Įkraunama...
Įkraunama...

KAČIUKO DOKUMENTAI

Manau perduodama katina man pati veiseja turejo dokumentus iki galo sutvarkyti,bent jau kas liecia cipa,nes katinui dingus ir nuskanavus jo cipa,jis keliautu atgal pas veiseja o tu irodyk kaip nori kad katinas yra tavo!!!o kur man garantijos kad ji atveze butent ta katina apie kuri ir buvo tartasi???pati veiseja man nei apie cipa nei apie kita info nepateike iskart,tik man besidomint ir papuolant pas veterinarus iskilo chaosas....kuris dabar sprendziamas tikiuos taikiai,nes veiseja uzregistravo savo vardu poto mano vet.tarnyboj poto pasirasyta sutartis ir uzsakyti kiti dokumentai,juk visa ta ji turejo pati padaryti o ne man prasyti ar reikalauti!!!o pinigai buvo paprasyti sumoketi iskart,ale tuom motyvavo kad jai reik pavedima kazkoki atlikti i Jav.Tai nors pliusas tas kad yra pavedimo kopija ir mokejimas darytas per banka o ne grynais!!! Juk perki gyvuna tai gauni viska iskart,o cia dar turi pati aiskintis rinkti info ir lakstyt per veterinarus ar tarnybas,sitaip neturi buti!
Papildyta:
O del registravimo jus pasidomekit veterinare aiskiai rado isakyma ir ji netgi tel perskaite veisejai ,kad visi turi buti uzregistruoti vet.tarnyboj o ne tik gime po nauju,jus pasidomekit,nes veiseja irgi to nezinojo!
Papildyta:
Dabar man aiski visa ta CFA sistema bet kiek kainavo nervu ir tt. Gal veiseja tik galejo iskart ivardyti kad dokumentai jo tokie ir tokie ar jums tinka,arba tik nepagalvokit nieko blogo ar itartino.Juk kalbeta buvo kad katinas su kilmes dokumentais,o is kur tu zmogau gali zinot kad tu dokumentu dar visokiu buna jei nesidomi tuom...Gavos kaip gavos ir tikiuos viskas bus gerai, tik po antro susitikimo su veiseja pavyko gauti pajankamai info apie viska kas liecia pati katina ir visa sistema blink.gif
Atsakyti
QUOTE(LaiLaa @ 2016 04 10, 00:53)
Tokia tai yra CFA dokumentacija ir ne veterinarams apie tai spręsti ir žinoti  tongue.gif Jeigu veterinaras nežino viso pasaulio sistemų dokumentų, tai nereiškia, kad jos blogos.  schmoll.gif Nemažai veisėjų nežino  biggrin.gif

Veterinarai veislių nežino,o ką jau kalbėti apie sistemų dokus doh.gif Ir keisčiausia, kad veterinaro pasakymas kai kam yra kaip dievo įsakymas.
Atsakyti
QUOTE(ginciucha @ 2016 04 10, 01:12)
Manau perduodama katina man pati veiseja turejo dokumentus iki galo sutvarkyti

Jei pati daugiau pasidomėsit, tai pamatysit, kad ne visus dokumentus galima sutvarkyt prieš perduodant kačiuką. Iš kitos pusės kartais net neapsimoka to daryti. Nes galimas ir toks variantas, kad žmogus sumoka už kačiuką, o po to jo neima. Ką tada daryt veisėjui jei jis jau perrašęs kačiuko naujo "savininko" vardu? Juk atgal tai negali persirašyt.
bent jau kas liecia cipa,nes katinui dingus ir nuskanavus jo cipa,jis keliautu atgal pas veiseja o tu irodyk kaip nori kad katinas yra tavo!!!

Ir jūs tiek nepasitikit veisėja, kad ji pasiims tą katiną ir neatiduos? Atleiskit, bet tokių nesąmonių tai dar negirdėjau.
o kur man garantijos kad ji atveze butent ta katina apie kuri ir buvo tartasi???

O tai jūs ką, prieš tai nebuvot to katino apžiūrėt, pačiupinėt? Tik iš nuotraukos nusprendėt pirkti?

pati veiseja man nei apie cipa nei apie kita info nepateike iskart,tik man besidomint ir papuolant pas veterinarus iskilo chaosas....kuris dabar sprendziamas tikiuos taikiai,nes veiseja uzregistravo savo vardu poto mano vet.tarnyboj poto pasirasyta sutartis ir uzsakyti kiti dokumentai,juk visa ta ji turejo pati padaryti o ne man prasyti ar reikalauti!!!

