QUOTE(Renata123 @ 2016 07 01, 15:42)
Pries keleta savaiciu nusipirkau aparaciuka, tai dabar su juo ruosiu. Bet anksciau ir be jo gaudavosi, tik reikejo kas pora valandu vis pamaisyti/isplakti saldoma mase, kad ledo kristalu nebutu.
o kaip tas aparatas? gaunasi geri ledai? svarstau gal nusipirkti, nes su vaikais ant ledų daaaaug išleidžiam bet ne tas svarbiausiai, norėtųsi valgyti natūralius ledus be dirbtinių dažiklių ir kitokių priedų

tik įdomu ar gaunasi ledai? ir kas mums aktualu ar su juo ir šerbetas gautųsi? nes vaikai daugiausiai vaisinius ledus valgo.
QUOTE(gaily @ 2016 07 02, 08:45)
jau atsakė

tik aš vietoj cukraus įdėjau kondensuoto pieno, ir želatinos dėjau

fb samčio užrašuose buvo receptas:
Desertinis varškės sūris
Skanus ir lengvai pagaminamas varškės sūris, puikiai tinkantis pusryčiam, ar šiaip, kaip desertas

Reikės:
● Liesos varškės - 500 g
● Grietinės - 250 g
● Kondensuoto pieno - 200 g
● Vanilinio cukraus - 1 arb. šaukštelis
● Želatinos - 3 valg. šaukštai
● Vandens - 150 ml
● Želė įvairaus skonio
Iš anksto pasiruoškite želė (paruoškite ją pagal instrukciją, tik vandens pilkite mažiau, kad želė būtų tvirtesnė). Sustingusią supjaustykite gabalėliais.
Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite 30 min., kad išbrinktų. Tuomet ištirpinkite karšto vandens vonelėje, atvėsinkite.
Sudėkite varškę ir grietinę į blenderį ir sutrinkite iki purios baltos masės. Tada sudėkite kondensuotą pieną ir vanilinį cukrų, išplakite.
Įmaišykite ištirpintą atvėsusią želatiną ir viską gerai išmaišykite.
Supilkite masę į formą ir suberkite želė gabalėlius.
Pastatykite sūrį į šaldytuvą, kad sustingtų, geriausia per naktį.
Skanaus!