Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 38

QUOTE(cibulis @ 2016 06 14, 16:05)

O jūs domėjotės, kiek tokie valdikliai kainuoja? Antras dalykas: kaip visą šitą gėrį sumontuoti be šalčio tilto? Čia fasado žaliuzės iš šono. Montuoti ant mūro virš lango, ant lango rėmo ar dar kaip? Mano supratimu - tai tikras šalčio tiltas. Jau nekalbant apie to laido pravedimą kad ir per pamatus. Galbūt Vakaruose yra kažkas protingiau sukurta, bet man atrodo, kad šitos lauko žaliuzių montavimas - tikras šalčio tiltas. O kur dar kaina? Dėl dviejų itin karštų savaičių jos tikrai nevertos montavimo pastangų ir kainos.


Tiek BangaS, tiek aš siūlome kažkokius variantus ir galimus sprendimo būdus jūsų (ne)problemoms. Tikrai primygtinai neperšam ir nepuolam. Netgi nepardavinėjam tokių produktų. smile.gif Nereikia gintis ir ieškoti kontramotyvų. Jeigu netinka, tai netinka. Kiekvienas darome savo sprendimus. Tuo labiau, jeigu namo perkaitimas ir "dvi karštos savaitės" iš principo (ne)problema, tai kam čia dar užvedinėti diskusiją, teisingai mastau? drinks_cheers.gif
Kaip čia kažkas išsireiškė "o kada atsipirks žmona, vaikai, kas nors skaičiavo?" Perfrazuojant - kada atsipirks jūsų klinkerio palangės ar čerpinis stogas? Kartais pinigėlius investuojam į daiktus, kurie patinka, kelia estetinį ar kitokį pasitenkinimą 4u.gif todal namas ir vadinasi INDIVIDUALUS 4u.gif
Iš asmeninės patirties: patikėkit manim, gyvenant name, tie 13,74kWh papildomai atsiradusių nuostolių per metus ar du, dėl išorinių žaliuziu tvirtinimo ..... nu niekaip neatperka estetinio pasitenkinimo bei teikiamos naudos privalumo. Net dantų šepetukas brangiau kainuoja ir dažniau keičiam. Ne ten ieškot ar kuriat problemas. Su jūsų pedantiškumu (beje nerealus respect!) ir kruopštumu, jūs taip pritvirtinsit tas lauko žaliuzes, jog pas jus dar ne vienas vokietis važiuos paveiksluot ir tą medžiagą naudos visuose savo seminaruose. Ir čia be humoro.

pliusuotom žaliuzėm viršuje ir apačioje tvirtinasi tokie maži plastmasiukai, kurių centras turi būti per žaliuzės bangelės centrą, su atsarga nedidele, kad nesibrūžintų labai metalinis profiliukas. Tegu atvažiuodamas meistras būtinai pasiima montavimo komplektą, kad realiai galėtumėt prisidėti prie savo stiklajuostės ir įsivertinti kas ten tinka. Dažniausiai jie atsiveža medžiagų bei profilių katalogus, o montavimo niuansus aptaria "iš akies".
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 06 14, 16:48)
Tiek BangaS, tiek aš siūlome kažkokius variantus ir galimus sprendimo būdus jūsų (ne)problemoms. Tikrai primygtinai neperšam ir nepuolam. Netgi nepardavinėjam tokių produktų.  smile.gif  Nereikia gintis ir ieškoti kontramotyvų. Jeigu netinka, tai netinka. Kiekvienas darome savo sprendimus. Tuo labiau, jeigu namo perkaitimas ir "dvi karštos savaitės" iš principo (ne)problema, tai kam čia dar užvedinėti diskusiją, teisingai mastau?

Iš dalies teisingai. Aš neieškau kontramotyvų, o ieškau sprendimo. Gal ne aiškiai išsireiškiau, bet fasadinėms žaliuzėms jau šaukštai po pietų. Jas reikėjo montuoti prieš EPS klijavimą ar kartu su EPS klijavimu, kuomet dar matėsi sienų plytos. Dabar norint jas sumontuoti reikėtų gadinti išorės apdailos angokraščius, gali nukentėti tinkas, iš vidaus susigadintų bent jau viršutinis langų sandarinimas, nukentės vidaus apdaila ir t.t.

