Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo asociacija (pacientų organizacija)

Ankstesnė tema: http://www.supermama...howtopic=416330


Vaisingumo asociacija- ne pelno siekianti pacientų organizacija, vienijanti šeimas, negalinčias susilaukti vaikų be medikų pagalbos.

Daugiau informacijos rasite Asociacijos interneto svetainėje: http://www.vaisingumoasociacija.lt/

O taip pat visą aktualią ir nuolatos besikeičiančią informaciją, susijusią su nevaisingumu, Pagalbinio apvaisinimo įstatymu ir kt. rasite Asociacijos Facebook paskyroje "Už teisę būti": https://www.facebook...71037372951443/

Atsakyti
Turbūt jau visi žinote Pagalbinio apvaisinimo naujienas, koservatyvaus įstatymo priėmimą, Prezidentės veto ir dabar laukiamą galutinį Seimo sprendimą.

Noriu ir čia įkelti informaciją apie PETICIJĄ ir paraginti visus dalyvaujančius šiame forume taip pat pareikšti savo poziciją balsuojant. Peticija bus pateikta Seimo nariams, todėl kas dar neprabalsavote - labai raginame suskubti 4u.gif

http://www.pagalbinisapvaisinimas.lt/
Atsakyti
DĖMESIO

Renkama nauja PARAMOS GRUPĖ moterims, negalinčioms sulaukti vaikų.

Artėja ruduo, netrukus pradėsime naują darbo sezoną, laukiame ir Jus prisijungiant prie mūsų šaunaus būrio!

Planuojame, kad Paramos Grupė bus NEMOKAMA. Grupę finansuoja Vaisingumo Asociacija, esame labai dėkingi už suteiktą galimybę!

Papasakosiu daugiau apie Paramos Grupę. Ją sudarys 5-6 moterys. Grupė uždara, stengiamės pradėti ir baigti sezoną ta pačia sudėtimi, nebent kažkas iš narių palieka grupę dėl labai džiugios priežasties. Renkamės kartą per savaitę, paprastai trečiadieniais, po darbo, Vilniuje, Vaisingumo Asociacijos patalpose Žirmūnuose. Darbą pradedame rugsėjį ir baigiame gegužę. Šiemet planuojame surinkti net kelias grupes.
Per eilę darbo metų turime paruošę tam tikrą pagalbos programą. Vien galimybė būti bendraminčių būryje, išsikalbėti, pasiguosti, dalintis emocine ir medicinine patirtimi turi didžiulę terapinę naudą! Skiriame daug laiko savęs pažinimui, įvairių socialinių, streso įveikimo, atsipalaidavimo įgūdžių lavinimui. Grupės dalyvės gauna namų darbų, kartais smagių, kartais labai rimtų ir atsakingų, į kuriuos gali būti įtraukiami artimiausios aplinkos žmonės.
Turbūt niekas taip nesuvienija, kaip bendra patirtis ir bendras tikslas. Džiaugiuosi, kad ši pagalbos forma taip pasiteisino! Būkime kartu!

Registruotis į grupę galite el.paštu psichologe@vaisingumoasociacija.lt
Jei kils klausimų, būtinai klauskite, rašykite.

Iki susitikimų!


Atsakyti
Geros žinios!

http://www.delfi.lt/...o.d?id=72298704
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo donnaM: 14 rugsėjo 2016 - 16:25
Ačiū už nuorodą smile.gif

Iš ties - šiandien labai svarbi diena, svarbi istorinė diena, nes pagaliau, nuo 2005 metų Vaisingumo asociacijos pradėta kova dėl liberalaus, pacientams reikalingo, šiuolaikine mokslo pažanga paremto įstatymo kova baigta! Lietuva pagaliau turi mums taip reikalingą Pagalbinio apvaisinimo įstatymą, kur nebus ribojamas sukuriamų embrionų kiekis, nebus draudžiamas jų šaldymas, bus leidžiama lytinių ląstelių donorystė ir priešimplantacinė genetinė diagnostika!

