti vietoj aukštesnės klasės. Jei vanduo ir nuotėkų valymas vietiniai, tai dzin. Bet prisijungusiems prie miesto tinklų nuotėkų valymą gi apmokestina pagal įvadinį vandens skaitiklį. Lietaus vanduo per tą įvadinį skaitiklį juk neina. Lietui atskirą skaitiklį reiktų statyti tikriausiai, jei pagal pilną programą doh.gif Paprastas lietus - šimtas lyrų, stiprus lietus - du šimtai lyrų, liūtis su perkūnija - trys šimtai lyrų...
Nors iš litos pusės - WC debitai juokingi, palyginus su atvejais, kai visas sklypas į kanalizaciją nudrenuojamas. Neperseniausiai komunalininkai perėjo gatvę kur tėvai gyvena, tai sakė ojojo kiek rado sklypų, nudrenuotų į buitinių nuotėkų tinklus. Ir baudų prirašė, pridėdami dar didesnių baudų grasinimus, jei nesusitvarkys.
QUOTE(BangaS @ 2015 12 14, 09:34)
pvz Liuksemburge taip ir yra. Duoda klasę A, B, C už namo šiltumą ir kitą A, B, C už draugiškumą aplinkai. Ten gali negauti A vien dėl to, kad surinkto lietaus vandens nenaudoji WC ir panašiai, ko pas mus nevertina. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
Štai dar kokį atsakymą iš aplinkos ministerijos gavau.

Noriu atkreipti dėmesį, kad ministerija neatidėjo direktyvos įgyvendinimo.
Atidėtas Lietuvos planuotas sąnaudų atžvilgiu optimalaus energinio naudingumo lygio reikalavimų (A klasės) įsigaliojimo terminas, pagal direktyvos 5 straipsnį.
Vadovaujantis direktyvos 5 straipsniu šalys narės gali pačios nuspręsti nuo kada turi įsigalioti minėti reikalavimai, bet laikotarpis turi būti numatytas iki kitos energinio naudingumo reikalavimų peržiūros, t. y. 2017 metais.
Lietuva ir 2012 metais galėjo nuspręsti nuo kada sąnaudų atžvilgiu optimalūs reikalavimai taps privalomi 2013-2017 metų diapazone. Atsižvelgiant į tai dar 2012 metais teisės aktuose buvo išdėstytas praeinamumo nuo C iki A++ klasių grafikas, kuris 2015 gruodžio 10 d. įsakymu ir buvo pakeistas, numatant A klasės reikalavimų įsigaliojimą nuo 2016 lapkričio 1 d.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 14 gruodžio 2015 - 11:01
Dar kartą noriu pasakyti, kad Durų fabrikas/Tilas yra visiška šaraškino kontora. Praeitą savaitę paskambinau vadovui ir pasakiau, kad rasoja tarpduris (ar durų staktos vidinė dalis). Dar nusiunčiau papildomai nuotraukų. Būtinai prižadėjo atvažiuoti šią savaitę.

Ką tik paskambinau ir paklausiau ar manęs nepamiršo. Pareiškė, kad negali atvažiuoti, nes išeina atostogų iki sausio 10 d. (kažkur išskrenda). Pasirodo, kad rytoj važiuoja į Vilnių, bet pas mane neatvažiuos (nespės apvažiuoti visų objektų), nors praeitą savaitę prižadėjo. Paprašiau, kad atsiųstų kokį meistrą, techniką, tai sako, kad tokių neturi. Dar priminiau, kad kai pirkau prašiau durų su papildomu mechanizmu (kai pakeli rankeną į viršų ir durys dar sandariau užsidaro), tai sakė, kad nereikia, nes jos ir taip sandarios. Panašu, kad nežino, ką daryti ir kaip spręsti problemą, todėl elementariai bėga nuo jos.

Taip pat mano duris jie jau kartą buvo nusivežę pas save į ofisą perdaryti, nes atidarymą buvo padarę dešinį, kuomet reikėjo kairinio. Ta proga papildomai perdažė, bet jų dažymas - šuniui ant uodegos, visiškai niekam tikęs. Vos prisilietus, lieka įbrėžimai, įdrėskimai (ir Vilienė skundėsi, kad jų dažymas labai prastas). Tilas (durų fabrikas) gamino duris ir mano kaimynui (tik ne pačias šilčiausias). Tai jos išsirietė. Bandė reguliuoti ir nieko neišėjo. Suvertė kaltę, kad name buvo daug drėgmės, todėl ir išsirietė. Kaip ten baigėsi reikės paklausti kaimyno. Tokios pačios Tilo/durų fabriko durys įdėtos į mano mamos name. Jos irgi visos tabaluoja ir apie jokį sandarumą nėra kalbos. Rankenos taip pat labai prastos, kliba. Tą pastabėjau tiek savo, tiek mamos name. Mano patarimas - bėkite nuo "Tilo" ("Durų fabriko") kuo toliau. Totali šaraškino kontora.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 12 16, 15:59)
Dar kartą noriu pasakyti, kad Durų fabrikas/Tilas yra visiška šaraškino kontora.


Ta kaiurymė aplink varčią yra tikrai negerai. Ji atsirado prie plonesnės varčios dirbtinai priklijavus papildomą PIR sluoksnį ir daugiau nieko nekeičiant. Taip išauga varčios šiluminė izoliacija, bet bendrame vaizde silpniausia vietą (plyšys) pasidaro dar silpnensė ir net prasideda kondensacija. Pirmoji sandarinimo tarpinė turėtų būti varčios paviršiuje, o ne plyšyje. Čia jų projektavimo klaida arba noras ant popieriaus "pašiltinti" duris be papildomų investicijų. Labai gaila.
Atsakyti