Įkraunama...
Įkraunama...

Amariliai

Auginame ir džiaugiamės žiedais

http://www.supermama...819359sena_tema


user posted image

Tai svogūninis amarilinių (Amaryllidaceae) šeimos augalas, tinkantis auginti interjeruose, šiltnamiuose. Tėvynė: Pietų Amerika. Meilenių žiedai įvairių atspalvių (vienspalviai ar margi). Dideli svogūnai išaugina po 1-3 žiedynkočius, ant kiekvieno prasiskleidžia po 4-6 ir daugiau žiedų. Dažniausiai žydi sausio-balandžio mėnesiais, bet reguliuojant žydėjimo laiką žiedų galima sulaukti bet kuriuo metu.

Seputė rašė: Meileniai - kambariniai augalai, lysvėje neauginami.
Svogūnas "atsigano ir penisi" kaip tik vystant lapams. Kuo tie lapai didesni, tuo geriau "atsipeni" cibulis. Jei gerai auginote, tai rugpjūtį nustojus laistyti, patikėkit, tikrai žaliuos iki pirmų šalnų ir dar ilgiau.
Aišku, galima dar ir paauginti, ypač jei auga lauke lysvėje. Tada žydės vėlai pavasarį, kai ir taip yra kam žydėti. O meileniai sukurti tam, kad žydėtų žiemą...

Įsigytą svogūną sodinkite į nedidelį, 15-20 cm skersmens vazonėlį su puria kompostine žeme. Virš žemės turi likti 1/3 svogūno. Dažniausiai pirma pradeda dygti žiedynkotis, bet kartais pirmiau pasirodo lapai. Kol nepradeda augti žiedynai, laistoma saikingai, stengiantis, kad vanduo nepatektų ant svogūno. Žiedynstiebiams išaugus iki 7-10 cm, pradedama laistyti gausiau, o pasiekus 20 cm aukštį - ir tręšti. Meileniai tręšiami kas savaitę arba dvi žydinčioms gėlėms skirtomis trąšomis.

user posted image

Aukso dulkele rašė: "Kaip aš supratau iš įvairių forumų patarimų, kad kai auga lapai, auga ir šaknys, vadinasi, tada jau galima atsargiai lieti.O kol lapų nėra, gali nebūt ir šaknų, tada galima supūdyt svogūną.Aš darau taip.Pasodinu svogūną, pradžioj nelieju.Pradeda kaltis žiedas ar lapukai, dar nelieju.Jei pirmi lapukai lenda, pradedu po truputulą liet(pas mane lapukus pirma augina kol kas tik ,,vaikučiai,,)O tuos, kurie pirma augina žiedą lieju pirmą kart maždaug kai apie 10 cm žiedo išlenda, arba jei žemė jau net suskyla nuo sausros ir kol lapai maži, lieju po nedaug maždaug kartą per savaitę.Kai jau paūgėja lapai, kažkaip jie ,,žaibu,, užauga milžinai, tada lieju kai pradžiūna gruntas gan gausiai ir pradedu tręšti."

Apie trąšas ir iš visos gausybės Lutpede išskyrė pora rekomendacijų (iš kelių šaltinių ):
1. Kalcio salietra, kalio ir fosforo trąšos. Gali būti mišiniai su mikro elementais.
Paskutinį mėnesį prieš poilsį negalima tręšti azotinėmis trąšomis. Tuo laiku tręšiama kaliu ir fosforu
Silpnai augantys tręšiami kas 10 dienų.
Negalima tręšti, neprigijusių, sergančių ir esančių ramybės periode. Pertręšus azotinėmis trąšomis amarilai nežydi, dažniau serga puviniu
2. Augant žiedstiebiui ir žydint NPK 4-7-9
1-2 mėnesiai po žydėjimo NPK 4-4-12

