Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilių-meilenių palata

Amarilių- meilenių palata
Senoji tema

user posted image

Tai svogūninis amarilinių (Amaryllidaceae) šeimos augalas, tinkantis auginti interjeruose, šiltnamiuose. Tėvynė: Pietų Amerika. Meilenių žiedai įvairių atspalvių (vienspalviai ar margi). Dideli svogūnai išaugina po 1-3 žiedynkočius, ant kiekvieno prasiskleidžia po 4-6 ir daugiau žiedų. Dažniausiai žydi sausio-balandžio mėnesiais, bet reguliuojant žydėjimo laiką žiedų galima sulaukti bet kuriuo metu.

Steputė rašė: Meileniai - kambariniai augalai, lysvėje neauginami.
Svogūnas "atsigano ir penisi" kaip tik vystant lapams. Kuo tie lapai didesni, tuo geriau "atsipeni" cibulis. Jei gerai auginote, tai rugpjūtį nustojus laistyti, patikėkit, tikrai žaliuos iki pirmų šalnų ir dar ilgiau.
Meileniai sukurti tam, kad žydėtų žiemą...
user posted image
Įsigytą svogūną sodinkite į nedidelį, 15-20 cm skersmens vazonėlį su puria kompostine žeme. Virš žemės turi likti 1/3 svogūno. Dažniausiai pirma pradeda dygti žiedynkotis, bet kartais pirmiau pasirodo lapai. Kol nepradeda augti žiedynai, laistoma saikingai, stengiantis, kad vanduo nepatektų ant svogūno. Žiedynstiebiams išaugus iki 7-10 cm, pradedama laistyti gausiau, o pasiekus 20 cm aukštį - ir tręšti. Meileniai tręšiami kas savaitę arba dvi žydinčioms gėlėms skirtomis trąšomis.

Aukso dulkele rašė: "Kaip aš supratau iš įvairių forumų patarimų, kad kai auga lapai, auga ir šaknys, vadinasi, tada jau galima atsargiai lieti.O kol lapų nėra, gali nebūt ir šaknų, tada galima supūdyt svogūną.Aš darau taip.Pasodinu svogūną, pradžioj nelieju.Pradeda kaltis žiedas ar lapukai, dar nelieju.Jei pirmi lapukai lenda, pradedu po truputulą liet (pas mane lapukus pirma augina kol kas tik ,,vaikučiai,,) O tuos, kurie pirma augina žiedą lieju pirmą kart maždaug kai apie 10 cm žiedo išlenda, arba jei žemė jau net suskyla nuo sausros ir kol lapai maži, lieju po nedaug maždaug kartą per savaitę.Kai jau paūgėja lapai, kažkaip jie ,,žaibu,, užauga milžinai, tada lieju kai pradžiūna gruntas gan gausiai ir pradedu tręšti."

Apie trąšas ir iš visos gausybės Lutpede išskyrė pora rekomendacijų (iš kelių šaltinių ):
1. Kalcio salietra, kalio ir fosforo trąšos. Gali būti mišiniai su mikro elementais.
Paskutinį mėnesį prieš poilsį negalima tręšti azotinėmis trąšomis. Tuo laiku tręšiama kaliu ir fosforu
Silpnai augantys tręšiami kas 10 dienų.
Negalima tręšti, neprigijusių, sergančių ir esančių ramybės periode. Pertręšus azotinėmis trąšomis amarilai nežydi, dažniau serga puviniu
2. Augant žiedstiebiui ir žydint NPK 4-7-9
1-2 mėnesiai po žydėjimo NPK 4-4-12

user posted image

Tiek paaugintus namuose, tiek naujai nupirktus besiruošiančius žydėti meilenius geriausia laikyti įprastoje kambario temperatūroje (18-22 °C), papildomai apšviesti nereikia net žiemą. Žiedynas pilnai išsivysto per 1-1,5 mėnesio. Žiedai gali būti nupjaunami (3-4 cm aukštyje nuo svogūno), kai susidaro, bet dar neišsiskleidžia spalvoti pumpurai. Vandenyje jie visiškai išsiskleidžia ir išbūna 7-8 dienas.
Jam peržydėjus, žiedynkotį reikia nupjauti, augalą ir toliau gausiai laistyti ir tręšti, kad išsivystytų naujas stiprus svogūnas. Rudenį meilenį laistyti vis mažiau, nebetręšti. Ramybės periodu lapai apdžiūna, nupjauti tik kelis seniausius pageltusius. Kad pailsėtų, meileniai 2 mėnesius laikomi 14-18 °C patalpoje. Persodinami baigiantis ramybės periodui.