Pavyzdžiui, du pietinės pusės langai. Norint padaryti žaliuzių tvirtinimą, reikia nulupti visą EPS, tada dar kartą pripjauti dvitėjes gegnes, tada konstruoti kažkokias atramas žaliuzių tvirtinimui ir vėl suklijuoti EPS ir viską apdailinti. Vien šitų dviejų langų žaliuzių montavimas gali kainuoti kokius 2000-3000 eurų.

Dar baisiau, kad neaišku kaip į kambarius reikėtų nuvesti valdiklius. Tų dviejų langų tiek viršuje, tiek šone laidai išlįstų virš PIR ir GKP, vadinasi pasižeistų sandarumai, apdaila ir t.t. Ta prasme per viršų ir abu šonus laidų į namą nepravesime, nes pažeisime PIR ir GKP. Tą reikėjo daryti anksčiau, kol buvo tik čerpės ir sienos.

Arba štai kitas antro aukšto langas. Argi verta dabar gadinti išorės apdailą, kad būtų įrengta apsaugą nuo saulės. Manau, kad dabar vien lauko žaliuzių montavimas su vidaus ir išorės apdailos atstatymo darbais gali kainuoti 3000-5000 eurų. O kur dar pačios žaliuzės? Su viskuo suma gali būti kokie 8000-10 000 eurų. Tikrai neverta. Tą reikėjo daryti anksčiau, bet kadangi tai buvo labai brangu, atmečiau lauko žaliuzių variantą ir anksčiau. Mano sprendimas buvo toks: vidinės žaliuzės/roletai, pasyvi vėsinimo funkcija, vakarinis langų pravėrimas, naktinė bypass funkcija. Galbūt šis sprendimas nebus toks efektyvus kaip lauko žaliuzės, bet jis stipriai pigesnis. Visi dalykai jau yra. Liko tik apsispręsti dėl žaliuzių, roletų ar kažko panašaus ant langų iš vidaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 14 birželio 2016 - 18:49
QUOTE(cibulis @ 2016 06 14, 16:05)


Kaip valdymas - negenda? Kiek laiko naudojasi? Kokie atsiliepimai?


Pas tevu namie tik pirmam aukste bendroj erdvej dejom. Jau antri metai. Nusiskundimu nera. Nelabai suprantu koks ten valdymas gali gesti?? wink.gif

Pas giminiu visam name jau kokie 6 metai sudeta. Tai kelios rankeneles nuluzo kur dazniausiai naudojami. Bet jos nekazi ka kainuoja. O vienam langui tas sniuriukas matomai issoko is savo vietos ar kaip.. nepastebejo ir per laika ipjove to remuko plastmase. wink.gif nueme visa zaliuze, nuveze ir pakeite ta plastmase wink.gif

Ir pas mus ir pas gimines pirka Euriviloj.
Atsakyti
Vakar dienos popietę abiejuose aukštuose buvo apie 23 laipsniai šilumos (pirmame aukšte tiksliai rodė 23,1 laipsnio). Šį rytą pirmame aukšte buvo 21,5 laipsnio šilumos. Antrame aukšte irgi panašiai apie 21,5 laispnio. Pasyviam vėsinimui pavyko numušti apie 1,6-1,7 laipsnio.

Birželio antrą dieną, kai įjungiau pasyvų vėsinimą, skaitliukas rodė 967,27 kWh elektros. Šios dienos skaitliuko rodmenys - 978,23 kWh elektros. Skirtumas siekia 10.96 kWh elektros. Su mano turimu elektros planu (0,127 eur/kWh) išeina 1,39 euras. Tai sąskaita beveik už dviejų savaičių namo vėsinimą.

