Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė po JAV su namų ant ratų :)

Radau šią grupę ir norėčiau joje dalintis savo šeimos kelionės video.

Priešistorė tokia: mes laimėjome Žaliąją kortelę, nuskridome į Niujorką, ir jau po 4 dienų įlipome į savo naujuosius kiek neįprastus namus - namus ant ratų smile.gif Su jais planuojame apkeliauti didžiąją dalį JAV, užsuksime ir į Kanadą. Keliaujame su 2 vaikais - 3 ir 8 metų.

Kviečiu pamatyti įvairiausius JAV kampelius mūsų akimis. Pristatau pirmąjį savo sumontuotą filmuką apie nuostabią vietą, nuo kurios ir pradėjome - Niujorką. Vėliau dėsiu kitus filmus nuosekliai, kam įdomu, galėsite stebėti mūsų judėjimą ir nuotykius.

Kviečiu prenumeruoti mano Youtube kanalą.

Filmo nuoroda čia: Niujorkas
Atsakyti
Šiandien įdėsiu labai trumpą video apie Washington D.C. zoologijos sodą.

Sekantis aplankytas miestas buvo Washington, D.C. Ir mums pasisekė patekti į jį per pačią Nepriklausomybės dieną! Deja, dėl tam tikrų techninių priežasčių nebeturiu nei didžiulio šventinio parado, nei kitų šio miesto video. Vakare buvo grandiozinis fejerverkas, deja, buvo toks rūkas, kad jo praktiškai nesimatė.

Šiam mieste daug nemokamų pramogų ir muziejų. Šis zoologijos sodas taip pat. Gyvūnų nefilmavau, savaitgalį buvo labai daug žmonių. Bet štai toks linksmas baseiniukas bei ruonio žaidimas per stiklą su vaikais liko smile.gif

Taip pat aplankėme ir lėktuvų bei kosminių laivų muziejų, rekomenduoju.

Zoo

Atsakyti
Judame toliau šiaurės link. (Vėliau palei šiaurę judėsime į vakarus). Pirmasis mūsų aplankytas kempingas. (Vėliau parodysiu, kur nakvojame ne kempinguose).

Sustojome kempinge, vyras išmoko ištuštinti visokiausių skysčių talpas iš mūsų namo ant ratų smile.gif) Bei prisipilti šviežio vandens, tai jau praktiškai mūsų kaip tikrų kemperistų krikštas smile.gif

Kukliai atšventėme Majos gimtadienį (prieš pat išvykstant iš Lietuvos atšventėme bendrą abiejų vaikų išankstinį gimtadienį su draugais, pasinaudojome proga).

Palikę kempingą, užsukome apžiūrėti krioklius, Cunningham Falls State Park. Matėme gyvačių. Mus įspėjo, kad visur miškuose gali būti nuodingų gyvačių, tai vaikštome įdėmiai žiūrėdami po kojomis.

user posted image
user posted image


Video
Atsakyti
Judame toliau. Pagaliau pasiekėme vandenyną! Maudėmės. Vanduo iš pirmo žvilgsnio šaltas, bet pastovėjus jame ilgiau supranti, kad šiltesnis, negu Baltijos jūroje. Bet, žinoma, ne Viduržiemio jūros šiltumo smile.gif Apsistojome porai dienų kurortiniame miestelyje Old Orchard Beach, Meino valstijoje - nuotaikos ir aplinka panašiai kaip mūsų Palangoje.
Ieškodami pramogų vaikams, užsukome į nedidelį pramogų parką Albany mieste, Niujorko valstijoje.
Ir pabaigai vienas iš begalybės krioklių.
Keista, negalime atsistebėti - šioje JAV dalyje gamta (oras, augalija, begalybė vandens tvenkinių) labai primena Lietuvos, išskyrus tai, kad yra kalvų ir nedidelių kalnų, bet uodų yra itin mažai. Taip, mes jų matėme, ir jie mus kandžioja, bet tai vienas kitas uodas, o ne taip, kad negali be skafandro išeiti vakare pasėdėti prie vandens. Nors vietiniai sakė, kad tam tikrose vietose jų tikrai daug.