user posted image

Tiek paaugintus namuose, tiek naujai nupirktus besiruošiančius žydėti meilenius geriausia laikyti įprastoje kambario temperatūroje (18-22 °C), papildomai apšviesti nereikia net žiemą. Žiedynas pilnai išsivysto per 1-1,5 mėnesio. Žiedai gali būti nupjaunami (3-4 cm aukštyje nuo svogūno), kai susidaro, bet dar neišsiskleidžia spalvoti pumpurai. Vandenyje jie visiškai išsiskleidžia ir išbūna 7-8 dienas.
Jam peržydėjus, žiedynkotį reikia nupjauti, augalą ir toliau gausiai laistyti ir tręšti, kad išsivystytų naujas stiprus svogūnas. Rudenį meilenį laistyti vis mažiau, nebetręšti. Ramybės periodu lapai apdžiūna, nupjauti tik kelis seniausius pageltusius. Kad pailsėtų, meileniai 2 mėnesius laikomi 14-18 °C patalpoje. Persodinami baigiantis ramybės periodui.

Nuo birželio vazoną su meileniu galima laikyti lauke, gausiai laistyti ir tręšti. Rugpjūčio pabaigoje, kai bus išaugę 8-12 lapų, nebelaistyti. Tuomet pradės gelsti ir vysti lapai, kuriuos reikės pašalinti. Ilgiau auginamiems meileniams pravartu pakeisti 3-6 cm vazono žemės paviršiaus, prieš tai išėmus mažus svogūnėlius.

Auginant meilenius vienoje vietoje, per 3-4 metus gaunama nemaža dukterinių svogūnėlių, kurie reguliariai atsargiai nuimami medine lopetėle, nepažeidžiant svogūno. Dukteriniai svogūnėliai auginami toliau: per dvejus metus (be poilsio), reguliariai papildomai tręšiant, pasiekia 20 cm apimtį, ir juos galima sodinti.
O Steputė rašė: kadangi vis kyla problemų, kaip elgtis, kai viename vazone auga mama su vaikais - migdyti ar nemigdyti, atskirti ar neatskirti? Tai bendra taisyklė tokia - auginamas motininis augalas, o visi vaikai yra tik priedas, į kuriuos nereikia kreipti dėmesio. Tvarka tokia- kai didysis svogūnas eina miegoti, tai ir visi mazgiai kartu eina liūlia. Aišku, vienas kitas mažas užsispyrėlis lieka žaliuoti, tai tegul. Po miego didysis turi žydėti, po žydėjimo meileniai persodinami. Va, tada ir atskiriami ūgtelėję iki pusės suaugusio svogūno dydžio vaikai. Tokia yra tvarka. Nors aš tuos mažus svogūnėlius atskirinėju pagal savo poreikius, kada man reikia ir kokio tik noriu dydžio. Ir gerai būna.

user posted image

Jei meileniai auginami šiltnamių grunte, be vazonėlių, užauga stambesni žiedai. Meileniai nereiklūs šviesai, mėgsta šilumą, gryną orą. Auginimui naudojamas lapinės, mėšlinės žemės ir smėlio mišinys (3:1:1 ). Meileniai gali būti auginami ir durpiniame substrate. (pH 5-6,5). Norintieji auginti šią gėlę turi pasirūpinti specialiu žemės mišiniu ir drenažu (akmenėliais) vazono dugne, nes meileniai nepakenčia drėgmės pertekliaus.

Beje, persodinę meilenius, nusiplaukite rankas. Ši gėlė yra ne tik graži, bet ir nuodinga.