Panašu, kad pasyvus vėsinimas tikrai veikia ir pavyksta numušti apie 2 laipsnius šilumos. Aišku reikia palaukti karščių, kad duomenys būtų dar tikslesni. Taip pat tikiuosi, kad su vidinėmis medinėmis žaliuzėmis ar roletais pavyktų temperatūrą numušti dar kokiais 1-2 laipsniais. Taigi iš viso galima tikėtis, kad pasyvus vėsinimas ir vidinės žaliuzės temperatūrą name pažemins kokiais 3-4 laipsniais. Įvertinus rekuperatoriaus bypass funkciją ir pravirus langus vakare tikėtina, kad galima namą atvėsinti ir kokiais 5 laipsniais. Gal ir per daug drąsios spėlionės, bet laikas parodys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 15 birželio 2016 - 08:56
QUOTE(cibulis @ 2016 06 14, 16:05)
O jūs domėjotės, kiek tokie valdikliai kainuoja? Antras dalykas: kaip visą šitą gėrį sumontuoti be šalčio tilto? Čia fasado žaliuzės iš šono. Montuoti ant mūro virš lango, ant lango rėmo ar dar kaip? Mano supratimu - tai tikras šalčio tiltas. Jau nekalbant apie to laido pravedimą kad ir per pamatus.

Mano 1x1.6m stoglangiams viena išorinė žaliuzė su elektrine pavara kainavo 112 eur. Montavimas buvo darytas nenaudojant metalo ir nieko nepažeidžiant. Visiškai jokio šalčio tilto nesukuria išskyrus kelis laidus įeinančius per pamatą į namą, bet ir jie lyginant su įvadiniu elektros kabeliu yra niekiniai. Sandarumui, taip pat, visiškai jokios įtakos neturėjo. Tai yra apsauginės žaliuzės. Jūsų parodytos žaliuzės nuo saulės buvo beveik dvigubai brangesnės ir netiko stoglangiams, bet dėl estetinio vaizdo galima ir daugiau sumokėti tam tikrais atvejais.

Šių žaliuzių ("apsauginių") kreipiančiosios (aliuminiai profiliai) prisisuka prie lango rėmo arba dar šilčiau būtų prie lango rėmo klijuoti termoizoliaciją ir ant jos montuoti kreipiančiasias prisukant prie rėmo kiaurai izoliaciją. Taip lango rėmas būtų geriau apšiltintas. Pati dėžė užsimauna ant kreipiančiųjų ir niekaip papildomai nėra tvirtinama.