Nuo birželio vazoną su meileniu galima laikyti lauke, gausiai laistyti ir tręšti. Rugpjūčio pabaigoje, kai bus išaugę 8-12 lapų, nebelaistyti. Tuomet pradės gelsti ir vysti lapai, kuriuos reikės pašalinti. Ilgiau auginamiems meileniams pravartu pakeisti 3-6 cm vazono žemės paviršiaus, prieš tai išėmus mažus svogūnėlius.

Auginant meilenius vienoje vietoje, per 3-4 metus gaunama nemaža dukterinių svogūnėlių, kurie reguliariai atsargiai nuimami medine lopetėle, nepažeidžiant svogūno. Dukteriniai svogūnėliai auginami toliau: per dvejus metus (be poilsio), reguliariai papildomai tręšiant, pasiekia 20 cm apimtį, ir juos galima sodinti.
O Steputė rašė: kadangi vis kyla problemų, kaip elgtis, kai viename vazone auga mama su vaikais - migdyti ar nemigdyti, atskirti ar neatskirti? Tai bendra taisyklė tokia - auginamas motininis augalas, o visi vaikai yra tik priedas, į kuriuos nereikia kreipti dėmesio. Tvarka tokia- kai didysis svogūnas eina miegoti, tai ir visi mazgiai kartu eina liūlia. Aišku, vienas kitas mažas užsispyrėlis lieka žaliuoti, tai tegul. Po miego didysis turi žydėti, po žydėjimo meileniai persodinami. Va, tada ir atskiriami ūgtelėję iki pusės suaugusio svogūno dydžio vaikai. Tokia yra tvarka. Nors aš tuos mažus svogūnėlius atskyrinėju pagal savo poreikius, kada man reikia ir kokio tik noriu dydžio. Ir gerai būna.
user posted image
Jei meileniai auginami šiltnamių grunte, be vazonėlių, užauga stambesni žiedai. Bet didelė tikimybė, kad susirgs puviniu, ar svogūnui pakenks šliužai, grambuolio lervos. Meileniai nereiklūs šviesai, mėgsta šilumą, gryną orą. Auginimui naudojamas lapinės, mėšlinės žemės ir smėlio mišinys (3:1:1 ). Meileniai gali būti auginami ir durpiniame substrate. (pH 5-6,5). Norintieji auginti šią gėlę turi pasirūpinti specialiu žemės mišiniu ir drenažu (akmenėliais) vazono dugne, nes meileniai nepakenčia drėgmės pertekliaus.

Beje, persodinę meilenius, nusiplaukite rankas. Ši gėlė yra ne tik graži, bet ir nuodinga.

Meilenį geriausia auginti kambaryje, kuriame praleidžiama daugiausia laiko. Kambaryje, kuriame miegama, jokiu būdu nerekomenduojama laikyti meilenių.

Apie nelaiku žydintį amarilį Steputė minėjo, kad: meilenis žydėjo ne laiku ir ne vietoje dėl priežiūros klaidų. Taip atsitinka peršertiems ir perlaistytiems meileniams. Svogūnas prikaupia tiek daug energijos, kad gali sprogti. Gelbėjasi jis nuo didžiulio perteklinės energijos ir maisto medžiagų kiekio išleisdamas neeilinį žiedą. Taip nors kiek apmažina perteklių, bet jo vis tiek lieka dar labai daug. Tokį cibulį iš karto reikia migdyti. Ir nelaukti kol lapai nuvys. Truputį apdžius ir pjauti, nelaukti kol visai nuvys, nes nuo maisto medžiagų pertekliaus gali pradėti pūti. Ir normalų gyvybinį ritmą būtina atstatyti.