Meilenį geriausia auginti kambaryje, kuriame praleidžiama daugiausia laiko. Kambaryje, kuriame miegama, jokiu būdu nerekomenduojama laikyti meilenių.

http://video.lyga.lt...li/b392509a1603

Apie nelaiku žydintį amarilį Steputė minėjo, kad: meilenis žydėjo ne laiku ir ne vietoje dėl priežiūros klaidų. Taip atsitinka peršertiems ir perlaistytiems meileniams. Svogūnas prikaupia tiek daug energijos, kad gali sprogti. Gelbėjasi jis nuo didžiulio perteklinės energijos ir maisto medžiagų kiekio išleisdamas neeilinį žiedą. Taip nors kiek apmažina perteklių, bet jo vis tiek lieka dar labai daug. Tokį cibulį iš karto reikia migdyti. Ir nelaukti kol lapai nuvys. Truputį apdžius ir pjauti, nelaukti kol visai nuvys, nes nuo maisto medžiagų pertekliaus gali pradėti pūti. Ir normalų gyvybinį ritmą būtina atstatyti.

user posted image

Raudonai žydintys (Red lion, Amsterdam ir kiti) turi specifinį raudonumo bruožą, kuris gali lengvai būti sumaišytas su raudonlige. Jeigu raudonas atspalvis neturi griežtos ribos tarp kitos svogūno ribos, tai veislės bruožas. Bet jei atsiranda įvairūs rudi ar gelsvi barjerai, tai jau blogai, nes po to seks puvimas. Ko anksčiau pradedi gydyti, to geriau, nes po to reikės laupyti lukštus, nes sporos sulenda gilyn.
Degligę (raudonligę) gydom fungicidais (apipuškiam svoguną arba su visu vazonu merkiam į mirkalą), paskui žaizdeles tepam briliantine žaluma. Tokius svogūnus reikia atskirti nuo kitų.

Puvinį šalinam sekančiai- peiliu pašalinam puvėką ir svoguną „tupdom“ į kalio permanganato tirpalą. Parą palaikom, paskui saulutėj padžiovinam kokias porą parų, ištepliojam briliantine žaluma ir dar padžiovinam. Paskui svogūną patupdom ant smėlio. Kai išlenda šaknytės, svogūną perkeliam į vazoną. Laistyt pradedam kai svogunas įsišaknija.
Steputė rašė: sergančius svogūnus reikia tupdyti ant sterilaus, gerai išplauto smėlio. Nes žemėje, kad ir sterilioje po kurio laiko vis vien užsiveisia puvimo bakterijos, tuo tarpu smėlyje - ne.

Dabar trumpai apie musytes - tai tikras blogis ir įsimeta jos ne tik tada kai augalas ima pūti, bet pačios dažnai yra puvinių priežastis. Muselės deda savo kiaušinelius į žemę, ten iš jų išsirita lervutės, kurios pagraužia šaknis, dugnelį, kitiems augalams po žeme esančią stiebo dalį, ar ant žemės gulinčius lapus. Per žaizdeles augalai užsikrečia grybų sporomis ir kt velniais. Kai augalas stiprus, tai pūti greit nepradeda, bet jei neseniai pasodinti svogūnai dar be šaknų ir nuolat būna šlapi... Kadangi musiukių dauginimosi ciklas greitas, tai jų kiekis dažnai proporcingas pažeidimo laipsniui. O šito "gėrio" į namus dažniausiai patenka su kompostine žeme arba su užkrėstais augalais iš parduotuvių ir pan. Kovoja žmonės su jomis visaip. Reikia stengtis, kad žemė tarp laistymų pradžiūtų, galima į vazonus prikaišioti geltonų lipnių lapelių, karts nuo karto palaistyti "actara" tirpalu.