Apsaugines gamina vietoje, jos pigesnės, o "saulės" žaliuzes gamina tik Lenkijoje, žinau konkretų fabriką ir koks jų tikras pavadinimas, o ne marketingistų Lietuvoje išgalvotus jų pavadinimus ir kainas. Savo klientus nukreipiu teisingesne linkme. Jos tvirtinamos ant prailgintų viršutinių stiklo pluošto laikiklių kaip ir patys langai. Suprantu, kad jums neverta perdarinėti visko, bet supraskite, kad iš jūsų statybų daug kas mokinasi. Tai tos mano pastabos ir komentarai yra daugiau jūsų pasekėjams, kurie galvoja priimti panašius kaip jūs sprendimus. Gal jau visi pamiršo, bet norėjau priminti, kad jūs pakankamai mažai dėmesio skyrėte techniniam projektui, labiau domejotės architektūrine dalimi ir phpp modeliavimu. Labai mažai buvo galvojama apie tai, kaip bus viskas įgyvendinama ir nebuvo suprojektuoti esminiai namo mazgai. Daug kas gimė statybų eigoje, kaip ir pas visus. Pradedant nuo to, kad čerpės jau buvo savo vietoje, o klausimas kaip įrengti šiltinimo sluosknį dar tik prasidėjo su diskusijomis apie visus įmanomus variantus. Toliau visos dvejonės dėl PP. Galų gale prieiname prie situacijos kai prieš metus nesumontuoti prailginti stiklo pluošto laikikliai išorinėms žaliuzėms bei putplastyje nepravesti apsauginiai šarvai kabeliams pasidarė aktualūs ir prieiname prie renovacijos lygio dilemos - plėšti angokraščius ar palikti. Kaip sakė mama maxima - (nebuvo) "Apie viską pagalvota".
Noriu priminti, kad komfortabiliai ir pigiai pasišildyti yra kur kas paprasčiau nei komfortabiliai atvėsinti namą, o gerai pailsėti, pamiegoti daug lengviau šildymo sezono metu nei per karščius, todėl išleidus tiek pinigų šiltam namui nederėtų sakyti, kad kaip nors pakentėsiu tas tris karščių savaites ir tai neverta atitinkamo dėmėsio ar 1% namo biudžeto problema. Mano trobos biudžetas ženkliai mažesnis, bet komfortabilios temperatūros palaikymui skirta daug daugiau dėmesio nei vidinės žaliuzės ir grindų po parketlentėmis ir po nelaidžiu šilumai parketlenčių paklotu vėsinimas +18C termofikatu. Prisimenu kai darėtės phpp modeliavimą ir niekaip su Karoliu nesupratote ką konkrečiai reiškia tas labai didelis perkaitimo procentas (tada nieks nesuprato). Va jums ir atsakymas po trijų metų. Vėdinimo sistema kažkiek pataisys reikalus, bet per daug nesitikėkite, teks varstyti langus naktimis kaip ir bute.
Ant vidinių atspindinčių žaliuzių dar papildomai galima užtraukti storas, nepermatomas naktines užuolaidas. Jos gana efektyviai sulaiko karštį, bet vėl problema ta, kad jūsų langas yra daug šiltesnis ir sandaresnis nei užuolaida ir už lango išsiskyrusi šiluma vistiek labiau prasiskverbs į vidų per užuolaidą, nei į lauką per langą. Nepamirškite, kad stiklo paketas turi selektyvines dangas, kurios neišleidžia "šilumos spindulių" iš vidaus. Reikia, kad vidinės žaliuzės kuo labiau atspindėtų matomą šviesą bei artimuosius infraraudonuosius spindulius jiems nespėjus konvertuotis į šilumą ant kažkiokio paviršiaus ir tuo pačiu nevirtus ilgaisiai infraraudonaisiais "šilumos spinduliais", kurių jau nebepraleidžia stiklo selektyvas, o didžiają dalį atspindi atgal į vidų. Teoriškai geriausiai tiktų poliruoto sidabro uždangalas iškart už stiklo. Jis atspindėtų daugumą spindulių į lauką, o būdamas gerokai efektyviau atspindinčiu paviršiumi visokio bangos ilgio spinduliuotei jis permuštų ir selektyvines dangas, skirtingai nei daugelis kitų žaliuzių padengimų. Poliruoto sidabro paviršius praktiškai nesugeria spindulių ir neišskiria šilumos. Dauguma spinduliuotės būtų atspindėta į lauką. Galite tai papasakoti vaikinukams, žaliuzių išradėjams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 15 birželio 2016 - 08:54
QUOTE(BangaS @ 2016 06 15, 08:53)
Apsaugines gamina vietoje, jos pigesnės, o "saulės" žaliuzes gamina tik Lenkijoje, žinau konkretų fabriką ir koks jų tikras pavadinimas, o ne marketingistų Lietuvoje išgalvotus jų pavadinimus ir kainas. Savo klientus nukreipiu teisingesne linkme...

kokia tavo veikla ir paslaugos ? na, bet kuriuo atveju, rezervuoju laika smile.gif
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2016 06 15, 08:53)
Gal jau visi pamiršo, bet norėjau priminti, kad jūs pakankamai mažai dėmesio skyrėte techniniam projektui, labiau domejotės architektūrine dalimi ir phpp modeliavimu. Labai mažai buvo galvojama apie tai, kaip bus viskas įgyvendinama ir nebuvo suprojektuoti esminiai namo mazgai. Daug kas gimė statybų eigoje, kaip ir pas visus.  Pradedant nuo to, kad čerpės jau buvo savo vietoje, o klausimas kaip įrengti šiltinimo sluosknį dar tik prasidėjo su diskusijomis apie visus įmanomus variantus. ..  Kaip sakė mama maxima - (nebuvo) "Apie viską pagalvota".