Labai visus sveikinam! Tikėsimės jau greitai, galbūt jau ateinančiais metais, bus galima tikėtis valstybės finansinės paramos, apmokant bent dalinai pagalbinio apvaisinimo procedūras, bet apie tai eigoje - o dabar, tikrai galime švęsti šią dieną, kaip pacientų pergalės dieną 4u.gif

Ačiū visiems, kas prisidėjot savo palaikymu, stebint situaciją, komentuojant naujienas, dalyvaujant mitinguose ir pasirašant peticijas!
Atsakyti
Aš - ekstazėje. Net ašaros ištryško iš laimės. PENKIOLIKA METŲ!!! Ir viskas sutilpo į vieną dieną.
Atsakyti
Žinok ir aš apsižliumbiau wub.gif Kažkaip dar sunku patikėt, kad tai tiesa, bet visdėlto - tai TIESA!!!!!! biggrin.gif

QUOTE(Nakviša @ 2016 09 14, 18:39)
Aš - ekstazėje. 

Atsakyti
Sveikos skyrelio mergaitės, kaip jau neabejoju žinote, kad visai neseniai didelė dalis Seimo narių pateikė Pagalbinio apvaisinimo pataisas, vėl draudžiančias embrionų šaldymą ir leidžiančias apvaisinti vieno gydymo ciklo metu tik 3 kiaušiąlastes. Jūs, kaip niekas kitas žinote, koks tai pragaištingas draudimas, todėl labai kviečiu palaikyti Vaisingumo asociaciją šioje kovoje, siekiant išsaugoti jau priimtą, bet dar nespėjusį įsigalioti liberalų, pacientus tenkinantį, pažiangia medicinos praktika besiremiantį Pagalbinio apvaisinimo įstatymą!

1. Labai kviečiu visus sekti mus Facebook paskyroje "Už teisę būti"!

https://www.facebook...71037372951443/

2. Labai kviečiu pasirašyti peticiją, jeigu dar nepasirašėte, o taip parangti savo aplinkos neabejingus Jūsų problemoms žmones!

http://www.peticijos...inimo_istatymas

3. Labai kviečiu susiburti kovai ir dalyvauti mitinge prie Seimo, kuris įvyks šį antradienį, gruodžio 6 dieną, 13 val. Daugiau informacijos:

https://www.facebook...29809697337876/

4. Tuo pačiu turiu didžiulį prašymą, atsiliepti poras ar moteris, galinčias, esant reikalui, pasidalinti savo išgyventa ar vis dar išgyvenama nevaisingumo gydymo istorija žiniasklaidoje, besigydančias ar besiruošiančias gydytis tiek Lietuvoje, tiek Lenkijoje, tiek Latvijoje ar net ir tolimesnėse šalyse. Jeigu pageidausite savo istoriją papasakoti anonimiškai, mes įsipareigojame užtikrinti anonimiškumą! Labai lauktume Jūsų laiškų Asociacijos el. paštu: info@vaisingumoasociacija.lt


Dėl laiko stokos, neturiu galimybės pereiti su šia žinute per visas Nesulaukiančių gandro temas, todėl labai labai prašau pagalbos pasidalinant wub.gif

Rūta
Atsakyti
Susinervinau nerealiai...
http://laisvavisuome...atymo-pataisos/
Atsakyti
Sveikos, o VA nario mokesčio nebėr? Vis veržiuosi sumokėti, nežinau kiek smile.gif
Atsakyti
Visus, palaikančius Vaisingumo asociacijos veiklą bei užsibrėžtus tikslus, kviečiame skirti 2% gyventojų pajamų mokesčio.
Elektroniniu būdu pagal VMI nustatytą tvarką 2 % GPM dalį galite skirti jau dabar svetainėje https://deklaravimas.vmi.lt/ (prisijungę prie EDS ir pasirinkę pildyti formą FR0512).
Vaisingumo asociacijos rekvizitai:
Paramos gavėjo kodas: 300080280
Paramos gavėjo pavadinimas: Vaisingumo asociacija
Banko pavadinimas: AB SEB bankas
Atsiskaitomosios sąskaitos numeris: LT74 7044 0600 0474 6916
Teikdami prašymą galite nurodyti, kad mus norite remti kelerius metus, ir parama sekančiais metais bus pervedama automatiškai. Prašymai priimami iki gegužės 2 d., tad nedelskite!

