Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

Termodinamika ta pati

Bet, šildant 55C per gyvatuką - šildome 200ltr boilerį

Šildant per akum. talpą, šildome 300ltr talpą, su 'momentiniu gyvatuku'

Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2019 08 12, 21:59)
<p>Termodinamika ta pati</p><p></p><p>Bet, šildant 55C per gyvatuką - šildome 200ltr boilerį</p><p>Šildant per akum. talpą, šildome 300ltr talpą, su 'momentiniu gyvatuku'</p><p></p><p></p>

Tada, jeigu teisingai suprantu, talpos su termofikatu bus toks pat naudingumas ir nuostoliai kaip ir boilerio, jeigu nebus virsytas karsto vandens srautas leidziamas per gyvatuka, kad spetu pasiimti max energija is termofikato?
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2019 08 12, 14:38)
<p>Šiek tiek info apie termofikatus ir jų pašilimą

Šiuo atveju 'momentinis vandens šildymas' per įsuktą gyvatuką

Talpa 300ltr viduje 4m2 gyvatukas 
Jeigu talpos viduje yra +55C, tuomet turėsime iki 250ltr tokio vandens per valandą debitą (45C)
Bet, čia turėsime palaikyti bačkoje +55C
Ar verta? Manau kad ne


Truputį prisikabinsiu.

pas mane būtent 300l boileris, šilumokaičio plotas net mažesnis - "tik" 3,4m², bet temperatūrų skirtumai mažesni, nei čia pateikti 10°C. Koks skirtumas konkrečiai, nepasakysiu, nuolatos nekontroliuoju, bet vandenį boileryje šildau iki ~48°C, o ŠS kai eksperimentavau su nustatymais, būdavo išsijungdavo išmesdamas klaidą, paduodamo termofikato temperatūrai pasiekus ~52°C, taigi orientuočiausi labiau į ~5°C temperatūros skirtumą, net prie mažesnio šilumokaičio ploto. Aišku, temperatūroms įtakos turi ir cirkuliacinio galingumas, bet ir šilumokaičių plotai šiuo atveju skiriasi, tad sakykim, tas ant to.


QUOTE
ŠS šildo talpą iki jam reikiamų +30C ar pan.
O kito boilerio papildymas vyksta per tokį gyvatuką.


Pamenu, prieš įrenginėjant pas save boilerį šildomą nuo ŠS skaičiavau tokį variantą, nes labai buvau "užsikabliavęs" "Tėvelio" samprotavimais "bangos" forumuose, apie tokį karšto vandens ruošimą ir atmečiau, kaip ekonomiškai nepagrįstą variantą. Dabar tiksliai nepasakysiu, kokie skaičiai sukosi tame skaičiavime, seniai tuos skaičiavimus dariau, bet nemanau, kad situacija pasikeitė, tad ir toliau laikausi nuomonės, kad toks karšto vandens ruošimo būdas ekonomiškai nenaudingas.

Variantas, jei ŠS būtinai reikia buferinės talpos, tuomet matyčiau racijos, vietoje buferinės statyti boilerį su gyvatuku pro kurį pratekėdamas šaltas vanduo šiek tiek apšyla, o galutinai šildomas elektriniame boileryje. Vasaros metu, tai leistų minimaliai atvėsinti patalpas, bet ir vėl, gal jau geriau nuotekų šilumokaitį pasijungti? Jei perkant paruoštą produktą, tai tokio šilumokaičio kaina neadekvati, ekonominio pagrindimo greičiausiai nebūtų, bet kai domėjausi, tai pamenu primetinėjau, kad eilinis santechnikas surinktų tokį šilumokaitį gerokai pigiau.

Nuotekų šilumokaičio pliusą matau tame, kad vandens pirminiam pašildymui absoliučiai nesieikvoja šiluminė energija, nes sunaudojama tik ta, kuri būtų nuleista į kanalizaciją.

Taigi, aš atmesčiau idėją, karštą vandenį dalinai pašildyti ŠS pagalba, pabaigiant jį šildyti elektriniu boileriu, nebent tai būtų daroma su buferine talpa (kai buferinė talpa konkrečiu atveju yra privaloma dėl per mažo termofikato kiekio šildymo sistemoje), o ŠS naudojamas tik šildymui, taip atpiginant jo aprišimą. Jei buferinės nereikia, tai toks variantas irgi pinigai į balą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 14 rugpjūčio 2019 - 16:59
QUOTE(Paliukas @ 2019 08 12, 21:59)
Bet, šildant 55C per gyvatuką - šildome 200ltr boilerį


Ne, jei atsižvelgsim į tavo palyginimo antrą variantą, "Šildant per akum. talpą, šildome 300ltr talpą, su 'momentiniu gyvatuku'" tai ir pirmuoju atveju šildysi tą patį 300l tūrį, nes gyvatuką taipogi reikės šildyti.