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2016 06 15, 08:53)
Suprantu, kad jums neverta perdarinėti visko, bet supraskite, kad iš jūsų statybų daug kas mokinasi. Tai tos mano pastabos ir komentarai yra daugiau jūsų pasekėjams, kurie galvoja priimti panašius kaip jūs sprendimus. Gal jau visi pamiršo, bet norėjau priminti, kad jūs pakankamai mažai dėmesio skyrėte techniniam projektui, labiau domejotės architektūrine dalimi ir phpp modeliavimu. Labai mažai buvo galvojama apie tai, kaip bus viskas įgyvendinama ir nebuvo suprojektuoti esminiai namo mazgai. Daug kas gimė statybų eigoje, kaip ir pas visus.  Pradedant nuo to, kad čerpės jau buvo savo vietoje, o klausimas kaip įrengti šiltinimo sluosknį dar tik prasidėjo su diskusijomis apie visus įmanomus variantus. Toliau visos dvejonės dėl PP. Galų gale prieiname prie situacijos kai prieš metus nesumontuoti prailginti stiklo pluošto laikikliai išorinėms  žaliuzėms bei putplastyje nepravesti apsauginiai šarvai kabeliams pasidarė aktualūs ir prieiname prie renovacijos lygio dilemos - plėšti angokraščius ar palikti.  Kaip sakė mama maxima - (nebuvo) "Apie viską pagalvota".

Labai gerai, kad turiu daug pasekėjų. Vadinasi Lietuvoje bus daugiau šiltų ir gerų namų. O kas jums draudžia skelbti savo namo statybų detales ir taip pat šviesti būsimus statytojus? Gal ir ne visi mano sprendimai yra teisingi ar pigūs, bet aš rodau, ką dariau, kas pavyko, kas nepavyko. Žmonės tegul atsirenka ir mokosi. Skelbkite savo sprendimu, bus daugiau pasirinkimo, pavyzdžių ir geros praktikos.

Aš nesu inžinierius ir tikrai neprivalau viską numatyti į priekį. Juo labiau, kad esu pirmą ir labai pažangų namą statantis humanitaras, todėl man daug daugiau atleidžiama nei jums. Vis klausiu apie jūsų sandarumo testus - tylite. Gal su laiku pasidalinsite namo šildymo ir visomis kitomis eksploatacijos išlaidomis. Bus daug įdomiau nei vien tuščia teorija.

O kuomet man projektavo namą, tai buvo vieni pirmųjų tokių šiltų namų Lietuvoje. Pats puikiai žinote, kiek kainavo detalus konstrukcinis projektas tuo metu. Jau ir taip dauguma SM forume griebiasi už galvos, kad mano namo statybos nėra pigios, o jūs siūlote dar daugiau išleisti namo statyboms: daryti detalų konstrukcinį projektą, būtinai dėti lauko žaliuzes.

Ir problema buvo ne detalizuoto iki paskutinio varžtelio konstruktyvo nebuvimas (dar ir atitinkamų statybininkų reikia ir priežiūros jiems, nes suprojektuotus dalykus būtina įgyvendinti), o tai, kad visgi mano namas, nors ir atrodo primityviai, bet yra architektūriškai sudėtingas. Kiek žinau jūsų namas paprastas dvišlaitis be papildomų stogų stoge ir be prišlieto garažo ar stoginės. Pastatyti tokį kaip jūsų namą ar paprastą kubą yra žymiai paprasčiau ir pigiau. Aš pasirinkau visišką kraštutinumą: ir labai šiltą, ir modernios architektūros šiuolaikišką namą.

Ir kas iš tų PP dvejonių, jei namo šildymo išlaidos tikrai mažos ir vis tiek viskas pasiteisino. Nesate konstruktorius, nematėte grunto tyrimų, nedėjote parašo po mano pamatų konstruktyvu, todėl nekalbėkite apie PP, kad ne tą pasirinkau. Mano PP greičiausiai yra mažesnė problema nei jūsų stoglangiai stoge. Nors jie ir su lauko žaliuzėmis, bet tikrai bus didesnis perkaitimas nei su paprastais langais ir vidinėmis žaliuzėmis.

