Įkraunama...
Įkraunama...

Dukra nemėgsta spalvinti

Skaiciau tema apie interneto puslapius, iš kurių galima parsisiųsti spalvinimo puslapiu ir man iskilo klausimas: ar yra daugiau vaikų, kurie nenori spalvinti?

Mano triju su puse metų dukra piešia labai daug ir, mano manymu, 4u.gif labai gražiai, moka piešti kiskius, katinus, lelytes, bitutes ir tt., nepamirsta jokiu skiriamuju bruožų, pavzdžiui, kad katino ausytes smailos ir katinai turi ūsus, bet visiskai nenoti spalvinti paveiksleliu (išskyrus savo pieštus)... Pradeda, apverčia lapą kita puse ir kuria savo paveikslus.

Na kad spalvinti nuobodu, tai as suprantu, bet visgi net pradinese klasese besimokant visokiu spalvinimu bus... g.gif Ar kitos mamos susidure su tokia situacija, kad vaikui neidomu spalvinti knygeles?

Ar veliau del to gali buti problemu mokykloje?(na, pavzydziui, mano sesei jau 12, o ji vis dar megsta paspalvint... unsure.gif )
Atsakyti
Mano sūnus ne tik spalvinti, bet ir piešti nemėgsta. Užtat kuo puikiausia sprendžia labirintus, taškų sujungimo ir kitokias užduotis. Jų internete irgi galima rasti pabandyk paieškoti, jei nerasi rašyk į AŽ, padėsiu.
Papildyta:
beje, nenusimink, kad ji nespalvina, o piešia pati, tai dar geriau. thumbup.gif
Atsakyti
Mano sunus nespalvino nei darzelyje, nei dabar pradinej m-kloj. Ir nieko. Jam esu is viso nupirkusi gal tikkokias 2-3 knygeles(kai aukletoja prase) ir tos liko nepabaigtos. nes jam neidomu, jis sako geriau pats ka nores ta nusipies ir spalvins. Problemu del to nebuvo ir dabar lyg nera. Ranka ir taip issilavino- graziai raso, labai graziai ir piesia. Galvoju ar nereiktu kur i dailes mokykla leist.
Spalvinimas reikalingas, kad vaikams lavetu smulkioji ranku motorika. Bet jei vaikas kitokiu butu ja lavina(gal kokias delionias puikiai delioja, narsto siulus, gal konstruoja kias smulkias lego kaladeles....), tai nieko tokio. Gal jo vaizduote labiau laveja.
Atsakyti
As irgi manau, kad jei vaikas pats piesia tai dar geriau, o be to maniske labai graziai laiko piestukus ir teptukus ir lego zaidzia, ir karoliukus varstom 4u.gif Ír visokias "mokykleles" darom, kur reik sujungti vienodus daiktus, pereit labirintus.

Bet va mano anyta pradinuku mokytoja... Ir sako "visi turi spalvinti"... schmoll.gif Atseit spalvinimas tai paklusimas taisyklems, ar kas panasaus... blink.gif Uztai ir paklausiau ar daugiau nespalvinanciu yra. Jei galima isgyvent ir be spalvinimo, tai tiesiog nekreipsiu i tai demesio tongue.gif

Atsakyti
QUOTE(RutaT @ 2006 07 28, 23:46)
Bet va mano anyta pradinuku mokytoja... Ir sako "visi turi spalvinti"...  schmoll.gif Atseit spalvinimas tai paklusimas taisyklems,

smile.gif neisižeisk, bet taip tik mokitoja ir gali pasakiti. Gi nėr nieko lengviau kaip liept vaikui per pamoka spalvinti keleta piešiniu o pačiai užsiimti savo reikalais.

bent jau pas mus darželi labiau vaikus pratina piešt, aš karta i darželi nunešiau atspauzdinus piešiniu spalvinimui, tai auklitoja pasakė ačiu bet per mėnesi man teko matyti tik gal kokius du kartus kad jie spalvintu. o kai paklausiau jin mandagiai pasiulė man jei noriu kažka atnešt tai geriau butu kad tai butu spalvoti paveiksliukai A5 formate, tada vaikai juos žiurinėja ir lavina atminti kai bando atkartot ta piešini arba atpasakot kaip jis atrodė. Nu kažkas panašaus.
o ir mokikloje man atrodo pirma piešimas o ne spalvinimas.
Atsakyti
Maniškė šešiametė, bet irgi nespalvina (maždaug taip: "Kas nupiešė, tas turi ir nuspalvinti"). Ir piešti ji nemėgsta, ir jokie dailieji darbeliai jos nevilioja. Vienintelis žavus yra knygų pasaulis.
Atsakyti
is tikruju yra nuomone, kad spalvinimo knygeles kenkia vaiko asmenybes vystymuisi, slopina fantazija, yra kenksmingos. Patariama apskritai nepirkti spalvinimo knygeliu vaikams. ot smile.gif
Atsakyti
Aš skaičiau, kad dar geriau kad nespalvina, nes jokios kūrybos nereikalaujantis užsiėmimas, tegu piešia tai žymiai geriau biggrin.gif
Atsakyti
spalvinti nera blogai taip lavėja vaiko ranka , bet piešti yra geriau nes lavėja ne tik vaiko ranka ,bet ir vaizduoė , atmintis .
Atsakyti
manau, kad vaikui turime pasiūlyti visko, o jis pats atsirenka tai, ko jam reikia, bet jeigu daug ko atsisako, tai gali būti, kad jis turi kokių problemų. t.y. jeigu nenori jungti taškų, eiti labirintais, spalvinti nurodytų plotų, kopijuoti ir pan. gali būti, kad jis turi regimojo suvokimo problemų, todėl svarbu laiku pastebėti jei vaikas nenori konkrečių užduočių, bet jei nenori tik spalvinti, o kuo puikiausiai piešia tai valio thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sagaa @ 2007 02 08, 12:54)
Aš skaičiau, kad dar geriau kad nespalvina, nes jokios kūrybos nereikalaujantis užsiėmimas, tegu piešia tai žymiai geriau biggrin.gif

Mano mergaitės mėgsta ir spalvinti, ir piešti. O spalvinimas, manau, tikrai naudingas-padeda rankelei lavinti. Kaip, pvz., darželyje skiriasi vaikučių spalvinimo darbeliai-vienas pravaro pro šonus, o kitas labai dailiai nuspalvina. Tai kruopštumo ir kantrybės reikalaujantis užsiėmimas smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(lyza0323 @ 2006 09 03, 15:56)
is tikruju yra nuomone, kad spalvinimo knygeles kenkia vaiko asmenybes vystymuisi, slopina fantazija, yra kenksmingos. Patariama apskritai nepirkti spalvinimo knygeliu vaikams. ot smile.gif

drinks_cheers.gif yra tokia teorija.Tik, man rodos, patariama leisti vaikui spalvinti 'mandalas' ar kokias kitas abstrakcijas.
Mano vaikas nespalvina....o jei spalvina (itin retai, dazniausiai istaigose,parduotuvese kur yra 'vaiku kampeliai'),- niekada neuzbaigia, veidus spalvoja zhaliai, vandeni raudonai ir etc. Neimu i galva.
Atsakyti