5 min video

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Judame link Acadia nac. parko, pakeliui apžiūrime paplūdimius, čiupinėjame vandens augalus smile.gif Taip pat parodome savo namus, kur ir kaip nakvojame, kaip gaminamės pietus smile.gif

Video

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Pagaliau pradėjome tyrinėt Acadia National Park! Jis yra Meino valstijoje.

Jis išties labai gražus. Tankūs miškai, dailios uolos, vandenynas, ežerai... Pirmą dieną praleidome Sandy beach paplūdimyje, laipiojome uolomis, radome krabo bei begalę mažulyčių krevečių, besislapstančių tarp akmenų.

Vieta, kurią verta aplankyti. Tiesa, keistas jausmas: vis lauki, kada gi būnant miškuose, tarp ežerų, suskris tūkstančiai uodų ir galvoji, kaip teks gelbėtis, bet jų nėra! Na, praskrenda vienas kitas, būna, ir įkanda, būna, kad ir į namus įskrenda ir įkyriai zvimbia, bet jų tikrai labai labai mažai. Matyt, yra daugiau faktorių, ne tik ežerai ir miškai, nes oras ir gamta čia labai primena Lietuvą, išskyrus uolas ir kalnus.

Video

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Toliau tyrinėjame Acadia nac. parką. Įkopėme į kalną! Taku, vadinamu Ladder Trail (kopėčių taku). Pavadinimas toks ne šiaip sau - daugiau negu pusę kelio tenka lipti dideliais iš akmens luitų pastatytais laiptais. Kai kur įrengtos metalinės kopėčios, bet ir jas įveikėme, nešdami mažąją Mają nešynėje. Nuo kalno atsiveria labai gražūs Acadia peizažai.
Antra filmo dalis - mielo kurortinio Bar Harbor miestelio, primenančio mūsų Nidą. Visur kabo iškabos, siūlančios paragauti omarų, žmonės atsipalaidavę, nuotaikos labai geros.

Video

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irine: 08 rugpjūčio 2016 - 07:23
Smagiai keliaujat 😊 Kiek laiko planuojat praleist kelionėje?
Atsakyti
QUOTE(Vukas @ 2016 08 09, 10:43)
Smagiai keliaujat 😊 Kiek laiko planuojat praleist kelionėje?

Ačiū smile30x30.png

Nežinau, kiek, kiek norėsim smile30x30.png Metus, du, dešimt, ką ten gali žinot wink.png
Papildyta:
Tiesa, nusprendžiau užrašinėti įspūdžius ir tekstu. Taip nepamirštama daugelio smagių, įdomių istorijų, nutikimų, įspūdžių.

Kviečiu pasiskaityti.
Atsakyti
Dalinuosi nauju video apie išprotėjusių keliautojų nuotykius.

Pagaliau atvykstame į išsvajotąją gyvenančių ant ratų, kaip ir mes, metinę stovyklą - Escapade, kuri rengiama jau 56-tus metus! Konferencija vyko Vermonto valstijoje, Essex miestelyje. Joje dalyvavo net 700 namų! Viskas vyko milžiniškame stadione. Dauguma dalyvių - JAV pensininkai, bet jau antri metai, kaip yra ir jaunų šeimų. JAV yra didelė bendruomenė jaunų šeimų, gyvenančių namuose ant ratų, nes dėl interneto ir technologijų atsirado galimybė dirbti ir mokytis nuotoliniu būdu arba namuose.

Bonusas - gyvenančių ant ratų šunų paradas smile30x30.png

Video
Atsakyti
Važiuodami savo pagrindine - vakarų kryptimi, stojame vietovėse, kurios mums įdomios, o taip pat stengiamės nepraleisti įvairiausių vandens telkinių. Tiek vandenyno, tiek mažų bei didelių ežerų, tiek upių. New Hempšyro valstijoje yra White Mountain vietovė su labai sraunia ir vaizdinga upe, laipiojimo trasomis, kriokliais. Sustoję pasimaudyti prie upės net nesitikėjome tokio smagumo - čia tikras gamtos akvaparkas su sūkuriais, srovėm, karštom ir šaltom voniom. Vaikai neišlipo iš ten porą valandų.

Vėliau užsukome apžiūrėti dar vieną simpatišką krioklį.

Video

user posted image

user posted image
Atsakyti