Raudonai žydintys (Red lion, Amsterdam ir kiti) turi specifinį raudonumo bruožą, kuris gali lengvai būti sumaišytas su raudonlige. Jeigu raudonas atspalvis neturi griežtos ribos tarp kitos svogūno ribos, tai veislės bruožas. Bet jei atsiranda įvairūs rudi ar gelsvi barjerai, tai jau blogai, nes po to seks puvimas. Kuo anksčiau pradedi gydyti, tuo geriau, nes po to reikės laupyti lukštus, nes sporos sulenda gilyn.
Degligę (raudonligę) gydom fungicidais (apipuškiam svoguną arba su visu vazonu merkiam į mirkalą), paskui žaizdeles tepam briliantine žaluma. Tokius svogūnus reikia atskirti nuo kitų.
Lutpede rašo;
Stagonospora curtisii-raudonligė daugiausia plinta esant padidintam drėgnumui, žemai temperatūrai. Ligos sporos pernešamos vėjo arba buitinėmis sąlygomis. Liga gydoma fungicidais Хорус, Топаз, Альет, Ридомил, Квадрис, Фундазол, Фалькон и Превикур. Previkuras dar ir skatina augimą . (Parašiau rusiškai, nes verčiau ir rusų kalbos). Geresni rezultatai tada, kada jais mirkoma arba laistoma.
Pastebėta, kad esant +10 laipsnių pagal Celsijų ir 60-90 proc drėgnumui- užkrėsti augalai supuvo per pora dienų, o esant +30 laipsnių ir 30 proc. drėgnumui- užkrėstų augalų puvinys visiškai išdžiūvo ir daugiau neišplito. Prie +30 laipsnių temperatūros ir 90 proc. drėgnumo- atsirado pilkasis puvinys.
Taigi prie tinkamų sąlygų , kurios neleidžia Stagonospora curtisii vystytis-raudonų dėmių neatsiranda .
Didelę reikšmę Stagonosporozei turi dirvos- substrato kokybė. Pastebėta, kad pasodinus į substratą, kuris pagamintas su durpių mišiniu ir augalas laikomas žemoje temperatūroje -greičiau pūva šaknys ir svogūnas. Geriausia tinka purus juodžemis (toks kad neitų suvolioti rutuliuko) su molio priemaiša. Skaitoma, kad molis atlieka dezinfekcijos vaidmenį.
Puvinį šalinam sekančiai- peiliu pašalinam puvėką ir svoguną „tupdom“ į kalio permanganato tirpalą. Parą palaikom, paskui saulutėj padžiovinam kokias porą parų, ištepliojam briliantine žaluma ir dar padžiovinam. Paskui svogūną patupdom ant smėlio. Kai išlenda šaknytės, svogūną perkeliam į vazoną. Laistyt pradedam kai svogūnas įsišaknija.
Steputė rašė: sergančius svogūnus reikia tupdyti ant sterilaus, gerai išplauto smėlio. Nes žemėje, kad ir sterilioje po kurio laiko vis vien užsiveisia puvimo bakterijos, tuo tarpu smėlyje - ne.
[color=red]Puvinio šalinimas.
Nupirktas atrodo taip;
1
Išėmus iš vazono;
2
Nupjovus žiedstiebį va ką radau;
3
Kuo toliau tuo daugiau puvinio
4
Po operacijos
5
iki rytojaus pagulės vonioj
6
valandėlę padžius
7
parą pabus pabarstytas aktyvuotos anglies milteliais
8
kol gerai nudžius pabus išteptas briliantine žaluma
9
tupdau ant žemės, labai atsargiai, kad pjūvis su žeme nesiliestų
10
vazono paviršiuje pilu pora cm. sterilaus- kaitinto smėliuko
11
user posted image
Dabar trumpai apie musytes - tai tikras blogis ir įsimeta jos ne tik tada kai augalas ima pūti, bet pačios dažnai yra puvinių priežastis. Muselės deda savo kiaušinelius į žemę, ten iš jų išsirita lervutės, kurios pagraužia šaknis, dugnelį, kitiems augalams po žeme esančią stiebo dalį, ar ant žemės gulinčius lapus. Per žaizdeles augalai užsikrečia grybų sporomis ir kt velniais. Kai augalas stiprus, tai pūti greit nepradeda, bet jei neseniai pasodinti svogūnai dar be šaknų ir nuolat būna šlapi... Kadangi musiukių dauginimosi ciklas greitas, tai jų kiekis dažnai proporcingas pažeidimo laipsniui. O šito "gėrio" į namus dažniausiai patenka su kompostine žeme arba su užkrėstais augalais iš parduotuvių ir pan. Kovoja žmonės su jomis visaip. Reikia stengtis, kad žemė tarp laistymų pradžiūtų, galima į vazonus prikaišioti geltonų lipnių lapelių, karts nuo karto palaistyti "actara" tirpalu.