Apie Papilio Steputės pastebėjimai: Gamtoje natūraliai kai augo Brazilijos atogrąžų miškuose, tai esant palankioms salygoms, žydėdavo kas antri - treti metai. Nelaisvėje ant palangės geriausiu atveju galėtų žydėti kas 3- 4 metai. Bet tam reikalinga tinkama priežiūra. Pirmiausia, tai tai, kad Papiliai, kaip ir klivijos bei belladonnos yra labai bendruomeniniai augalai (skirtingai nuo hibridinių meilenių) - auginami po vieną pakartotinai beveik niekada nežydi. Geriausia auginti viename vazoną mamą ir kokius 8 vaikiukus. Turint kokius 9 - 10 augalų, galima tikėtis po vieną kitą žiedelį kiekvienais metais sulaukti. Sirtumas nuo belladonnos tas, kad nereikia labai didelio vazono ir tas, kad visą šeimyną galima persodinti nors ir kiekvienais metais. Belladonną gi, neduok Die, pajudinti - nežydės kelis metus. Galų gale tinka ir variantas, kai šalia auginama keliuose vazonuose po 2 - 3 augalus. Bet labai šalia, kad lapais liestusi. Papilio - amžinai žaliuojantis t.y. nemigdomas amarilis. Labai svarbi detalė - papilio LAISTOMAS IŠ VIRŠAUS, ne į lėkštelę. Nemigdomas, tai nemigdomas, bet, kad nors retkarčiais žydėtų, kiekvienais metais jam turi būti suteikiamas RAMYBĖS PERIODAS.

Plačiau apie amarilių ligas čia ir čia


Forumai: 1, 2, 3

Apie: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Pardavėjai : Royal, nieuwkerk, jungleseeds, floralia, adrbulbs, tibidao, dutchbulbs, rostlinky, shrubs, gardensupplydirect, edelight, baldur-garten, ebay, amaryllis, colorblends, tulipworld, fluwel, ausgardener, peternyssen

Rūšį galima pasitikrinti: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18

Foto: 1, 2

user posted image

Augintinių albumėlis: http://public.fotki.com/amariliai/

Atsakyti
Mūsų forumo amarilių augintojos ir jų grožybės:

diasaja (Šakių raj) Samba, Blossom Peacock (baby), Celisa, Minerva (baby 2), Alfresco, Antarctica, Apple Blossom, „Palangės grožis“ baltai raudonas, Red Lion, Ferrari, Elvas (baby 2- jediara, ingole), Pink (Dvi), Benfica (Dvi), Pilnaviduris, Nežiniukas, Bolero (kristele10), Lovely garden (daug baby- evers), Unique, Nymph (30 baby- evers, zebrina, daivasen), Charisma, Royal Velvet, Red Nymph (baby- zebrina), Lady Jane 2, Orange Souvereign, Neon, Picotee, White Nymph, Amorice, Elite, Cybister La Paz
Ice tea (Kaunas)[ Red Nymph (baby- Teska, zebrina), Orange (baby- Elzė), Red Lion 2, Papillio (Teska), Ice Queen (Dvi, jediara), Lemon lime, Cybister Bogota (Dvi, Teska), "Palangės grožis" 2 (baby), Pink Surprise, Exotica (jediara, Livai, Militux), Misty, Gold Medal, Star van Holland, Limona, Novella, Black pearl (hilda), Blossom Peacock, Snow Crest, Lovely garden, Fairytale, Charisma (arba Daphne), Exotic star, Cybister Lima (baby), Night Star, Cybister La Paz, Raudonas su baltais dryžiukais, Sweet Lilian (jediara), Samba, Dancing Queen, Nežiniukai 5, Tosca (GIZZI5), Gervase, Flamenco Queen, Royal Velvet, Dryžuotas „Palangės grožis“, Juodoji deivė, Carnival, Magic Green, Elvas, Zombie
zebrina (Biržai) Lady Jane, Nymph, Red Lion 3, Minerva, Lietuvos milžino vaikiukas, Kolibris (baby), „Palangės grožis“, Lašišiukas, Lemon lime (4baby), Rožinis, Apple blossom, Evergreen (Ice tea, Lutpede), White Nymph, Baltas, Night Star (GIZZI5, Eglužė žiemos), Cybister Chico (Ice tea, Eglužė žiemos), Limona (3+6 baby- diasaja), Dryžius, Blossom Peacock, Baltas pilnaviduris, Exotica (jediara), Lovely garden, Cybister La Paz (Eglužė žiemos), Exotica, Royal Velvet, Fairytale, Ice Queen
Teska (Kaunas)Tropical Orange, Lady Jane, Pasadena 2, Dancing Queen (baby- Eglužė žiemos), Nymph, Blossom Peacock (2 baby- Zebrina), Alfresco, Red Lion 3 (baby), Baltas, Ice Queen (jediara), „Palangės grožis“ dryžuotas 6 (Eglužė žiemos, Ice tea), Lašišiukai 5, Lemon lime, Bolero, Apple Blossom, Benfica, Chico, Evergreen, Cybister La Paz, Misty, Nymph, Novella (baby), Sweet Nymph
Mader(Kaunas) La Paz, White peacock, Red Lion, Nymph (baby 3), Aphrodite, Liberty, Daphne, Minerva, Picotee, Lemon Lime, Arctic white, Rausvai persikinis, Lašišiukas (baby), Eglužės "Palangės grožis", Lovely garden, Lady Jane, Superstar, Pink, Double Roma, Double record 2, Red Charm, Sweet Nymph
Dvi (Vilnius) Lemon Lime, Red Lion, Papilio Buterfly, Cybister Merengue (Ice tea, Teska), Double Elvas (Teska), Double Promise (Teska), White Wonder, Jewel, Splash, Evergreen, Benfica 2 (zebrina), Clown, Monte Carlo, Pink Nymph
Eglužė žiemos (Vilnius) Lemon Lime (6 baby), Papillio, Red Lion 2, Liberty, Charisma, Moonlight, Arktic Ice, „Palangės grožis“ 3, „Apple blossom“, Evergreen, Nežiniukas, Nežiniukas bordo, Orange souvereighn, Charisma, Gervase, Nežiniukas rožinis
cunami (Vilnius) White Nymph, Nymph, Liberty, Baltas pilnaviduris, Raudonas pilnaviduris, Charisma, President Johnson (baby)
milereta White Peacock 2 baby, Lady Jane, Lovely Garden baby, Raudoni milžinai 1 (baby), Nežiniukai 13 (11 baby), Lady Jane+Charisma 95 baby, Papillio, Astersita „Palangės grožis“