Aš jau daug kartų kartojau - lauko žaliuzės buvo per daug brangios, todėl aš pasirinkau kitą variantą: vidinės žaliuzės, pasyvų vėsinimą, vakarinį langų varstymą ir bypass funkciją. Pavyko sutaupyti apie 4000 eurų. Bent jau kol kas manau, kad rezultatas tikrai bus visai priimtinas ir mane tenkinantis. Taip pat turiu dar vieną papildomą dalyką apie kurį kol kas nenoriu kalbėti. Jis irgi mažins namo perkaitimą. Kada nors papasakosiu. Kol kas dar anksti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 15 birželio 2016 - 11:00
QUOTE(BangaS @ 2016 06 15, 08:53)
Noriu priminti, kad komfortabiliai ir pigiai pasišildyti yra kur kas paprasčiau nei komfortabiliai atvėsinti namą, o gerai pailsėti, pamiegoti daug lengviau šildymo sezono metu nei per karščius, todėl išleidus tiek pinigų šiltam namui nederėtų sakyti, kad kaip nors pakentėsiu tas tris karščių savaites ir tai neverta atitinkamo dėmėsio ar 1% namo biudžeto problema. Mano trobos biudžetas ženkliai mažesnis, bet komfortabilios temperatūros palaikymui skirta daug daugiau dėmesio nei vidinės žaliuzės ir grindų po parketlentėmis ir po nelaidžiu šilumai parketlenčių paklotu vėsinimas +18C termofikatu. Prisimenu kai darėtės phpp modeliavimą ir niekaip su Karoliu nesupratote ką konkrečiai reiškia tas labai didelis perkaitimo procentas (tada nieks nesuprato). Va jums ir atsakymas po trijų metų. Vėdinimo sistema kažkiek pataisys reikalus, bet per daug nesitikėkite, teks varstyti langus naktimis kaip ir bute.

Nebėkite pirma traukinio. Jau rašiau, kad pasyvus vėsinimas po truputį pradeda veikti. Negi galvojote, kad vos įjungus, jis suveiks, kuomet namas yra gerą mėnesį perkaitintas, langai nešešėliuojami, o lauke +30. Nesitikėjau iš jūsų tokių neapgalvotų išvadų. Taip pat akivaizdu, kad daryti išvadas dėl mano namo perkaitimo yra dar labai anksti. Nėra įdiegtos visos priemonės, o tik dalis jų.

Namas turi kelti teigiamas emocijas, todėl visiškai nesigailiu dėl parketlenčių pasirinkimo. Jauku, malonu ir tikrai pigu. Būtų kvaila mano atveju dėti PVC ar parketlentes primenančias plyteles, kuomet galiu turėti tikrą medį. Ir man visiškai tas pats, jei dėl parketlenčių padidės namo šildymo kaštai ar prasčiau veikia pasyvus vėsinimas. Ne viską reikia suvesti vien į taupymą. Dar turi būti ir emocija.

Karolis nesuprato, ką reiškia tas perkaitimas, todėl čia akmuo į jo daržą, nes jis atestuotas PHPP skaičiuotojas, o ne aš. Jis man turėjo paaiškinti, bet nemokėjo ar nežinojo. Bet gi sakiau, kad dar ne viskas prarasta. Pasyvus vėsinimas pradeda po truputį veikti, o dar ne visos sugalvotos priemonės sudiegtos.

Negalima sakyti, kad jūsų namo biudžetas mažesnis, bet jūs viską teisingai ir pigiai pasidarėte. Kaip sakiau mūsų namų architektūros nesulyginamos, aš nesu inžinierius, nepirkau detalaus konstruktyvo, bet rezultatas vis tiek labai geras, o jūsų namo rezultatų vis dar nežinome (sandarumo testo rezultatų, šildymo kainų, vėdinimo kainos, kitų išlaidų) kaip ir statybų kainos. Be to savo name susidėjau viską, ką norėjau, o ne ieškojau kuo pigiau. Jei būčiau ieškojęs kuo pigiau, labai daug būčiau sutaupęs. O dar įdomiau, kad parduodamas savo brangų namą tikrai neblogai uždirbčiau. Todėl ne esmė, kiek sukišau, jei pinigus atsiimčiau ir su kaupu. Ir tų fasadinių žaliuzių kaina papildomai būtų sudariusi ne 1 proc. namo vertės, o beveik 4 proc. vertės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 15 birželio 2016 - 10:51
QUOTE(BangaS @ 2016 06 15, 08:53)
Apsaugines gamina vietoje, jos pigesnės, o "saulės" žaliuzes gamina tik Lenkijoje, žinau konkretų fabriką ir koks jų tikras pavadinimas, o ne marketingistų Lietuvoje išgalvotus jų pavadinimus ir kainas.