Veisėja nieko privalo aiškinti jei žmogus pats nesidomi. Pati prieš perkant bent domėjotės kuo nors? Ar tik nusprendėte NORIU ir viskas?

O del registravimo jus pasidomekit veterinare aiskiai rado isakyma ir ji netgi tel perskaite veisejai ,kad visi turi buti uzregistruoti vet.tarnyboj o ne tik gime po nauju,jus pasidomekit,nes veiseja irgi to nezinojo!

Lailaa jau parašė, iki kada tokio amžiaus katės privalo būti registruotos VMVT. Jūsų protingas veterinaras tą žinojo? Tikiuosi, kad Jums nereiks dažnai bendrauti su veterinarais. Nes priešingu atveju kiekvieną kartą kils panašus šaršalas. Kaip rodo praktika, tai savo nekompetenciją dažnas vetas bando pakišti po pasakymu "nu, nusipirkot veislinį tai jau dabar turit problemų" arba "čia genetinė liga, jums įkišo broką".

Dabar man aiski visa ta CFA sistema bet kiek kainavo nervu ir tt. Gal veiseja tik galejo iskart ivardyti kad dokumentai jo tokie ir tokie ar jums tinka,arba tik nepagalvokit nieko blogo ar itartino.Juk kalbeta buvo kad katinas su kilmes dokumentais,o is kur tu zmogau gali zinot kad tu dokumentu dar visokiu buna jei nesidomi tuom...

Jūs ko gero pirkot katiną, kuris Jums patiko, o ne konkrečios sistemos dokumentus? Blem, nu niekada net į galvą nešautų, kad tu parduodi kačiuką namams, o pirkėjui matai netinka CFA dokai. Vo kažkodėl daugintojų nupiešti visiems dar ir kaip tinka. schmoll.gif

Žinot, vos ne kiekvienam tamstos poste yra "nesidomėjau". Tai ir yra pagrindinė Jūsų klaida.

Aš tik pagalvojau viena. Kad jei tai būtų mano veislyno kačiukas, net negalvodama grąžinčiau Jums pinigus ir pasiimčiau savo vaiką atgal. Taip prasidėjęs bendravimas veisėjo ir naujo kačiuko šeimininko paprastai baigiasi ištisiniais kaltinimais dėl kiekvieno kačiuko nusičiaudėjimo.
Taip kad manau jog čia ne paskutiniai kaltinimai veisėjai. doh.gif
Atsakyti
Tajka toks jausmas is jusu visu pasisakymu kad esate pati veiseja ir lygiai tokiu paciu budu pardavinejat gyvunus lotuliukas.gif jei yra nustatyti istatymai tai visi ir turi ju laikytis ar tu esi veterinaras ar tu veisejas ar pirkejas,istatymai visiems galioja !
Papildyta:
Tajka tu gerai isisjaityk ka as rasau!!!Jei rasau kad sumokejau visa suma,tai kaip as galiu to gyvuno nepasiimti???visa antra as siuliau ta vaika grazinti,bet kazkodel nenorejo jau to vaiko atgal nes padarytas kastratas nedyos naudos,kam tada reikalingas???Juk zmogus negali viska zinoti pakol nesusiduri su situacija cia yra normalu ir nereik nieko kaltint,O DAR SIULYCIAU PASKAITYT POSTU AUKSCIAU - VISKAS SU VEISEJA DABAR YRA ISSPRESTA IR APTARTA IR SUTARTA,IR IS MANO IR IS VEISEJOS PUSES VISKAS DABAR OK,tad gal jau neteik gvildent tos temos ir daryt cia SARSALYNO!!!!
Atsakyti
Tai, aš esu veisėja. O toliau kalbant tai norėčiau paklaust kokį statymą pažeidė Jūsų kačiuko veisėjas? Nėra sutarties? Kur parašyta, kad ji privaloma. Kačiukas neregistruotas VMVT? Aiškiai buvo parašyta iki kada privaloma tai padaryti. Dokumentai netikri?

Aš visada buvau dėkinga gyvenimui, nes jis manęs neapsaugojo nuo nesąžiningų veisėjų. Ir tai buvo gera pamoka, kuri privertė domėtis viskuo. Bet aš labai dėkinga aukščiausiam, kad man apsaugojo nuo tokių isteriškų pirkėjų.