Energijos bus sunaudota įtariu vienodai, ir abejais atvejais ŠS išsijungs termofikatui pasiekus absoliučiai tą pačią temperatūrą. Ne šildyti iki aukštesnių, ar žemesnių temperatūrų reikėtų, o iki tokių, kokių šildo ŠS (nes bet kokiu atveju, tos temperatūros yra gerokai per žemos, kad galima būtų žaisti su dar žemesnėmis) ir atitinkamai, dėl absoliučiai to pačio šildomų skysčių kiekio, bendra sunaudota elektros energija būtų identiška. Na, bent jau mano ŠS atveju būtų konkrečiai taip.
Papildyta:
QUOTE(Vytas_ @ 2019 08 13, 19:10)
jeigu nebus virsytas karsto vandens srautas leidziamas per gyvatuka, kad spetu pasiimti max energija is termofikato?


Bet juk vandens kiekio pašildymui reikės tiek pat energijos, nesvarbu, kaip tas vanduo bus ruošiamas. Jei vanduo vienu atveju ištekės žemesnės temperatūros nei kito varianto, tai ir energijos bus sunaudota atitinkamai mažiau. O sunaudojamo vandens kiekis juk nesikeis nuo vandens ruošimo būdo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 14 rugpjūčio 2019 - 17:15
Sveiki,
dar tik dairausi šilumos siurblio oras-vanduo. Bus grindų šildymas ir nežinau ką pasirinkti momentinį vandens pašildymą ar boilerį, gal kas pakonsultuotų kaip geriau ir pigiau.
Atsakyti
QUOTE(Muza4svajokle @ 2019 08 15, 14:55)
Sveiki,
dar tik dairausi šilumos siurblio oras-vanduo. Bus grindų šildymas ir nežinau ką pasirinkti momentinį vandens pašildymą ar boilerį, gal kas pakonsultuotų kaip geriau ir pigiau.


Jei ŠS, tai tik boileris, kito varianto nėra.
Atsakyti

Sveiki, gal kas turite pasistatę AERMEC gamintojo šilumos siurblį? Domina info iš praktikos. Taip pat alternatyvos su argumentais. 

Atsakyti

Sveiki, gal kas turite pasistatę AERMEC gamintojo šilumos siurblį? Domina info iš praktikos. Taip pat alternatyvos su argumentais. 

Abejoju ar kas tures toki stebukla, laikas pirkti silumos siurblius su R32 freonu. Minimaliai geresnis COP, geresni algoritmai ruosti karsta vandeni. Nebent tas AERMEC praktiskai uz dyka butu, net Italai namu reikmem nenaudoja kiek zinau. Daikinas ir Panasonicas pas Italus labiau megstamas. 

Atsakyti

Sveiki,

Gal  galit rekomenduot rimtus zmones, kurie uzsiima Daikin (Altherma atrodo) prijungimu ir suderinimu? Siurbliui gal 10 metu, stovejo beveik nenaudotas. Reikia prijungti pri grindinio sildymo kelektoriaus, vidini ir isorini blokus sujungt. Boilerio nera. Variniai vamzdziai nuo isorinio iki vidinio bloko atvesti. Na, reikia vietoj apsiziuret. Ramuciai

Atsakyti
PM
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 26 rugsėjo 2019 - 12:45

Sveiki, domina Daikin Altherma 3 siurbliai, bet visuose kataloguose ir brošiūrose jie pateikia info (galia ir cop) tik prie A7/W35. Niekur neradau, kaip kinta galia ir cop prie žemesnės lauko temperatūros A2, A-7 ar A-15. Gal kas susidūrėt ir žinot daugiau info apie tai?

Atsakyti
QUOTE(Octy @ 2019 10 04, 09:44)
<p>Sveiki, domina Daikin Altherma 3 siurbliai, bet visuose kataloguose ir brošiūrose jie pateikia info (galia ir cop) tik prie A7/W35. Niekur neradau, kaip kinta galia ir cop prie žemesnės lauko temperatūros A2, A-7 ar A-15. Gal kas susidūrėt ir žinot daugiau info apie tai?</p>


Jau buvo atsakyta smile.gif

https://www.supermam...?...&p=72304880
Atsakyti