Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba 20

user posted image[/url]
Sena tema, kurios pirmose žinutėse daug informacijos
http://www.supermama...howtopic=977402
DEŠIMT PATARIMŲ[SIZE=7]
1. Dažnai kalbėkitės su vaiku. Tai svarbu, nes net jei jis per mažas, kad jus suprastų. Jis bent jau išmoks, kad kalbama paeiliui.
2. Suteikite laiko jo atsakymui – net jei jis per mažas jį suformuluoti. Dar svarbiau tai daryti, kai jis jau gali jums atsakyti.
3. Klausykite jo: pernelyg greitai nenutraukite.
4. Nusileiskite iki jo lygio. Kai tai įmanoma, kalbėkite jo veido lygmenyje.
5. Drauge valgykite prie stalo. Tai skatina pokalbį “veidas į veidą”.
6. išplėskite ir paaiškinkite tai, ką jis sako.
7. Mėginkite priderinti savo kalbą prie savo vaiko supratimo, kalbėkite aukštesniu tonu ir trumpais, paprastais sakiniais.
8. Raskite laiko paplepėti.
9. Skaitykite knygas. Tai svarbi treniruotė istorijų pasakojimui.
10. Vartokite rimus ir ritmą – skaitydami jam trumpus eilėraštukus, padėsite išgirsti garselius, kurie sudaro žodžius. Tai svarbu kalbėjimui ir vėlesniam mokymuisi skaityti.

Naudinga informacija
Įdedu naudingą informaciją, kad nereikėtų kas sykį naujiems žmonėms ieškoti.

http://www.avevitus.com/
(vykdo ir Tomtis terapija, bet tik su muzika)

Apie pagalbą vaikams mokykloje pagal LR įstatymus:[SIZE=7]

http://www.smm.lt/te...SAK-1836(1).doc

VRC http://www.raida.lt/ (Vaiko raidos centras Vilniuje)
PPT Lietuvos miestuose:
Šiauliai http://www.siauliai....ietimas/ppt.php
Kaunas http://www.kppt.lm.lt/
Vilniaus psichologinė pedagoginė tarnyba
A. Vivulskio g. 2A, LT-03220 Vilnius
tel.2650912

internetiniai tinklapiai darbui namuose su vaiku; informacija apie kalbos bėdas
http://pigio-kokoso-...s.blogspot.com/
Logopedinės užduotėlės vaikams dirbti namie su mama (Klopedijos sukurta pagalba mums visoms)

SVARBU :[SIZE=7]
http://www.elogopedai.lt/nuorodos/
(nuorodos į daugumą tinklapių logopedinėmis temomis)
internetiniai logopedų kabinetų tinklalapiai
http://www.logopedas.lt/Mikčiojantiems vaikams
http://www.mikciojimas.com/
http://www.logopedai.lt
http://www.kalbosdovana.lt
http://www.logoped.lt
http://www.logopedinis.lt

Meno ir muzikos terapija Vilniuje
http://www.artmusictherapy.lt/

Kindermusik
muzikos užsiėmimai vaikams nuo 4 mėn. Skirta ir vaikams su spec. poreikiais (Vilnius, Kaunas, Šiauliai, Utena)
http://kindermusik.lt/

Patarimų ir "receptų" skyrelis
http://www.supermama...howtopic=375995

Vaikų, turinčių spec. poreikių,grupių nustatymas
http://www.smm.lt/do...le/20100726.pdf
http://www.smm.lt/ug...imokyklinis.htm
Teikiamos logopedo paslaugos KAUNE, NEMOKAMAI,
Kalbos ir Komunikacijos Korekcijos Centre,
esančiame vaikų darželio ŠNEKUTIS patalpose.
Adresas: Kariūnų plentas 7, Panemunėje, "ant kalno", netoli Onkologinės ligoninės.
Direktorės telefono numeris: 8 37 345884
Logopedo paslaugos NEMOKAMOS, galit gauti 2 - 3 kartus per savaitę tęstinę pagalbą, neribojama.
Reikia turėti pediatro ar neurologo siuntimą
user posted image