evers (Kretingos r.) Red Lion
jediara (Jurbarko r.) Jewel, Red Nymph, Cybister Reggae (Ice tea), Papillio (2 baby), Rozetta, Rock'n Roll, Elvas, Minerva, Celica (baby-Lutpede), Dancing Queen 2, Red Lion, Lady Jane, Pasadena, Blossom Peacock2, Intokasie, Lovely garden, Aphrodite, Nymph, Night Star (baby- milereta), Daphne (giedre.vilnius), Cherry Nymph, Snow Crest, Alfresco, Cybister Lima (24 baby), Cybister La Paz, Sweet Nymph, Red Charm, Sveet Lilian, Nežiniukas,
muminukas (Kaunas) Moonlight, Jewel, Kolibris, Oranžinis (baby- zebrina), Baltas, Bordo, Apple blossom, Ferrari

giedre.vilnius (Vilnius) Red Lion 3, Charisma 2 (Indre.M), Eglužės „Palangės grožis“, „Palangės grožiai“ 5 (Ice tea), Dryžius (baby), Lašišinis (baby), Oranžinis (baby), Red Nymph, Apple blossom, President Johnson, Benfica, Sweet Nymph, Pink, Red Charm (milereta), Royal Velvet, Lemon lime, Dancing Queen, Dryžius kvepiantis, Pink Surprise, Johnsoni pink
Daluksa Hercules, Lady Jane, Baltas, Raudonas (Teska)
egleja (Kaunas) Baltas, Pink dryžius, Red lion, Apple blossom, Royal Velvet, Lašišiukas, Temptation, Girafee, Evergreen, Orange 
Livai (Kaunas) Aphrodite, Kolibris, Royal Velvet 2, Arctic White, Lašišiukas, Minerva, Pink Surprise, Lady Jane, Elvas, Carmen (baby-rezervuotas, zebrina)
Sakalauskiene (UK) Alfresco, Cybister La Paz, Amalfi, Papilllio, Exotic Peacock, Apple blossom (baby3), Athene, Raudonas, Ferrari