Jūsų visokeriopo palaikymo dėka 2016 metais mums pavyko nuveikti daug svarbių darbų:
1. Aktyviai atstovavome nevaisingų porų interesus priimant Pagalbinio apvaisinimo įstatymą, siekėme, kad nevaisingumo gydymas Lietuvoje būtų kompensuojamas. Buvome aktyvūs spaudoje, televizijoje, viešindami nevaisingoms poroms aktualias problemas, ragindami politikus ir visuomenę jas spręsti.
2. Nevaisingumas sukelia žmonėms stiprių, skaudžių emocinių išgyvenimų, todėl daug dėmesio skyrėme psichologinei pagalbai pacientams; praėjusiais metais organizavome tris nemokamas psichologinės paramos grupes, kurios tęsia darbą iki šiol.
3. Organizavome atvirus susitikimus, diskusijas įvairiomis nevaisingoms šeimoms aktualiomis temomis – apie įsivaikinimą, sveiką gyvenseną, mitybą ir kt.

Todėl ir šiais metais kviečiame Jus prisidėti prie mūsų veiklos tęstinumo, skiriant 2% GPM Vaisingumo asociacijai, kad kartu galėtumėme nuveikti dar daugiau svarbių darbų:
1. Ir toliau sieksime, kad nevaisingumo gydymas taptų prieinamu kiekvienai šeimai - įsigaliojęs Pagalbinio apvaisinimo įstatymas maksimaliai atitiktų pacientų lūkesčius ir poreikius, bei būtų praplėstos nevaisingumo gydymo kompensavimo ribos.
2. Surinktas lėšas panaudosime psichologinės paramos grupėms, kurių metu moterys dalinasi išgyvenimais, patirtimi, mokosi streso įveikimo įgūdžių, atsipalaidavimo technikų. Taip pat ir toliau Vaisingumo asociacijoje bus galima gauti profesionalią porų ar individualią psichologinę pagalbą.
3. Esant galimybei ir poreikiui organizuosime atvirus renginius vaikų negalinčioms susilaukti poroms, skiriant ypatingą dėmesį tarpusavio santykių stiprinimui, bendravimo įgūdžių lavinimui bei kitų aktualių temų nagrinėjimui. Bendri susitikimai išsklaido vienatvės slogutį, sukuria bendrystės jausmą ir padeda atitrūkti nuo gydymo rūpesčių.
4. Sieksime šviesti visuomenę, rūpinsimės skleisti teisingą informaciją apie nevaisingumą, medicininius, psichologinius bei etinius šios ligos aspektus.

Visada Jūsų ir už Jus,
Vaisingumo asociacija

Atsakyti
Šiuo metu nėra smile.gif Narystė Vaisingumo asociacijoje laisvanoriška ir geranoriška, bet būsime labai dėkingi visiems, palaikantiems mūsų veiklą ir tikslus ir skiriantiems 2% GPM Vaisingumo asociacijai

http://vaisingumoasociacija.lt/

https://www.facebook...71037372951443/


QUOTE(Pelargonija @ 2017 03 29, 16:06)
Sveikos, o VA nario mokesčio nebėr? Vis veržiuosi sumokėti, nežinau kiek smile.gif



ačiū, tokia profesija[B], už išsamų kvietimą skirti 2% GPM wub.gif
Atsakyti