Apie Papilio Steputės pastebėjimai: Gamtoje natūraliai kai augo Brazilijos atogrąžų miškuose, tai esant palankioms salygoms, žydėdavo kas antri - treti metai. Nelaisvėje ant palangės geriausiu atveju galėtų žydėti kas 3- 4 metai. Bet tam reikalinga tinkama priežiūra. Pirmiausia, tai tai, kad Papiliai, kaip ir klivijos bei belladonnos yra labai bendruomeniniai augalai (skirtingai nuo hibridinių meilenių) - auginami po vieną pakartotinai beveik niekada nežydi. Geriausia auginti viename vazoną mamą ir kokius 8 vaikiukus. Turint kokius 9 - 10 augalų, galima tikėtis po vieną kitą žiedelį kiekvienais metais sulaukti. Sirtumas nuo belladonnos tas, kad nereikia labai didelio vazono ir tas, kad visą šeimyną galima persodinti nors ir kiekvienais metais. Belladonną gi, neduok Die, pajudinti - nežydės kelis metus. Galų gale tinka ir variantas, kai šalia auginama keliuose vazonuose po 2 - 3 augalus. Bet labai šalia, kad lapais liestusi. Papilio - amžinai žaliuojantis t.y. nemigdomas amarilis. Labai svarbi detalė - papilio LAISTOMAS IŠ VIRŠAUS, ne į lėkštelę. Nemigdomas, tai nemigdomas, bet, kad nors retkarčiais žydėtų, kiekvienais metais jam turi būti suteikiamas RAMYBĖS PERIODAS- nelaistome. Papilio nemėgsta nešiojimo iš vienos vietos į kitą.


Plačiau apie amarilių ligas čia ir čia

Forumai: 1, 2, 3

Apie: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Pardavėjai : Royal, nieuwkerk, jungleseeds, floralia, adrbulbs, tibidao, dutchbulbs, rostlinky, shrubs, gardensupplydirect, edelight, baldur-garten, ebay, amaryllis, colorblends, tulipworld, fluwel, ausgardener, peternyssen

[font=Arial]Rūšį galima pasitikrinti: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,
Augintinių albumėlis: http://public.fotki.com/amariliai/

user posted image
Augintojų albumėlis
Ice tea (Kaunas)Sweet Lilian 2, Lemon lime, Red Garden, Mery Lou, Aphrodite, Raudonas su zvaigzde, Bogota, Exotica 2, Exotic star 2, La pazz 2, Tres Chic, Picotee, Neon, Vera, Kolibris Green Dragon, Kolibris Red, Lovely Garden, Papillio, Lima, Novella, Juodoji deive, Emerald, Party, Apricot parfait, PG su baltais dryziais 8 ir 23 neziniukai
Eglužė žiemos (Vilnius) Benfica, Charisma, cybyster Bogota, cibyster Evergreen, cibyster Rose, Dark red/Black pearl?, Jewel, kolibris raudonas, Lemon lime, Liberty, Moonlight, Orange souvereign, Papilio, palangės grožis
jediara (Jurbarko r.) Jewel, Red Nymph, Cybister Reggae (Ice tea), Papillio (2 baby), Rozetta, Rock'n Roll, Elvas, Minerva, Celica (baby-Lutpede), Dancing Queen 2, Red Lion, Lady Jane, Pasadena, Blossom Peacock2, Intokasie, Lovely garden, Aphrodite, Nymph, Night Star (baby- milereta), Daphne (giedre.vilnius), Cherry Nymph, Snow Crest, Alfresco, Cybister Lima (24 baby), Cybister La Paz, Sweet Nymph, Red Charm, Sveet Lilian, Nežiniukas,
Lutpede (Kaunas) Apple Blossom; Aphrodite; Ambiance; Alfesco; Atchene; Benfica; Blossom Peacock; Bolero; Black Pearl; Basuto; Carnival; Charisma; Clown; Chico; Christmas Gift; Dancing Queen; Double Dragon; Dark red?; Desire; Double Record; Exotic Peacock; Exotic Star; Exotica; Elvas; Ferrari; Gervase; Hurricane; Hercules; Ice Queen; Jewel; Kolibri raudona; Kolibri baltai-ružava; Lady Jane; La Pazz; Lemon Lime; Lime; Lucky Strike; Mini Queen, Night Star; Nymph; Red Nymph; Orange red?; Papilio; Princes carnival; Philadelphia; Picotee; Pasadena; Royal Velvet; Rilona; Rapido; Red Lion; Red Pearl; Red Peacock; Raudona kraujo spalvos?; Raudona ryški?; Royal Red ?; Rembradt Van Rijn; Superstar; Sweet Nymph; Sydney; Susan; Salmon; Solomon; Sweet Lilian; Tango; Telstar; Vivaldi; Vera; White Christmas; 7 nežiniukai (susimaišę)Sweet Lilian
Tres Chic,Cyberest Rose, Magnum