Pandora (Kaunas) Red lion 2, Pasadena, Nežiniukai 2 (baby)
Renita456 (Kaunas) Charisma, Aphrodite, Lady Jane, Picotee, La Paz, Red Lion, Minerva, Lemon Lime, Red Nymph, Tropical Orange, Intokasie , „Palangės grožis“ (Mader, giedre.vilnius), Lašišiukas, Ice Queen

zundyte (Kaunas) Pink-white, Bordo, Ferrari, Baltas, Raudonai baltas, Baltas pilnaviduris, Orange Souvereign, Superstar, Flaming peacock, Yellow goddess, Raudonas pilnaviduris, Skaisčiai raudonas, Minerva, Nežiniukas, Naranja, Hercules, Moonlight (merga) Limona, Picotee, Aphrodite, Dancing Queen
uups (Vokietija) Pink (Dvi), Lima, Black Pearl, „Palangės grožis“, Toughie, Ackermanii, Nežiniukas, White peacock 2, Flaming Peacock, Limona, Sweet Nymph (baby- jediara)
daivasen Clown, Baltas, „Palangės grožis“, Star van Holland, Aplle Blossom, Intokasie, Raudonai baltas, Orange 3, Dryžius, Charisma, Fairytale, Lady Jane 2, Benfica, Susan, Amputo, President Johnson, Lemon Star, Susan, Maximinis, Raudonas, Minerva 2, Pasadena, Aphrodite, Papillio, Baltas kolibris
Lutpede (Kaunas) Apple Blossom; Aphrodite; Ambiance; Alfesco; Atchene; Benfica; Blossom Peacock; Bolero; Black Pearl; Basuto; Carnival; Charisma; Clown; Chico; Christmas Gift; Dancing Queen; Double Dragon; Dark red?; Desire; Double Record; Exotic Peacock; Exotic Star; Exotica; Elvas; Ferrari; Gervase; Hurricane; Hercules; Ice Queen; Jewel; Kolibri raudona; Kolibri baltai-ružava; Lady Jane; La Pazz; Lemon Lime; Lime; Lucky Strike; Night Star; Nymph; Red Nymph; Orange red?; Papilio; Princes carnival; Philadelphia; Picotee; Pasadena; Royal Velvet; Rilona; Rapido; Red Lion; Red Pearl; Red Peacock; Raudona karaujo spalvos?; Raudona ryški?; Royal Red ?; Rembradt Van Rijn; Superstar; Sweet Nymph; Sydney; Susan; Salmon; Solomon; Sweet Lilian; Tango; Telstar; Vivaldi; Vera; White Christmas; 8 nežiniukai (susimaišę)
kristele10 Royal Velvet, Picotee, Charisma, Aphrodite, „Palangės grožis“, Dryžius, Vision, Apple Blossom, Red Lion, Lady Jane, Gold Medal, Cybister Chico, Giraffe (??), Charisma, Benfica (uups), Christmas Gift, Exotica, President Johnson, Red Pearl, Aphrodite, Nymph (parduodu 5 Lt), Red Nymph, White Nymph, Lovely Garden, Misty, Novella (baby-Lutpede), Amputo, Pink, Evergreen, Night Star, Supreme Garden, Lemon Star (Lutpede), Sweet Nymph (baby), Cybister La Paz (??), Sumatra, Mega Star, La paz
Evilka Intokasie, Double record, Aphrodite, Red peackock, Royal velvet, Fairytale, Apple blossom, Charizma, Baltas, „Palangės grožiai“, Raudonas
Lewisia Susan, Apple blossom, Raudonas pilnaviduris
Kolibris* Merengue, „Palangės grožis“

elitarai Red lion, Minerva, Apple blosom, Lady Jane, „Palangės grožis“ 2, Balti 2, Belladonna 2

