Įkraunama...
Įkraunama...

Pagalba turint rimtų psichologinių sutrikimų

Sveiki,

Labai tikiuosi ir viliuosi, jei kas skaito šią temą ir yra susidurę su panašia problema, galėtų ką nors patarti. Jau daug laiko nepavyksta padėti žmogui išspręsti problemų, kurios, mano manymu, yra daugiausiai psichologinės. Šios problemos liečia ne vieną zmogu, bet ir visą šeimą. Mano močiutei (kuri, beje, dar nedidelio amžiaus – 67 metų) yra nustatyta depresija bei vegetacinė distonija. Aš manau kad prie viso to dar yra ir kažkas daugiau, galbūt obsesinis – kompulsinis sutrikimas, kurio pasireiškimą aprašysiu toliau.

Jos sveikata jau senokai nėra labai gera, bet pastaruoju metu viskas dar labiau paūmejo. Darėsi daug tyrimų, lyg tai daugiau nieko nenustatyta, tiesa, dar širdies neurozė, bet ją gal būtų galima priskirti prie vegetacinės distonijos. Taip pat pasireiškia kasdieninis vemimas (nežinau ar tai galėtų būti nervinio pobūdžio ar nuo antidepresantų). Antidepresantus jai pradėjo dažniau keisti, nes netiko tai vieni, tai kiti. Vartoja klonezapamą jau gal 17 metų, dar prie to ir visokiausių kitų vaistų (nuo spaudimo ir t.t). Žmogus išsekęs daugiausiai psichologiškai, bet taip pat ir fiziškai nuo nemigos, vėmimo ir t.t Ji labai jaudinasi dėl manęs, tikrai per daug. Nuolatiniai skambučiai, jei nepaskambinu tuo ir tuo laiku, sako, jog išprotės, jog prasideda drebuliai ir pan. O aš suaugęs zmogus. Tai kad ir kaip mylėčiau ir gerbčiau močiutę, būna tikrai sunku. Jaučiu spaudimą. Ir taip pat visą laiką klausinėja kaip apsėsta apie maistą – ar turiu maisto ir ar valgau, ir vis prikrauna tiek daug maisto, kad net neįmanoma suvalgyti. Tai būna nepakeliamas šitas per didelis rūpėstis, kaip jau sakiau jaučiu spaudimą. Taip pat kai rašo žinutes, kuriose irgi atsispindi panika.

Baisu, jog močiutė sako, jog negali nieko keisti, negali net išeiti iš namu (jau neišeina pusę metų, nors gali vaikščioti, bet sako, jog psichologiškai jai yra kažkas, kad nepajėgia). Žinau, jog tik aš galėčiau padėti, kiti šeimos nariai nelabai rodo iniciatyvos, nes jų požiūriu žmogus pats už save atsako. Deja, kartais žmogus būna tokioje būsenoje, kad pats sau padėti jau nebegali.

Labai reikėtų, kad kas nors parekomenduotumėte kokį gerą, žmogiską ir supratingą specialistą, pvz. psichiatrą – psichoterapeutą, jog galėtų ne tik patarti ir išklausyti, bet ir paskirti vaistų, gydymą. Taip pat priimsiu ir kitokių patarimų, kurie gali padėti.
Iš anksto didelis didelis AČIŪ! : ))
Atsakyti
Labukas, 10oceans, turiu ir as artima zmogu, t.y. mano draugas, kuriam irgi ne pastoviai, bet kartojasi panikos priepuoliai, jis tyresi visa organizma, yra sveikas, tad cia yra psichologines problemos. Nerandam ir mes specialistu, kurie galetu padeti, nes visi atrodo tik nori atsikratyti, israsydami vaistu, kurie nevisada padeda. Gal jus kartais jau radot priemoniu, psichologu-psichiatru, kurie padejo?
Atsakyti