Įkraunama...
Įkraunama...

Saulės kolektoriai ir baterijos - 3

Aciu Mintas,

del 25 laipsniu pasukimo viskas aisku, del saules parko taip pat. Tuos pinigus, kuriu reiktu saules parkui, uztenka naminei elektrinei ir puikiai terasai. Taip, kad konstruoju terasa su stogine ir nesiblaskau toliau.

Uzsiminete apie saules paneles, atliekancias stogo funkcija. Dar nesigilinau. Sakykite, kiek tai brangiau, jei domejotes. 

Ir dar, apie pakelima 10 laipsniu nuo plokscio stogo. Cia konkreciai Jums montuotojai siulo, ar jie siulo visiems, pvz.: man, kai konstruosiu terasos stoga.

Aciu

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2021 07 09, 20:44)
Dėl vėjo apkrovos sumažinimo, visi elektrinių montuotojai siūlo elektrines pakeltas tik 10° kampu aukštyn.


Ar tikrai? Man visi 15 laipsnių montavimo sistemas (Aerocompact ir Corab) pasiūlė. Buvo vienas specifinis rangovas kažkokią samadielkiną montavimo sistemą (vertikaliai moduliai sudėti) sugalvojęs, tai apie vėjo apkrovas ir patikimumą kažkaip nesugebėjo atsakyti.

Mano atveju stogo nuolydis apie 2 laipsnius į šiaurę, tai realiai modulių kampas bus apie 13 laipsnių.
Atsakyti
QUOTE(sevas @ 2021 07 12, 22:42)
Uzsiminete apie saules paneles, atliekancias stogo funkcija. Dar nesigilinau. Sakykite, kiek tai brangiau, jei domejotes. 

Ir dar, apie pakelima 10 laipsniu nuo plokscio stogo. Cia konkreciai Jums montuotojai siulo, ar jie siulo visiems, pvz.: man, kai konstruosiu terasos stoga.


Ne, kiek brangiau jei ir domėjausi, tai tikrai neprisimenu. Man neaktualu buvo, tad įsiminti nesistengiau.

Mano atveju 10° siūloma todėl, kad visa konstrukcija niekur nesitvirtina, paprastai uždedama ant stogo. Atvežė svorių ir tik svoriai turės atlaikyti vėjo apkrovas. Pas patį kai stoginės konstrukcija bus tvirtai įtvirtinta žemėje, galima išstatyti bet kokį kampą, kokio tik pageidausite ir aš siūlau maksimalų, kuris derės prie eksterjero.

Idealiausią sau laikyčiau 45°-55° kampą. Tuomet saulės pritekėjimų bus galima tikėtis daugiau ir žiemą. Nors pagal lenteles bendras pagaminamos energijos kiekis bus mažesnis, bet turint omenyje, kad šaltesniu laikotarpiu bus pagaminami didesni energijos kiekiai nei prie to didžiausio pagaminamos energijos kampo 35°-40°, tai esu įsitikinęs, kad momentinis pagamintos elektros energijos suvartojimo procentas išaugs ir finansiškai tai bus naudingesnis kampas, nei mažesnis.

Taigi, kelk saulės baterijų kampą iki maksimalaus, kokį leidžia eksterjeras.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 13 liepos 2021 - 09:07
QUOTE(Verteris @ 2021 07 13, 00:01)
Ar tikrai? Man visi 15 laipsnių montavimo sistemas


Taip dvi įmonės į kurias kreipiausi pasiūlė 10° montavimo kampą. Dar su kažkuria bandžiau ginčytis, jog kampas labai jau mažas, bet buvau užtikrintas, kad dėl didesnės vėjo apkrovos, jie kampo didinti nenorėtų.
Atsakyti

mintas, aciu.

Pagal Jusu ideta lentele, 45 laipsniu kampas atrodo efdektyviausiai. Dar telpa lenteles maksimume, bet jau kazkiek apima ir Jusu mintis apie ziemos sezona. Terasos stogine 45 laipsniu kampu, jau nebblogas issukis, nes, jei planuoti elektrine 7- 10 kW, tai paneliu plotas +/-50 kv m. Pietvakarines sienos ilgis apie 10 m, tai galvojant, kad optimalus paneles matmuo 1.7 x 1 m, bloko aukstis apie 5 m. Nors Nogrid reklamuoja, kad pateike ( ar pateiks) 400W Suntech moduliai paneles 2.1 x 1 m su 435- 455 W galingumu. Tokiu uztektu ir 2 eiliu po 10, kad butu beveik 9 kW. Tuomet bloko aukstis patogesnis, vos virs 4 metru. Neraso, ar galim is ju surinkti integruota elektrine. Dabar vasara labai karsta, vesinima naudoju nedigailedamas. Ziema buvo salta, bus matyti, kokia bus sekanti. Atrodo galesiu tiksliai suskaiciuoti ukio elektros poreikius.

Atsakyti
QUOTE(sevas @ 2021 07 13, 18:25)
45 laipsniu kampu, jau nebblogas issukis,


Todėl ir parašiau, kad kelk kiek leidžia eksterjeras. Apie mano nuomone optimalų kampą parašiau tik tam, kad pavaizduoti, jog kampui ribų beveik nėra, kad ribas turi brėžti eksterjeras. Ir vėl, nesivaikyk „iššūkių“, kelk tik iki tokio dydžio, kol kampas įsipaišo į aplinką, negadina namo eksterjero.

Saulės baterijos turi kelti tik teigiamas emocijas, jos turi ne gadinti vaizdą, bet puošti namą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 15 liepos 2021 - 12:26

kelti tegiamas emocijas, tas tikrai. Jei prie tegiamu emociju dar maksimali nauda...  :D . Mano atveju busimos elektrines plotas didelis, vistiek reikes dali terasos stogines su panelemis isnesti virs namo stogo, tai galimybe pasirinkti optimalu kampa bus.

Atsakyti
Įstojau ir as i saules elektrinių kluba, tapau gaminantis vartotojas stogas neidealus bet gyventi galima, rytai vakarai du stringai, kolkas 9.9 kw, bet garaze dar du moduliai po 450 w lauke uzdejimo, rytinej pusej bus daugiau nei vakarinej pusej, kolkas lyginu savo elektrine su 11 laipsnių pierine tai neatsilieka nors dabar saule auksciau ,veliau bus prasčiau
Atsakyti
QUOTE(Rimvis @ 2021 07 18, 22:20)
Įstojau ir as i saules elektrinių kluba, tapau gaminantis vartotojas stogas neidealus bet gyventi galima, rytai vakarai du stringai, kolkas 9.9 kw, bet garaze dar du moduliai po 450 w lauke  uzdejimo, rytinej pusej bus daugiau nei vakarinej pusej, kolkas lyginu savo elektrine su 11 laipsnių pierine tai neatsilieka nors dabar saule auksciau ,veliau bus prasčiau


Kokius modulius, inverterį pasirinkai?
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2021 07 19, 06:10)
Kokius modulius, inverterį pasirinkai?

Longi half cut 450w, huawei sun2000m1 10kw
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2021 07 19, 06:10)
Kokius modulius, inverterį pasirinkai?

Longi half cut 450w, huawei sun2000m1 10kw
Atsakyti

Sveiki,

Kilusi mintis kuriai reikia konsultacijos.

Siuo metu statau nama. A klasė 110kv.m.  Projekte ir energetiniuose skaiciavimuose kaip silumos saltinis nurodytas silumos siurblys. 

Ar suveiktu mintis nepirkti silumos siurblio o pasistatyti saules elektrine ant stogo o namus sildyti elektriniu katilu ?  

Atsakyti