Atsakyti
Nauja svetainė: http://www.logopediniaipratimai.lt/ 4u.gif
Atsakyti
Ateinu į naują temą su džiaugsmu smile.gif Mano vaikas pagaliau ima kalbėt: atsirado dialogas, tiesa, dar toks tobulintinas, bet jau yra, atsirado ekspresyvi kalba, komentarai, bendravimas su kitais, nepažįstamais žmonėmis, kai jie ko paklausia ir pan. Vaikis skaičiuoja jau iki 20, moka pusę abėcėlės, magnetukų pagalba ant šaldytuvo sudėlioja mama, tete, lova ir pan. žodelius...Daug dirbame su nutrinamom/daugkartinėm pratybomis, kur reikia ką nors apvedžiot, na rašybos pradmenys...šiaip labai imlus, nesvietiškai geria į save bet kokią informaciją, ...Matau, kad tiksliukas, skaičiai, numeracija - jam suvokiamas ir mielas pasaulis, kurį jis perpranta geriau nei kalbos niuansus ar taisyklingą darybą...bet atsirado labai stiprus tikėjimas, kad savo bėdas išaugame...

Ačiū už temą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 13 vasario 2016 - 19:45
Daznai vaikai su kalba nedraugaunatys, labiau tiksliukai.
Dziugu wub.gif zinau koks tai jausmas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2016 02 13, 19:40)
savo bėdas išaugame...
Ne išaugate. Jūs savo bėdas įveikiate sunkiu darbu. 4u.gif
Nors niekuo neprisidėjau, bet kartu džiaugiuosi. thumbup.gif
Atsakyti
Ačiū...

Klopedija, Alchemie, ir kitos - visos prisidėjote /-dedate 4u.gif ...palaikymu, patarimais, požiūriu iš šalies, paprotinimu ir pan.

Žinot, mums dar ilgas iki tobulybės doh.gif mirksiukas.gif Bet buvo labai svarbu įveikt tą rodos neįveikiamą barjerą, kai vaikas savo pirmus 3 gyvenimo metus nu nekalba ir viskas..o dabar jau "atsipūtėm" - na tartis, daryba, apskritai žodyno imtis - tobulintinos vietos, bet esmė, kad jau yra komunikacija žodinė, galime pasikalbėti, kad man nebereikia spėliot, kokios mintys už tų gražių akyčių slepiasi....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 14 vasario 2016 - 09:32
Violeta, maniske kalbiuke, bet tinginuke blush2.gif doh.gif raso tik savo varda, arba pvz. raso sugalvotu budu zodzius is priebalsiu (mama, lb ml), ir ji 6,8 mtu doh.gif tai, kad delioja zodelius toks mazas vaikas yra thumbup.gif
Atsakyti
Hmmm..Matai, aš galvoju, jei vaikas puikiausiai kalba - jam tas natūraliai gaunasi, žodžiai liejasi laisvai - tai kam tas apsisunkinimas...O mūsų atveju, mes kalbos mokėmes kaip kokie užsieniečiai..kol pagaliau prasilaužė ta kalba...ir matau, kad vaikas ją suvokia kaip kažin kokią sistemą, raides kai ženklus, kuriuos jungiame, tariame, kažką gauname ir t.t. Lygiai kaip su skaičiais, kurie reiškia nebe garsus, o kiekį...tai tiesiog dar viena sistema, ir viskas. Bet skaičiai lengviau, nes kiekis akim suvokiamas, vizualiai..o va raidės/ garsai jau sunkiau, nes foneminė kalba...reikia girdėt garsus, juos susiet su grafiniu ženklu ir tarkim va c ir s...painiojasi, nu bet ko norėt, dar gi 4 m net nėr.
Atsakyti
Mano sunus abecele 2 metu mokejo, bet su oke raides kaip zenklus, ir jungimas i zodi jam buvo visai nesuvokiamas, nes raide pati is saves buvo svarbi, bet cia disleksijos kliutis buvo.
Atsakyti
VIOLETA, sveikinimai, nėra didesnės šventės už tą, kur patiriat 4u.gif

