Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Tų japoninių plukių visokių yra, reiktų konkrečiau, nors ir neparduodu.
Patagoninės verbenos bijo šalnų, tai geriau sodinti kai žydės erškėčiai ir rugiai. Arba dangstyti. Už savaitės galimos šalnos, tai rizikuotumėte. Beje, Kaune šiemet kai kurios patagoninių verbenų neišrautos šaknys peržiemojo.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2019 04 26, 20:34)
Tų japoninių plukių visokių yra, reiktų konkrečiau, nors ir neparduodu.
Patagoninės verbenos bijo šalnų, tai geriau sodinti kai žydės erškėčiai ir rugiai. Arba dangstyti. Už savaitės galimos šalnos, tai rizikuotumėte. Beje, Kaune šiemet kai kurios patagoninių verbenų neišrautos šaknys peržiemojo.


Mano tokia
http://www.loretosso...e_japonine.html
Galiu pasidalinti mirksiukas.gif - tik aš Utenoje biggrin.gif
Atsakyti
Gal kas turite parduoti pigiai Vilniuje:

Levandu (pas mus ziemojanciu)
Avieciu
Metu
Melisu
Svarainio
Pukenio
Atsakyti
QUOTE(Vajuza @ 2019 05 05, 11:17)
Gal kas turite parduoti pigiai Vilniuje:

Levandu (pas mus ziemojanciu)
Avieciu
Metu
Melisu
Svarainio
Pukenio

Galiu dykai duoti pasikasti mėtų pūkuotų ir gana aromatingų. Svarainių n krūmelių mažų, nes buvo išnaikinti tai dabar atželia kaip biesai. Melisos dar neišdygę. Pūkenio neturiu. Aviečių .... na, galima šiek tiek, nes pernai perkėliau geriausius daigus į naują vietą. Liko kažkiek.
Tik nesiunčiu, teks kaip nors susiderinti pasiėmimą. Tinkamiausia tai atvažiuoti. Toliau až, gerai ?
Aaa dar lavandos. Turiu jau gal 10 metų peržiemojančias nedengiant. Galiu pernai sodintus kokius 2-3 mažus krūmeliais duoti. Dauginta atlankomis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 05 gegužės 2019 - 21:39

https://www.e-shop.z...a-ang-hidcote-2

Atsakyti
Pavasaris baigiasi, o čia jokio klegėsio.... Ex, geri seni laikai smile.gif .
Taigi dedu zuikiakrūmio nuotrauką. JIs didesnis už mane - apie 2 m. Priekyje daugiametis linas.
vartotojo įkelta nuotrauka
Papildyta:
O čia kažkoks snaputis. Koks ? Labai keisti ne snaputiški lapai. Pernai iš sėklų išauginau. Pradėjo žydėti kažkur liepą ir žydėjo iki rudens. Šiemet va jau pilnai žydi. Žiūrėsiu kiek tai tęsis, bet yra nuojauta, kad ilgai. Gal kas žinote koks tai snaputis? Na, niekur nerandu tokiais lapais snapučio pavadinimo.
Rozane dar nepražydo., o šis jau.
Ai va dar apie jį. Drėgmei visai nereiklus, Gajus. Pernai kažkam vieną iškasiau , tai šį pavasarį pasilikusi maža šaknelė leidžia daigelį.

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 31 gegužės 2019 - 09:06
Ne snaputis, o dalgutis (Erodium). Jei paprastasis iš pievų, tai žydi nuo balandžio iki rugsėjo.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2019 05 31, 22:47)
Ne snaputis, o dalgutis (Erodium). Jei paprastasis iš pievų, tai žydi nuo balandžio iki rugsėjo.