meduza370 (Airija) Baltas, Red lion

*MoNaMi* „Palangės grožis“ dryžius (baby), Snow Crest, „Palangės grožis“
Pentarda (Kaunas) Cybister Lima (baby- diasaja), „Palangės grožis“ oranžiniai (DAUG baby), Baltas, „Palangės grožis“ dryžiukas, Christmas gift, Picotee, Night Star, Reggae, White Christmas, Lovely Garden, Lady Jane, Sweet Nyph, Lemon Lime, Apple blossom2 (2 baby), Papillio, 10 nežiniukų, Afrodite
Aderaa Baltas su raudonais dryžiais, Orange, Red Nymph, Dancing queen
noras1 Apple blossom, Susan, „Palangės grožis“ (daug)
staselė (Žemaitija) Baltas su rausvu, „Palangės grožis“

Typutapu Lady jane, Charisma

RėjKa (Šiauliai) Baltas pilnaviduris, Baltas, Nežiniukai 2

rugiagele26 Mambo, Orange

GIZZI5 (Kaunas) Red Lion 2, Prezident johnson, Picotee, Herkules, Apple blosom(5 baby), Lady jane, Intokasie, Dancing Queen, „Palangės grožis“ DAUG, Exotica, White Nymph, Jewel, Rilona, Cybister La Paz (baby), Carmen, Aphrodite, Exotic Striped, Nežiniukas 12, Moonlight, Dryžuotas „Palangės grožis“, Daphne 2, Clown, Grandiflora equestre (baby), Reticulatum stratifolium, Benfica, Sumatra, Novela, Juodoji deivė (Jediara) ir Nežiniukas, Dryžuotas „Palangės grožis“, Lady Jane, Johnsoni pink ( baby Lutpėdei), Charisma, Pink surprise, Kvepiantis dryžiukas ( baby), Johnsoni 2 (3 baby), Black DiamondxMidnight, Pasadena, Bingo, Astersitos palanginiai, Belladonna, Novela, Zombie
ingole (Jurbarkas) Charisma (baby), Nymph, Minerva, Intokasie, „Palangės grožis“ (baltas su raudonais dryziukais), Night Stars , Apple Blossom , Limona , Red Lion 6
merga (Klaipėdos pakraštys) Intokasie (baby), Red Lion, Zalm ir DAUGYBĖ baby
nila ks Rožinis (baby), Rosado, Juodoji deivė

Peledike (Kaunas) Red Lion 2, Baltas su raudonais dryžiais, Promise
jole_juli „Palangės grožiai“ (baby),Exotic Star, Red Kniht, nežiniukas, 

kaimietė Benfica, Lady Jane, Exotica, Lemon star, Novella, Sumatra, Sydnei, mbiance, Nymph, Dancing Queen

*joka* Exotic Striped, Royal Red, Alfresco, Kolibri, 2 nežiniukai
Astaite1 Apple blossom, White, Red lion, „Palangės grožis“, Raudonas, Minerva, Dryžuotas „Palangės grožis“Limona, Pasadena
Elzė (Kaunas) Dryžuotas „Palangės grožis“ (Ice tea, Indre.M, Renita456, zebrina), „Palangės grožis“, Apple blossom, Minerva, Nežiniukas, Dancing Queen, Bordo
chasmina13 (Kupiškis) Dryžuotas „Palangės grožis“, „Palangės grožis“, Lovely garden
Lupita 77 White, Raudonas (2 baby), Apple blossom

pavilonyte Lemon Lime-, Jonsons Pink-, Rilona-2, Vera-, Dancing Queen-, Ice Queen-2, Red Lion-, Zalm-, Dubl Record-1 (2 mažyliai), Aphrodite-, Royal Red-, nežiniukas iš EG ( Sweet Lilian?), palangės grožis margas, Exotica, Amorice, Pink Surprise, Apple Blossom, La Paz, Royal Red, Orange, Papilio?, Charisma, Blossom Peacock