P.S. Tamsta, jūs manęs nepažįstate, aš Jums ne draugė. Todėl viešoje erdvėje prašau netujinti.
Atsakyti
Sveiki labai noreciau jusu pagalbos,speju kad papuoliau i spastus.Nesenai nusipirkau ale tariant veislini kaciuka Dokumentai CFA,man naujokei ir nieko nezinanciai tai nieko nesako;(
Žmogus, dėl kelių faktų sutapimo įtarė, kad gyvūnas gali būti negrynaveislis ir nevardinant veislyno pasiteiravo forume, kaip turi būti iš tikro. Žmogus supanikavo ir atėjo pagalbos į forumą nieko nekompromituojant, net esant įtarimui. Juk ir klausia, ar taip turi būti? Ji gi neparašė "Veislynas Katės*LT" apgavikai, nepirkite ten, o veisėja aplamai pilna xyz".
Žmonės tuoj bijos paklausti, gal reiktų kantriau/draugiškiau atsakinėti... unsure.gif
PS. Aš pilnai ją suprantu, nes perskaičiau istoriją ir pasidomėjau pas kelis britų WCF/FIFe veisėjus. Niekas nežinojo apie tokią ypatybę, kad užtenka pedigree numerio ir turėti sau PDF, matyt kadangi nesusidūrė iki šiol su CFA ir dauguma vargu, kad susidurs.

LaiLaa, o žinote, kad CFA neprižįsta iki šiol lelijinių britų (nekalbant apie cinamonus ir colorpointus) ohmy.gif (tiesiog įdomus faktas)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo esarmy: 10 balandžio 2016 - 11:44
QUOTE(Tajka @ 2016 04 10, 12:33)
Tai, aš esu veisėja. O toliau kalbant tai norėčiau paklaust kokį statymą pažeidė Jūsų kačiuko veisėjas? Nėra sutarties? Kur parašyta, kad ji privaloma. Kačiukas neregistruotas VMVT? Aiškiai buvo parašyta iki kada privaloma tai padaryti. Dokumentai netikri?

Aš visada buvau dėkinga gyvenimui, nes jis manęs neapsaugojo nuo nesąžiningų veisėjų. Ir tai buvo gera pamoka, kuri privertė domėtis viskuo. Bet aš labai dėkinga aukščiausiam, kad man apsaugojo nuo tokių isteriškų pirkėjų.

P.S. Tamsta, jūs manęs nepažįstate, aš Jums ne draugė. Todėl viešoje erdvėje prašau netujinti.

Tamsta Tajka pasiskaityk-
VMVT primena, kad Gyvūnų augintinių ženklinimo ir registravimo taisyklėse, patvirtintose Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2015 m. gruodžio 29 d. įsakymu Nr. 3D-959 „Dėl Gyvūnų augintinių ženklinimo ir registravimo taisyklių patvirtinimo“, nustatyti skirtingi gyvūnų augintinių (šunų, kačių, šeškų), atvestų iki 2015-12-31 ir nuo 2016-01-01, registravimo ir ženklinimo terminai:

Iki 2015 m. gruodžio 31 d. atvesti šunys, katės ir šeškai turi būti paženklinti iki 2017 m. balandžio 1 d., bet ne vėliau kaip iki jų perdavimo kitiems asmenims. Jei iki 2015 m. gruodžio 31 d. paženklintų šunų, kačių ir šeškų mikroschemų numerių negalima nustatyti, juos reikia pakartotinai perženklinti iki 2017 m. balandžio 1 d. Jei iki 2015 m. gruodžio 31 d. atvestų gyvūnų mikroschemos atitinka reikalavimus, jų perženklinti nereikia, bet visi turi būti užregistruoti Gyvūnų augintinių registre iki 2017 m. balandžio 1 d., (taip pat ne vėliau kaip iki jų perdavimo kitiems asmenims).

Šunų, kačių ar šeškų, atvestų po 2016 m. sausio 1 d., savininkai privalo kreiptis į veterinarijos paslaugų teikėjus per 4 mėn. nuo jų atvedimo, bet ne vėliau kaip iki jų perdavimo kitiems asmenims. Šunys, katės ir šeškai, paženklinti po 2016 m. sausio 1 d., turi būti užregistruoti Gyvūnų augintinių registre ne vėliau kaip per 7 kalendorines dienas nuo jų paženklinimo mikroschema.
Papildyta:
[quote=Tajka,2016 04 10, 12:33]

O jei nera sutarties tai kuom remiantis veterinaras turetu perrasyti cipa?Tajka toks jausmas kad gyvunas buvo pirktas is taves lotuliukas.gif As daug kartu kartojuos kad viskas isspresta ir aisku ir nekeliu jokiu isteriju,iskeliau klausima forume pries susitinkant antra karta su veiseju,tad normalu kad norejau dar suzinoti info,ACIU as suzinojau info kas tie CFA ir ttt.Ta pati ir veiseja viska susitikus kita diena man issake...Cia jus keliat isterijas pagal mane ir apsaugok zmones nuo tokios veisejos kaip jus smile.gif