GIZZI5 (Kaunas) Red Lion, Prezident johnson, Picotee, Herkules, Apple blosom, Lady jane, Intokasie, Dancing Queen, „Palangės grožis“, Exotica, White Nymph, Jewel, Rilona, Cybister La Paz (baby), Carmen, Aphrodite, Exotic Striped, Nežiniukas 12, Moonlight, Dryžuotas „Palangės grožis“, Daphne, Clown, Grandiflora equestre (baby), Reticulatum stratifolium, Benfica, Sumatra, Novela, Juodoji deivė (Jediara) ir Nežiniukas, Dryžuotas „Palangės grožis“, Lady Jane, Johnsoni pink ( baby Lutpėdei), Charisma, Pink surprise( baby), Kvepiantis dryžiukas, Johnsoni baby Ice Tea), Black DiamondxMidnight, Pasadena, Bingo, Astersitos palanginiai, Belladonna, Novela, Amputo, Rio Negro,Misty,Sweet Nymph, Exotic Nymph, Papilio, Cherry Nymph, Exotic Star, Zombie, Elvas, Royal Velvet,
nila ks Rosado, Juodoji deivė, du Mini Queen
pavilonyte Lemon Lime-, Jonsons Pink-, Rilona-2, Vera-, Dancing Queen-, Ice Queen-2, Red Lion-, Zalm-, Dubl Record-1 (2 mažyliai), Aphrodite-, Royal Red-, nežiniukas iš EG ( Sweet Lilian?), palangės grožis margas, Exotica, Amorice, Pink Surprise, Apple Blossom, La Paz, Royal Red, Orange, Exotic Star, Charisma, Blossom Peacock, Papilio
AŠMAMA Royjal Velvet, Rilona, Lima, Mont Blanc, Susan, Papillio, Exotik Peacock, Ambiance, Apple Blossom, Palangės grožis ir 2 Nežiniukai 9 vaikiuka,Carina,Lagoon,Cibister Rose.Sumatra,Aphodite,Minerva,Tres Chic, Sport Ligt, Charismai
nijole0619 (Vilnius): Apple Blossom, Benfica, Neon
pempė12 Palangės grožis, Exotica, Nymph, Moonlight, Ferrari, Cybyster ?, Sumatra, Cybyster Rose 2, Jewel, Limona, Lemon Lime, Lady Jane, Susan arba Vera, Ambiance, Amorice, Magnum, Royal Velvet, Mini Queen, Magic Green, Razzle Dazle, Balentino?, Blossom Peacock, Exotic Peacock, Dancing Queen, Hercules, Oriental Lady
Dalelė Apple Blossom, Aphrodite, Alfesco, Baltas, Baltas su dryžiukais, Benfica, Black Pearl, Blossom Peacock, Bolero, Charisma, Exotic Peacock, Jewel, Lady Jane, Lemon Lime, Limona, Mambo, Pink Nymph, Pasadena, Royal Velvet, Red Lion, Red Nymph, Salmon Beauty, Susan
Garbanegarbane Picotee, Exotica, Limona, Monaco, Grand cru, Amorice, Spash, Neon, Caprice, Baltas kolibriukas, raudonas kolibriukas, 1 kolibriukas nežiniukas, 2 naminukai, Tropical Orange (maximinis), Minerva??? ir 1 nežinomasis

