QUOTE(Elvita @ 2016 06 07, 07:53)
Supratau, na teks tada eiti atsiliepimus skaityti, nes as tai zuvies megeja 
O ka rekomenduotum paragaut is nacionaliniu patiekalu?
Turkiskoje Kipro puseje valgiau Simitus
Kebaba valgiau keliose vietose, tai skaniausias buvo kavinukeje, kuri pilna buvo vietiniu. Vaizdelis nelabai koks, bet kebabo skanumas neispasakytas.
Kazkokie ju saldesiai ne man, nu taip saldu....Bent jau tie, kuriuos visi veza lauktuvems

O ka rekomenduotum paragaut is nacionaliniu patiekalu?
Turkiskoje Kipro puseje valgiau Simitus

Kazkokie ju saldesiai ne man, nu taip saldu....Bent jau tie, kuriuos visi veza lauktuvems

As irgi zuvi megstu, kanaruose valge. juros gerybes irgi. Turkijoje kita maista valgau

Nors miltiniu visai nemegstu, bet yra keletas patiekalu turkijoje, kur as jau nuodemiauju

kebabai turkijoje, tai ko gero visa kepta ant ugnies mesa. tai gali buti ir vistienos gabaliukai, avienos sonkauliukai ir maltos mesos iesmelis. na ir t.t. jo ten yra daugybe rusiu. man gal iskender kebab labiausiai patinka. adana astrus ir as ji megstu, bet jis sausas. tai jei kavineje siulo jo neimti, tai as ir neimu. jie labai daznai paredaguoja tavo pasirinkima teigiama linkme

kofte - su padazais, be padazu. mesos rutuliukai. paprastas, dazniausiai prie nebrangiu priskiriamas patiekalas. as neretai pasirenku.
siemet reikia susirasti Salgam - juoduju morku gerima. o tai vis pamirstu isbandyti
kokorec galit isbandyti


pide - picos laiveliai. gali atrodyti neisvaizdziai, bet buti nerealaus skonio. bet buna, kad ir nepataikom ant tikrai geru. ten visas cinkelis pade - jei jis gerai padarytas tada skanu.
manti - mazi kolduniukai. patiekiama su jogurtu, todel man netinka, nevartoju pienisku, o siaip visai geri.
pitoje kebabas - doner kebab
labase - durum kebab.
dar buna pardavineja kebaba tarsi prancuziskam batone. vienais metais pirkom, buvo nuostabus. po metu ten pat ir gamino tas pats zmogus, bet demesio nevertas. pastebejom, kad kitokie batonai. o juk visas skonis tame. idaro jie deda visai nedaug dazniausiai. padazu nededa, nebent visai turistams pritaikyta. skonis labai geras. Jei busite oludenize, tai griztant pravaziavus zieda, dar pavaziavus link fetijos truputi, desineje puseje matysite kebabu reklama ties kavinuke. salia dar berods auto nuoma. pernai kebabai ten buvo po 5 liras. superiniai.
kavinese Fetijos regione daznai siulo otoman tavuk - visciukas su darzovemis. kartais labai ispudingai patiekiamas, daznai ir labai didelemis porcijomis.
Dievinu ju namines sriubas. butinai jas valgau, nes sotu ir lengvai virskinama. visas geris matyt svieziuose produktuose ir prieskoniuose.
Saldumynai. As megstu ju mini spurgutes. bet tik Bodrume gatveje. su cinamonu ir apelsinu zievelemis butinai. saldu labai. ties tuo mano saldumynu pomegiai beveik baigiasi. jau nekalbant apie viesbucius, isbandziau kruvas kepykleliu. netinka man. bet vis sistemingai pasibandau kai pamatau gundancia kepykla. kazkaip man ju nesaldus kepiniai labiau patinka, jie ivalde sita mena. As chalva megstu. Jei gerai pataikai, tai gali paragauti nerealiai skanios chalvos Turkijoje - ji gerokai maziau saldi buna, nei mes iprate. kepta chalva su ledais - idomus patiekalas, paragaut verta, bet labai jau sotu ir saldu.
Apie tuos saldumynus dezutese ir turguje turistams net nekalbu, yra kam patinka, bet as kiek bandziau, tai vis nepataikiau. meciau sita reikala

is ten parsivezu prieskoniu Sumak. Granatu sirupo jau ir pas mus galima nusipirkti, bet galima ir is ten parsivezti. O stai granatu actas man fantastiskas, ji butinai perku.
Kas megsta parsivezti lauktuviu maisto produktu, tai Avsalare daug laiko leidzianti ruse turi patarimu. o, paziurejau, tai ir lukuma ji toki pati perka

https://www.youtube....h?v=h7j1Nds5Ubs