Ir dar labai džiugu, kad patiriat ją sąlyginai anksti, išvengsit visokių svarstymų kankinančių, ar vaikas paveš vidurinės mokyklos programą 4u.gif

Taip sakant, valio. O darbo nemeskit , ant laurų nemiegokit wink.gif Atsipirks net labai.
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2016 02 14, 19:11)
VIOLETA, sveikinimai, nėra didesnės šventės už tą, kur patiriat 4u.gif

Ir dar labai džiugu, kad patiriat ją sąlyginai anksti, išvengsit visokių svarstymų kankinančių, ar vaikas paveš vidurinės mokyklos programą 4u.gif

Taip sakant, valio. O darbo nemeskit , ant laurų nemiegokit wink.gif Atsipirks net labai.



smile.gif Baikit juokus, kur čia užmigsi...Man toks kompleksas buvo ar net kaltės jausmas, kad žinokit, kol bent vidurinės nebaigs, vis kirbės kažkas kažkur...Kas čia kur vėliau išlis, gal vėl sutrikimas, kaip kad minėta, disleksija ar dar , nesuplanuosi visko tiek ant tiek, norai gi sau, o vaikas sau...Nes dabar matau, kad gali mokytis, žinias kaupt, bet ta bendravimo, socialinės sritys dar toli gražu, ir vis klausimas ar tas mūsų turimas raidos sutrikimas vėliau neišsirutulios į kokį pvz, kitokio pavadinimo sutrikimą...nes raida labai netolygi, moka ko nereikia mokėt ir nemoka ko reikėtų...Tai ir kls, ar nebus koks aspergeriukas, atviras išlieka g.gif ...Bet man svarbu, kad kalba, svarbu kad žiniom jau sieka bendraamžius ir net lenkia...o kalbėt mokosi. Iki pirmos klasės, noriu tikėt, kad pramoks neblogai skaičiuot ir skaityt - nes kiek skaitau mokyklinukų patirtis...sunku būna.

vrc mums jau rekomendavo nuo 4 m bandyt ieškotis kokio sporto būrelio - tikslingai energijos perviršį nukreipt, mokytis tikslinių judesių...nes judrus...kol pamokėlės, viskas ok. bet jau laisvu laiku pajodžarga kaip reikalas, tai vis suku galvą..nu koks sportas galėtų tikti...patinka su kamuoliu, bet komandoj jis nesusikalbės dar tiek, kiek reikėtų...apkritai ne komandinis sportas turėtų būtų, o individulaus,...o koks? Bėgimas?
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2016 02 15, 16:19)


vrc mums jau rekomendavo nuo 4 m bandyt ieškotis kokio sporto būrelio - tikslingai energijos perviršį nukreipt, mokytis tikslinių judesių...nes judrus...kol pamokėlės, viskas ok. bet jau laisvu laiku pajodžarga kaip reikalas, tai vis suku galvą..nu koks sportas galėtų tikti...patinka su kamuoliu, bet komandoj jis nesusikalbės dar tiek, kiek reikėtų...apkritai ne komandinis sportas turėtų būtų, o individulaus,...o koks? Bėgimas?

Nuo 4 metu metu nelabai didelis pasirinkimas yra. Mes nuo 3.5metu lankem sportine gimnastika, as ja vadindavau "grupine kinezeterapija", nes tikro sporto tokio amziaus vaikui dar nera, o ten didele zaidimu aikstele tik pagal komanda darydavo uzduotis: Tai perlysti, tai ant batuto pasokinet, tai kulversti bandyt padaryt. Kad ismoktu sulaukti savo eiles, atlikti tai kas pradoma tokio amziaus vaikui mums tiko. Lankeme vienerius metus.
Atsakyti