Dėkui labai. Pokelyje buvo sėklos pavadintos snapučiai mišinys. Kiti išdygę augalai buvo išvis nedekoratyvūs. Kaip dirviniai snapučiai mažais žiedeliais.
O aplamai gera buvo kai aktyvi tema , aktyvus forumas. Matyt viskam savo laikas...
Atsakyti
Matyt. Labai gaila Rojaus sodų forumo mirties, tiek informacijos dingo. Nors į FB nuotraukas įkelti paprasta, bet žinios ,,čia ir tuoj pat" nieko nevertos. Tuo labiau, kad ,,mokytojai" dažniausiai nežinomi. Tas pat, kaip turgaus gėlių pardavėjos konsultacijos, kuri pati neaugina.
Atsakyti
Pavasaris buvo toks, kad nuostolių nesinori net minėti ir tuom jau kiek apgijusių žaizdų draskyti. Man šiemet ir be to itin „sekasi“ – sodyboje per pavasarį buvau 2 kartus po pusdienį (praradau mamos slaugytoją, tad nuo namų nesigauna atsiplėšti...). Yra tame ir šviesumo – ko nematai, to ir nėra – nei blogio, nei gėrio. smile.gif verysad.gif Bet kai kas ir be pavasario išdaigų pasakė „Atia!“ – lašišinės ir oranžinės ežiuolės. Neilgaamžės jos visgi, kaip kažkas ir žadėjo. Bus proga atsišviežinti... O ir šiaip jau augalynas sensta ir daug ką jau reikėtų atšviežinti, bet nėra laiko net apginti nuo iš pievos besiskverbiančių žolėkų. Šviesiąsias šltuotsmilges jie jau užmušo – sulindo vidun ir jau nebeatskirsi, kas yra kas. Gi barzdūnai kažkaip patys apsigina. Kitų neprisimenu. Įžūliausi žolėkai yra tokie plonais kaip siūlai lapais, nežinau jų vardo, gražuoliukai, šiaip jau, bet jau kai įlenda kur nors, tai gali viską pradėti išnaujo – iškasti duobę, pripilti grunto iš parduotuvės, aplink viską nurundapinti, o tada jau sodinti, ką nori. Kuriam laikui bus ramu... verysad.gif

Šiemet pas mane pirmą sykį turi pražysti šio forumo žvaigždės – persikinės aguonos (princesė Victoria Louise). Pernai prikamšiojau, kur tik įžiūrėjau kokią vietelę. Išliko gal pusė, be to, labai skirtingos kokybės – nuo prašmatnių krūmų iki „Būti? Ar nebūti?“ klausimus sprendžiančių nabagių. Na bet premjera bus, nes žiedai jau sukrauti. Tik bijau, kad neteks gyvai pamatyti... verysad.gif Tikiuosi, kad bent foto atsiųs...

Atsakyti
Šiandien per spaudos apžvalgą per TV nugirdau (nenugirdau tik žurnalo pavadinimo), kad želdynų dizainierė Rasa Laurinavičienė yra pakviesta į Pieto Oudolfo projektą. Kaip ji pati apibūdina šį faktą (manoji citata bus ne visai tiksli, bet mintis išlaikyta 100%), kad tai tas pat, kas po 20 metų savarankiško ir savamokslio naminio muzikavimo būti pakviestam groti į Queen‘us. smile.gif Labai džiaugiuosi dėl Rasos. Dėl Lietuvos irgi. lithuania.gif

Mano augalynuose 80% sudaro oudolfinai, kuriuos atradau pas Rasą. Nors pirmą kartą pas ją nuvykau visai ne dėl jų, o dėl bais spalvingos į akį kritusios kompozicijos, Rasos suburtos iš rykštenės, 2 rūšių saulainių, bandrenio, ežiuolės, rudbekijos ir kiečio. Tuomet buvau meilės paskiroms gėlėms stadijoje, tad kompozicija jau buvo aukštesnis lygis. smile.gif Beje, nors susodinau tokius pačius augalus, kompozicija nesigavo... Teko keisti kryptį.

Atsakyti
O man "neprilipo" olandiškos bangos stilius, vieną gėlyną bandžiau priveisti oudolfinų, bet mano sklype, kuris pakankamai didelis, tas aukštų augalų gėlynas tiesiog netiko. Dabar palikau tik ežiuoles, bandrenius, didžiuosius šilokus, katžoles ir gauras. Varpinių augalų beveik neliko, tik du jauni miskantai. Pernai patagoninės verbenos susirgo ir nesubrandino sėklų, tai savaiminukų nematyti, o spacialiai nesėjau, nes vis pridygdavo. Šią žiemą mano šaltžemiuose peržiemojo gaurų šaknys. Ir dar prisiminiau, anksčiau kalbėjom apie artišokus, tai mano vienas krūmas peržiemojo ir dabar jau sukrovęs pumpurus bigsmile.gif .
Mano mylimiausi augalai dabar tie, kurie neturi ryškių žiedų, bet visą sezoną puošiasi gražiais lapais, jei turėčiau tinkamas sąlygas, visur prisodinčiau melsvių, paparčių, alūnių...
Atsakyti