Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip jums atrodo, kuo bus užaugęs jūsų vaikas?

Spėju bus radijo vedėjas biggrin.gif tarška kaip M1 lotuliukas.gif
Atsakyti
O mano mažė tai ko tik neprigalvoja lotuliukas.gif Vieną dieną jinai skraidys su lėktuvais ir bus stiuardesė, kitą dieną jinai jau nori reklamoje filmuotis, trečią dieną jinai bus gyvūnų daktarė thumbup.gif
Atsakyti

Aš bandau pastebėti, kas labiausiai jam patinka, kas sekasi, ir pagal tai orientuosimės į siauresnę sritį, na, pvz, jam dabar 5 metai, o baisiai patinka skaičiuoti - labai užsidegęs yra. Aišku, kad reikia nenuslopinti šio užsidegimo ir palaikyti, jei bus sunkumų. O ateityje galės orientuotis daugiau į tiksliuosius mokslus. Manau, kad augant išryškės jo pomėgiai ir gabumai konkretesnei sričiai ir būnant vyresėse klasėse galės pats nuspręsti, kokią profesiją rinktis. Aišku, reikės vaikui stengtis paaiškinti apie visas darbų sferas, sritis ir darbo sąlygas (kas yra ofisinis darbas, o koks su klientais, koks yra darbas lauko sąlygomis ir pan.) Nes kai aš augau, su manim tėvai išvis nebendravo šia tema, tai aš turėjau tik paviršutinišką supratimą apie įvairių profesijų darbus.

Atsakyti

Na, jeigu spresčiau apie savo trimetės dukros ateitį, tai užaugus ji bus olialia pupytė :D šiaip juokingi tokie spėliojimai, nes vaikas dar isvis tik formuojasi kaip asmenybė, ką čia galima nuspėt? Kuo norės, tuo ir bus. Aš pati vaikystėj sakiau, kad būsiu mokslininkė, bet laba diena... užaugus tik labai patinka filmai ir serialai apie mokslininkus vunderkindus :D

Atsakyti

Labas vakaras, 

mano sūnus nuo pat mažens juda mokslininko/inžinieriaus linkme. Būdamas visai mažas 1m plius galėdavo valandų valandas praleisti ką nors konstruodamas, lipdydamas, kurdamas. dabar jam šešeri ir visdar konstruoja, žiūri discoveri, kaip gaminami lėktuvai, laivai, įdomiausios knygos - enciklopedijos. Ir pats dabar svajoja užaugęs statyti laivus ar lėktuvus arba būti pilotu.

Prieš kokius metus labai domėjosi archeologija: senovės pastatais, senovės kultūromis, dinozaurais ir tt. archeloginiais kasinėjimais, daiktų restauravimu.

Sakyčiau įdomūs vaiko pomėgiai, tikiuosi kuris vienas "prilips" rimčiau. 

Atsakyti

Mano sunus, 5 metu, uzauges svajoja buti gaisrtininku :D 

Atsakyti