Galima gauti kontaktus, jei nenorite viešinti gal galima privačia žinutė. Gal iš jų siūlomo asortimento kažką pritaikyciau savo pietinio stogelio sprendimui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 15 birželio 2016 - 11:16
Sveiki. Gal kas girdejote kokiu atsiliepimu apie abc namukus?
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2016 06 15, 09:48)

Nuo patarimų iki rangovo energetiškai efektyviam namui. Taip pat kertančių apšiltinimo sluosnį įvairiausių tvirtinimo detalių gamyba. Gal dar bus kompozitinių U=0,2 durų, kurios neturės visų žinomų lauko durų trūkumų.

QUOTE(cibulis @ 2016 06 15, 10:31)
Gal ir ne visi mano sprendimai yra teisingi ar pigūs, bet aš rodau, ką dariau, kas pavyko, kas nepavyko. Žmonės tegul atsirenka ir mokosi.

Viskas gerai, aš irgi taip galvoju.

QUOTE(cibulis @ 2016 06 15, 10:31)
Vis klausiu apie jūsų sandarumo testus - tylite. Gal su laiku pasidalinsite namo šildymo ir visomis kitomis eksploatacijos išlaidomis. Bus daug įdomiau nei vien tuščia teorija.

Pasidalinsiu būtinai.

QUOTE(cibulis @ 2016 06 15, 10:31)
Mano PP greičiausiai yra mažesnė problema  nei jūsų stoglangiai stoge. Nors jie ir su lauko žaliuzėmis, bet tikrai bus didesnis perkaitimas nei su paprastais langais ir vidinėmis žaliuzėmis.

Apie perkaitimus pašnekėsime kai pradėsime gyventi šiuose namuose. Aš dėl stoglangių ramus.

QUOTE(cibulis @ 2016 06 15, 10:49)
Nebėkite pirma traukinio. Jau rašiau, kad pasyvus vėsinimas po truputį pradeda veikti. Negi galvojote, kad vos įjungus, jis suveiks, kuomet namas yra gerą mėnesį perkaitintas, langai nešešėliuojami, o lauke +30. Nesitikėjau iš jūsų tokių neapgalvotų išvadų.

Šiaip jau iš akies matosi, kad antras aukštas prašosi šešėliavimo ir grindų vėsimimas tik sušvelnins perkaitimą. Čia daugiau įžvalgos nei išvados.

QUOTE(cibulis @ 2016 06 15, 10:49)
Namas turi kelti teigiamas emocijas, todėl visiškai nesigailiu dėl parketlenčių pasirinkimo. Jauku, malonu ir tikrai pigu. Būtų kvaila mano atveju dėti PVC ar parketlentes primenančias plyteles

Ne iš tos pusės sprendžiama problema. Reikėjo dalį antro aukšto grindinio šildymo vamzdelių perkelti ant sienų ir grindų dangos problematika atkristų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 15 birželio 2016 - 13:09
QUOTE(BangaS @ 2016 06 15, 13:08)
Ne iš tos pusės sprendžiama problema. Reikėjo dalį antro aukšto grindinio šildymo vamzdelių perkelti ant sienų ir grindų dangos problematika atkristų.

Reikia antrą namą statyti. Statant pirmą ir dar energetiškai efektyvų namą, kai esi humanitaras, ir visi - tiek PHPP skaičiuotojai, tiek konstruktoriai, tiek statybininkai ar architektai - dar tik mokosi sunku išvengti klaidų. Neįmanoma viską sužiūrėti, sukontroliuoti, iš anksto numatyti ir dar pasirinkti pigiausią variantą. O jei popieriuje namas bus tobulas arba beveik be priekaištų, tai dar nereiškia, kad viską taip pat gerai pavys įgyvendinti ir praktikoje. Tikiu, kad ir jūs kažką kitaip darytumėte nei jau padarėte. Ar viską pavyko be priekaištų suprojektuoti ir be priekaištų įgyvendinti?
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2016 06 15, 13:08)
Pasidalinsiu būtinai.

Kuo pasidalinsite: sandarumo testu ar eksploatacinėmis išlaidomis? Maždaug kada?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 15 birželio 2016 - 13:42