Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

senoji tema čia: Buvusi tema

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juritute: 19 liepos 2016 - 10:12
Pataikėm ir mes buroj pabūti smile.gif ant didelio kalno su vaizdu į Makarską, Veliko Brdo smile.gif
trumpai atiduodant duoklę super mamoms :

1. Iš Vilniaus išvažiavus sekmadienį ryte apie 4 val, apie 17 val buvom Brno. Važiuoti toliau buvo galima drąsiai, tik klausimas kur nakvoti. Vienoj pakliuvom į didelį kamštį, berods 2.5 val. Pasiplanuokit atitinkamai.
2. Autostrada Kroatijoj mokama ir mano manymu neadekvačiai brangi. Pasižiūrėkit kainas planuodami, mes nuo Senj iki Makarskos sumokėjom virš 20 eur, kas gerai nustebino, iš anksto nepažiūrėjus kainų smile.gif
3. Apsistoję buvom Senj ir Makarskoj ( na tiksliau Veliko Brdo, tai iki Makarskos leistis reikėjo ) bet abu miestukai savaip žavingi, Makarskoj aišku žmonių daug, bet tame ir žavumas, kad yra ką veikti ir ne tik jūroj maudytis + kam aktualu pavėsis, tai ten paplūdimy daug medžių.
4. Labai bijojom akmenų ir betoninių pliažų, bet reikia pripažinti, kad jie dabar patinka labiau nei smėlis biggrin.gif šiokių tokių nepatogumų yra, bet užtat smėlio iš visur nereikia krapštyti.
Kiek įsitikinom, visur yra gerai, tiesiog priklauso nuo to, ko pats nori, nors mums visi pajūrio miestukai pasirodė +- vienodi.
Nakvynę turėjom tik Senj o visa kita padėjo bookingas ir airbnb ir tikrai turėjom ar esam užsisakę puikius apartamentus dažniausiai kelių kambarių nuo liepos 11 iki 24 už 45-60 eur. Taip kad mano patarimas, nebūtina iš anksto rezervuotis jeigu neesi buvęs čia ir neturi konkretaus tikslo.
Linkėjimai iš Kaštelos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(remarka @ 2016 07 19, 13:36)
Pataikėm ir mes buroj pabūti smile.gif ant didelio kalno su vaizdu į Makarską, Veliko Brdo
2. Autostrada Kroatijoj mokama ir mano manymu neadekvačiai brangi.

Ir mes Veliko Brdo gyvenom, visai gerai kad ramu :-) kas del autostrados tai ji mum pasiteisino kai skubejom atvykti nakvynei tikrai jiem ten nemažai darbo per kalnus kastis dabar kiek suprantu ji tesia iki Dubrovniko, grazus bet ilgas pajurio kelias buvo paliktas kai miestelius ziurejom.

Atsakyti
QUOTE(remarka @ 2016 07 19, 12:36)
2. Autostrada Kroatijoj mokama ir mano manymu neadekvačiai brangi. Pasižiūrėkit kainas planuodami, mes nuo Senj iki Makarskos sumokėjom virš 20 eur, kas gerai nustebino, iš anksto nepažiūrėjus kainų smile.gif


O as sakyciau, kad kaina adekvati, juk mokama ne tik uz kelius bet ir uz tunelius. Pvz Austrijoj uz juos papildomai reikia moketi, nors ir perki lipduka autostradoms. Bet, taip sutinku, nepigus 4u.gif
***
Pagaliau bura baigesi, oras nuostabus, vel virs 30 thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki,

ką tik grįžome. Mačiau buvo didelės eilės prie sienos iš Slovenijos į Kroatiją. Tikrina pasus. Beveik pas visus.

Nuomos patirtis - važiavome nieko nerezervavę. 4 ams. šeima. Kašteloje (Kaštel Staryj) pirmoje eilėje prie jūros Apartmani gavome už 60 eur (2 miegamieji + svetainė + visa įranga). Turėjome pasirinkimą iš 2-jų lygiaverčių variantų. Žmonių mažai, pliažas neapkrautas.

Tą patį Tučepi sunkiau, bet radome tik jau už 80....

Suprantu, kad galima ir pigiau, čia kiekvieno pasirinkimas. Sobe aš nenorėjau. Aš tik noriu pasakyti, kad kaina labai priklauso nuo kurorto, ir gal kita karta verta apsistoti mažesniam kokiam miestelyje, kur ne tik nuoma, bet ir persikai pigiau, ir "burekas", ir žuvys smile.gif

Austrijoje kūras autostradoje - 1,30/l, mažesniame kaime 1,05/l (Poysdorf miestelyje pvz.)

Važiuojant į Dubrovniką - būtinai turėkite pasus, kertant BIH sieną mus tikrino į abį puses

Jeigu kas sugalvosite plaukti laivu iš Makarskos/Tučepi į Brač/Bol - Hvar/Jelsa - tinkamiausia tokiai išvykai diena - SEKMADIENIS. Žymiai mažiau žmonių tike laive, tike Bol auksinio rago pliaže.

Atsakyti
QUOTE(DolceVita @ 2016 07 19, 22:12)

Važiuojant į Dubrovniką - būtinai turėkite pasus, kertant BIH sieną mus tikrino į abį puses


O mūsų dokumentų niekur neprašė, beje pakanka ir IDkortelių, nebūtina turėti pasus. Manau tikrina dėl pastarųjų baisių įvykių Nicoje , Vokietijoje verysad.gif
Atsakyti
Kroatai sakyčiau didesni plėšikai už mūsų Maxima. Vynuogės 29,99 kun, abrikosai 19,99 kun. Čia nedidelėje kaimo parduotuvėje tokios kainos, reikės dar didesnėje pažiūrėti kiek kainuoja, bet pastebėjimas toks, kad maistas brangus.
Atsakyti
Labas rytas,

Jungsiuosi ir aš prie jūsų smile.gif Ryt iškeliaujam į Kroatiją.
Dabar sėdžiu ir mąstau, kokius rūbus krautis, kad neprisidėti nereikalingų. Sunkus darbas doh.gif Patarkit, kurios jau ten esat arba ką tik grįžote blush2.gif Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(zieminuke @ 2016 07 21, 08:30)
Labas rytas,

Jungsiuosi ir aš prie jūsų  smile.gif Ryt iškeliaujam į Kroatiją.
Dabar sėdžiu ir mąstau, kokius rūbus krautis, kad neprisidėti nereikalingų. Sunkus darbas  doh.gif Patarkit, kurios jau ten esat arba ką tik grįžote  blush2.gif Ačiū.


Mes irgi rytoj išvažiuojam. Įsimečiau ploną striukelę ir megztinį (bet čia tik todėl, kad lankysim urvus Slovėnijoje), o Kroatijoj nemanau, kad tokių prireiks. Įsimečiau keletą suknelių, kelias maikutes, šortus ir sijoną smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zieminuke @ 2016 07 21, 08:30)
Patarkit, kurios jau ten esat arba ką tik grįžote  blush2.gif Ačiū.


Nieko iš šiltesnių rūbų nepanaudojom, tik plonos suknutės ir maikutės su šortais. Ryte kaip išeini taip ir grįžti jau sutemus ir vis dar karšta... jei lankysit miestus tai iš vis dideli karščiai būna, tada reikia daugiau pakaitinių maikučių turėt ax.gif
Atsakyti
Jeigu plauksite laivais/keltais - megztuko reikės.
Atsakyti
Ledai pliaže 8 kun sakyčiau kaina proto ribose.
Atsakyti