Papildyta:
[quote=esarmy,2016 04 10, 13:19]
Žmogus, dėl kelių faktų sutapimo įtarė, kad gyvūnas gali būti negrynaveislis ir nevardinant veislyno pasiteiravo forume, kaip turi būti iš tikro. Žmogus supanikavo ir atėjo pagalbos į forumą nieko nekompromituojant, net esant įtarimui. Juk ir klausia, ar taip turi būti? Ji gi neparašė "Veislynas Katės*LT" apgavikai, nepirkite ten, o veisėja aplamai pilna xyz".
Žmonės tuoj bijos paklausti, gal reiktų kantriau/draugiškiau atsakinėti... unsure.gif
PS. Aš pilnai ją suprantu, nes perskaičiau istoriją ir pasidomėjau pas kelis britų WCF/FIFe veisėjus. Niekas nežinojo apie tokią ypatybę, kad užtenka pedigree numerio ir turėti sau PDF, matyt kadangi nesusidūrė iki šiol su CFA ir dauguma vargu, kad susidurs.

Esarmy aciu jums kad bent jus suprantat del ko ir kaip man kilo neaiskumu,jau tikrai bus kita kart baisu ir klausti kokios info forume blush2.gif Is kur pas zmones tiek iskart pykcio,turbut nesiseka kaciuku prekyba...
Skambinau anksciau i bubaste pasiklausti del info,ir jie nugasdino apie veiseja kad ji is ten buvo ismesta ir turi keleta teisminiu gincu...tad is kur pas zmogu gali buti pasitikejimo kaip tokie atsiliepimai g.gif Na duok dieve viskas dabar gerai ir tikiuos bus gerai,ir veiseja paaiskino del isejimo priezastis is bubastes ir del dokumentu ir del kitu mano itarimu visa info,nuramino mane ir cia forume kai kurios nares nuramino mane,kaip sakoma GYVENKIME DRAUGISKAI IR PADEKIME SPRESTI KLAUSIMUS DRAUGISKAI, zmogus turi pilna teise viska zinoti ir klausti,niekas to nedraudzia,nera tokio istatymo kuris draustu dometis tuom uz ka moki didziulius pinigus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ginciucha: 10 balandžio 2016 - 12:31
QUOTE(esarmy @ 2016 04 10, 12:19

[cool.gif
LaiLaa[/b], o žinote, kad CFA neprižįsta iki šiol lelijinių britų (nekalbant apie cinamonus ir colorpointus) ohmy.gif (tiesiog įdomus faktas)

Ne. nežinau, nes nesu CFA blush2.gif Esu prisiregsitravusi TICA sistemoje, o ten dokumentacija panaši, kaip CFA, tik atsiunčia jie dokumentus originalius. Nors laukti reikia 1-3 mėn

QUOTE(ginciucha @ 2016 04 10, 13:22)

Skambinau anksciau i bubaste pasiklausti del info,ir jie nugasdino apie veiseja kad ji is ten buvo ismesta ir turi keleta teisminiu gincu...tad is kur pas zmogu gali buti pasitikejimo kaip tokie atsiliepimai g.gif  Na duok dieve viskas dabar gerai ir tikiuos bus gerai,ir veiseja  paaiskino del isejimo priezastis is bubastes ir del dokumentu ir del kitu mano itarimu visa info,nuramino mane ir cia forume kai kurios nares nuramino mane,kaip sakoma GYVENKIME DRAUGISKAI IR PADEKIME SPRESTI KLAUSIMUS DRAUGISKAI, zmogus turi pilna teise viska zinoti ir klausti,niekas to nedraudzia,nera tokio istatymo kuris draustu dometis tuom uz ka moki didziulius pinigus mirksiukas.gif

O su Bubaste iš viso nereikia tikėti. Ten vyksta negražūs dalykai. Išėjo daugiau negu pusę veislynų ir p. Prezidentė arba kažko dar neišleidžia, arba visiems kalba, kad juos išmetė. Aišku jūs to nežinojote ir negalėjote žinoti. Va todėl ir gavosi, kas gavosi. Nes pirmiausiai ne išsiaiškinote su veisėja, o pradėjote aplinkiniais keliais ir prisirinkote neteisingos ir gąsdinančios informacijos. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LaiLaa @ 2016 04 10, 13:31)
Ne. nežinau, nes nesu CFA  blush2.gif Esu prisiregsitravusi TICA sistemoje, o ten dokumentacija panaši, kaip CFA, tik atsiunčia jie dokumentus originalius. Nors laukti reikia 1-3 mėn
Aš pagalvojau, kad spaustanosiukai buvo CFA o ne TICA ax.gif
Atsakyti
QUOTE(esarmy @ 2016 04 10, 13:19)

