QUOTE(justedasi @ 2006 08 02, 14:06)
Labukas visom seiminikutem virtuvej  
 
zodziu as pradejau ir namuciuose kazka konservuoti ar kokias taiuogienes virti, arba saldyti uogeles,
ir as turiu daug cukiniju ir noriu pasidaryti, jas tokias zinot, ananasu skonio, zinau su svarainias daro, o kaip tiksliai taip padaryti ir nezinau, gal kas zinot? 
 
labai aciu is anksto  
 
1kg moliūgų arba cukinijų,300g svarainių,200g cukraus.
Moliūgą nulupti,išimti sėklas,supjaustyti pailgais gabalėliais.Svarainius supjaustyti skiltelėmis,išimti sėklas.Viską apibarstyti cukrumi ir palikti 2val.Kai atsiras sultys,užkaisti ir virti 30min.
Papildyta:
Dar esu virus moliūgų uogienę pagal ši receptą.
1kg cukraus,750g paruošto moliūgo,1a.š.citrinos rūgšties.
Moliūgą supjaustau kubeliais,dedu į puodą ir apverdu 7-8 minutes.Vandenį pakeičiu 2-3 kartus.Kai baigia virti,pilu į kiaurasamtį,lai nuvarva.Iš cukraus ir 2 stiklinių vandens išverdu sirupą,suberiu išvirtus moliūgus ir verdu,kol sutirštėja.Gale suberiu citrinos rūgštį ir dar paverdu 3 min.
Skaninti galima gvazdikėliu,cinamono žievele.Pagal kiekvieno skonį.
Aš baigiant virti įdėjau 3 sumaltus mėsmale apelsinus.Skanaus