Ynka Gražuolis „Palangės grožis“, Apple Blossom,

CherryLips (Kaunas) Picotee, Apple blossom, Dryžius, Nežiniukai
Saulyte8 (Pajūrys) „Palangės grožis“, Charisma
Žvaigždėta_naktis Prezident Jonson, „Palangių grožis“ 2, Red Lion 2 (baby), Apple blossom (2 baby), Baltas 2, White Peacock 2 baby, Lašišiukas, Papillio, Nežiniukai 6, Lemon lime, Raudonas milžinas (2 baby), Arctic White, Orange Souvereign
RamuteS (Magdeburg) Double Dragon ir Splash

Rasab 2 Fanfare, Zombie, Gilmar, Lemon Lime, Alfresco, Green Goddess (Bianka), Apple Blosom, Snow Crest, raudonas pilnaviduris, 10 palangės grožių ir 50 sėjinukų,Sumatra, Sugar Candy, Lemon Star, kolibris nežiniukas, Exotica

rusneliukas Magic Green,baltas, Pasadena, Lady Jane, Dancing Queen
Ritava (Rokiškis)  Lady Jane, Jewel, Pasadena, Double Queen?, Bingo, Showmaster?, palangės grožis
amarille Dryžiukas, Red Lion, Lady Jane, nežiniukas, Picotee, bordo
bimbaM Charisma, Exotic Star

Kaip tai kaip Benfica, Temptation, Apple Blosom




Gero ir malonaus bendravimo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GIZZI5: 06 balandžio 2012 - 21:10
Ačiū už naujus namučius 4u.gif
Merginos pažiūrėkit ar galima iš čia užsakyti meilenių (nelabai kandu angliškai)
http://www.whiteflow...ffers-a-z.html#
Atsakyti
Ačiū už naujus namučius 4u.gif
Ice tea, Nuoširdžiausi sveikinimai sulaukus paties gražiausio žiedo-DUKRYTĖS wub.gif 4u.gif





user posted image
Atsakyti
Ice tea
Nuoširdžiausi sveikinimai 4u.gif
Sveikatos ir laimės Jums abiems!
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lutpede: 07 balandžio 2012 - 08:50
ICE TEA
kuo nuosirdžiausi sveikinimai
user posted image
Atsakyti
Ice tea,

sveikinimai didziausi wub.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes ''ziedeliu maniakes biggrin.gif '',- cia naujoke su 2 amariliais smile.gif , uzsuku as pas jus nors ir retai , bet noriu is anksto (nes isvaziuoju) palinketi jums linksmu ir prasmingu Velyku 4u.gif biggrin.gif
Papildyta:
Ice tea 4u.gif
Atsakyti
Ice tea, sveikinu, aukite sveiki, būkite laimingi user posted image Visas su šv. Velykom, gražių amarilių žiedų wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pavilonyte: 07 balandžio 2012 - 11:54
QUOTE(Lutpede @ 2012 04 06, 22:58)
Ačiū už naujus namučius  4u.gif
Merginos pažiūrėkit ar galima iš čia užsakyti meilenių (nelabai kandu angliškai)
http://www.whiteflow...ffers-a-z.html#

Rašo "we cannot ship outside the U.S.", išeina , kad nesiunčia už JAV ribų.. ieškokit amerikoj gyvenančių draugų, kurie persiustu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasab @ 2012 04 07, 13:00)
Rašo "we cannot ship outside the U.S.", išeina , kad nesiunčia už JAV ribų.. ieškokit amerikoj gyvenančių draugų, kurie persiustu biggrin.gif

Turiu pusseserę, bet ten daug formalumų siunčiant augalus, sėklas, reikia leidimus kažkokius gaut.
Atsakyti
QUOTE(pavilonyte @ 2012 04 07, 13:12)
Turiu pusseserę, bet ten daug formalumų siunčiant augalus, sėklas, reikia leidimus kažkokius gaut.

Kažin ar leidžiama siusti augalus. Na čia tik dėl pasidomėjimo buvo.
Atsakyti