Atleiskit, esarmy, bet ko gero man ne kažkas su teksto suvokimu. unsure.gif Todėl dar kartą įdedu pirminį postą. Kur čia klausimas? Aš matau tik kaltinimus. Jei žmogui rūpėtų klausimas kaip atrodo CFA dokumentas ir ar jis yra tikras, jis taip ir paklaustų.
Sakot neparašė koks veislynas ir veisėja. Mūsų, persų ir egzotų veisėjų Lietuvoje tiek "daug", kad užtenka rankų pirštų suskaičiuoti. Ir Jūs galvojat, kad nieks nesuprato ką čia Bubastės ponios tvirtinimu "išvarė iš klubo"?

QUOTE(ginciucha @ 2016 04 03, 10:54)
Sveiki labai noreciau jusu pagalbos,speju kad papuoliau i spastus.Nesenai nusipirkau ale tariant veislini kaciuka Dokumentai CFA,man naujokei ir nieko nezinanciai tai nieko nesako;( esme tame kad ta kilmes dokumenta veiseja aiskina kad turi pdf failu kuri man ir atsiunte ir liepe atsispausdint,bet juk tai ne originalas.Veiseja man aiskina kad tai originalas pdf failu padirbt neimanoma ir ttt.Veliau issiaiskinau kad jos tas pdf failas yra tik registracijos dokumentas o pagal CFA kilmes dokumentas vadinasi Certified Pegigree,tik nesuprantu kur cia suo pakastas jis tokio neduoda ir aiskina kad ta registracijos kortele ir yra kilmes dokumentas su pirma generacija ir ttt.Kaip butu galima issireikalaut katino kilmes dokumento? Klaida buvo tame kad iskart to pareikalavus ji prizadejo atsiust ir atsiunte pdf failu....klaida kad nepasidomejau veislynu ir pacia veiseja....o ji ir toliau pardavineja kaciukus ir pudrina smegenis apie tokiys dokumentus

Papildyta:
QUOTE(ginciucha @ 2016 04 10, 14:22)
Tajka toks jausmas kad gyvunas buvo pirktas is taves lotuliukas.gif

Aš jau rašiau, kad dievas mane apsaugojo nuo isteriškų pirkėjų. Ir jei aš būčiau ta veisėja, tai tas kačiokas jau senai tupėtų pas mane namie. Nes kaip supratau iš Jūsų parašymo (siūlėt grąžint atgal), jis Jums nelabai ir reikalingas.
Atsakyti
Tajka as tik parasiau veisejui zinute kad arba jus irodot man to katino kilme ir sutvarkom kitus dalykus iki galo arba as traktuoju kad katinas yra nekilmingas ir grazinat kazkokia dali pinigu sumos arba pasiimkit gyvuna atgal,NE JAU AS NETURIU TEISES TO REIKALAUTI IR PRASYTI,NU NEJUOKINKIT MANES!!!IR JAU SVIESTAS SVIESTUOTAS CIA GAUNAS,NEMATAU REIKALO KA GVILDENT..
O del veisles bukit rami,juk katino veisles kaip ir veislyno ar veisejos as neivardinau blink.gif
Papildyta:
Ir ne jums sprest del gyvuno reikalingumo,katinas yra visu mylimas ir lepinamas,veislyne turbut narvuose gyveno ir nieko nemate...
Papildyta:
O del isteriskumo tai tik jus cia isterike,kaip prisukta plokstele kartojat ta pati per ta pati ir verciat ir mane daryt ta pati;)) tikiuos bent jau zyniu pasisemet nes kaip veiseja matau pati ne viska zinot apie visus istatymus;))
Papildyta:
O kaltinat dar veterinarus del zyniu stokos,bet pas pacia ne ka didesnis zyniu bagazas;)
Atsakyti
QUOTE(ginciucha @ 2016 04 10, 22:35)

Papildyta:
Ir ne jums sprest del gyvuno reikalingumo,katinas yra visu mylimas ir lepinamas,veislyne turbut narvuose gyveno ir nieko nemate...
[SIZE=7]

blink.gif doh.gif Jums negėda?
Užuojauta veisėjai unsure.gif
Atsakyti