Pleputės thumbup.gif
ziurkytes 92
Lutpede 64
zygintama 60
Dalelė 51
Agnnyte 48
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnnyte: 15 vasario 2016 - 09:43
Kokio dydžio svogūnas yra laikomas suaugusiu? Maniškiai paprasti raudoni prabuvo visą žemą laiptinėje beveik nelaistomi, nudžiovino didelius lapus, bet dabar ne žiedą, o naują lapuką augina. Yra vidutinio valgomo svogūno dydžio, ką su jais daryti, kad žydėtų?
Atsakyti
Jei svogūnas per sezoną užaigina 6 lapus, jis po ramybės periodo paprastai jau žydi. Vidutinio dydžio svogūnas apie 6 cm. pas mane žydi.
Šypsenėle, nukirpk tas sėkladėžes, jei tau sėklos nereikalingos.
Na, Slanka, su japonais tai pritrenkei swoon.gif swoon.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalelė: 15 vasario 2016 - 11:24
QUOTE(ziv @ 2016 02 15, 11:45)
Kokio dydžio svogūnas yra laikomas suaugusiu? Maniškiai paprasti raudoni prabuvo visą žemą laiptinėje beveik nelaistomi, nudžiovino didelius lapus, bet dabar ne žiedą, o naują lapuką augina. Yra vidutinio valgomo svogūno dydžio, ką su jais daryti, kad žydėtų?

Suaugęs svogūnas yra tas, kuris užaugina bent 7-8 pilnus lapus per sezoną.
Galbūt tiesiog jiems dar trūksta energijos žiedui. O galbūt žiedas pasirodys kiek vėliau.
Atsakyti
Mergaites prasau patarimo,- perzydejo amarilis, kazkur apie 2 sav.ziedkocio nejudinau,dabat kur buvo ziedai,-ant vieno atsirado toks gumbelis zalias...gal cia seklos? patarkit ka daryt? doh.gif
Atsakyti
smile.gif Šypsenėlė (:+2016 02 15, 12:25-->
QUOTE(smile.gif Šypsenėlė (: @ 2016 02 15, 12:25)
Mergaites prasau patarimo,- perzydejo amarilis, kazkur apie 2 sav.ziedkocio nejudinau,dabat kur buvo ziedai,-ant vieno atsirado toks gumbelis zalias...gal cia seklos? patarkit ka daryt?  doh.gif

Sėklų tai kažin, ar bus. Nebent to siekėt. Aš tai nukerpu žiedus, palieku natūraliam džiūvimui tik pliką žiedstiebį.
Atsakyti
Sveikos pleputės 4u.gif Nebespėjau blush2.gif sukurt temutės, ačiū Agnytei 4u.gif Atvariau visa darbui pasiruošus, o čia jau nauji namučiai bigsmile.gif Grožių prisidėjusios wub.gif Japonai baisiai įdomūs, gražumėlis.
Atsakyti
smile.gif Šypsenėlė (:+2016 02 15, 11:25-->
QUOTE(smile.gif Šypsenėlė (: @ 2016 02 15, 11:25)
Mergaites prasau patarimo,- perzydejo amarilis, kazkur apie 2 sav.ziedkocio nejudinau,dabat kur buvo ziedai,-ant vieno atsirado toks gumbelis zalias...gal cia seklos? patarkit ka daryt?  doh.gif



Tai sėlos. Kažkada tokias sėjau, puikiai sudygo thumbup.gif
Atsakyti
Papasakok kaip sejai ? turiu labia daug seklos kryžmintos, vis neprisiruošiu sėti. Vieną būdą bandžiau bet iškėlus iš vandens tiesiog nustoja augti ir kaput sad.gif
Atsakyti
QUOTE(ziurkytes @ 2016 02 16, 11:24)
Papasakok kaip sejai ? turiu labia daug seklos kryžmintos, vis neprisiruošiu sėti. Vieną būdą bandžiau bet iškėlus iš vandens tiesiog nustoja augti ir kaput sad.gif

Aš sėjau tiesiai į žemę. Sunkiai dygo, bet šiaip ne taip išdygo. Dabar augaliukams 2 metai. Dar teks kokius 4-5 metus auginti, kol kas nors pražys. doh.gif g.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lutpede: 16 vasario 2016 - 11:44
Lutpede, ar daugiau buvo bandyta ką kryžminti? Mano cybister'iai nenori poruotis. Skaičiau, kad Exotic Star geras tėvas, bet man šiemet nieko su juo nepavyko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daisoja: 16 vasario 2016 - 11:26
QUOTE(Daisoja @ 2016 02 16, 12:20)
Lutpede, ar kas nors su kuo nors  kryžminta?

tai ant nuotraukos užrašiau
Atsakyti