Įkraunama...
Įkraunama...

Lenkija

Jei maršrutinis autobusas, greičiausiai nestos. Paprastai nestoja. 

Kelis zlotus galite išsikeisti Lietuvoje. Šiaip Varšuvos Centralna stotyje 24h dirbančiame tualete galima atsiskaityti bekontakte kortele. Transporto bilietus irgi nusipirksite kortele. Bet kitą kartą maža kas kur gali neveikti, tai gal ir nepamaišytų koks zlotas. 

Kur palankiau, nepasakysiu. Aš mėgstu išsikeisti Lietuvoje, kad nuvykus dėl pinigų nereiktų sukti galvos. 

Atsakyti

Ir dar kaip nepamaišytų. Be grynų man neramu. Su vaikais važiuosiu. Ir taip, maršrutinis  autobusas. Reiks vežtis kažkiek grynų, kažką keisti vietoj. Kitur  mokėt kortele. Vargu ar pagausiu gerą kursą

Atsakyti
Autobusas nestoja keisti pinigu. Stotyje yra keityklu ir berods visa para dirba, tik nezinau, kaip ten su kursu, nes 1.5 metu buvau paskutini karta. Kad butu ramiau, nedidele suma galite issikeisti dar Lt, tik pas mus didoki komisiniai.
Atsakyti

Neparašyta kada atsidaro, bet šiaip veikia iki Rugsėjo pabaigos https://www.inyourpo...ain-park_77575v vargu ar stos, nelabai apsimoka turbūt, bet vistiek manau geriau bent dalį išsikeisti Lietuvoje. Važiuosim ir mes šiemet turbūt autobusu, užmatėm šitą neblogą deal'ą https://www.novatura...ntines-keliones kelionė trumpa, bet ir kaina į temą, ir šiaip net atostogų imti praktiškai nereikia.

Atsakyti

Sveikos, planuojame kelionę į Lenkiją. Pagrindinis tikslas Zakopanė, tačiau pakeliui norime dar ką nors aplankyti. Kadangi važiuojame jau trečius metus, pagrindinės lankytinos vietos aplankytos: Stančikų tiltai, Vilko guolis, Malborkas, Varšuvos zoologijos sodas, Koperniko mokslų centras, kultūros ir mokslų rūmai, Veličko druskų kasyklos. Šiemet dar mintyse turime Aušvicą, kadangi praeitais metai nebespėjome ten apsilankyti.

Gal kas galite pasiūlyti dar ką įspūdingo pamatyti. Gal būt yra daugiau inovatyvių muziejų kaip Koperniko, kažkokių tikrai dėmesio vertų pramogų parkų, įspūdingų pilių, kurios ne tik foto atrodytų oho. 

Atsakyti
Sveikos, 4u.gif , planuojam kelionę į Slovakiją, norim 2 dienom apsistoti Krokuvoje , klausimas būtų kas neseniai važiavot auto, kokius kelius geriau pasirinkti, rodo mapse daug remontuojamų kelių, nesinori užstrigti kamščiuose unsure.gif
Dar klausimas, kas buvot Velyčkos druskų kasyklose, ten taip pabrango bilietai??? blink.gif ,ar aš negerai žiūriu, bilietas suaugusiam ne lenkų klb. 94 zl., nes skaitau senus forumus, bilietai buvo 8 eur, ar buvot kokioje ekskursijoje Krokuvoje???
Ačiū smile.gif
Atsakyti
Matyt pabrango, mes buvom pries keleta metu, tai mokejom apie 75 gal. Lenku kalba ir dabar pigiau, 69. Bet ziuriu yra seimyninis bilietas 262 zlotu, apsimoka, jei jus keturiese.
Atsakyti

Inetux, Pakeliui į Krokuvą yra Jaskinia Raj http://www.jaskiniaraj.com.pl/en/stalaktitų ir stalagmitų urvas. Nėra tokio waw, bet pamatyti tikrai įdomu. 
Važiuojant namo galima užsukti į Vroclavą, o pravažiuoti per Szlak Orlich Gniazd http://orlegniazda.pl/, kuriame yra išdėstyti gynybinės pilys, o kai kurių tik jų griuvėsiai. Ruiny Zamku Rycerskiego w Ogrodzieńcu manau nieko nėra įspūdingiau, net ir jo griuvėsiai įstringa ir širdyje ir akyse. Šiam maršrutui skirti reikia visos dienos, jei viską norite apžiūreti, mes neturėjome daug laiko tai apčiuopėm tik pirmus. Dar pakeliui į Vroclavą galite užsukti į Zloty Stok miestelį, ten yra aukso kasykla http://www.kopalniazlota.pl/ su ekskursija, ten pat galima užsakyti ir pramogą - plaukiojimas valtimi pačioje uoloje. Pačiame Vroclave yra didžiūlis Zoo, įspūdingas ir labai didelis multimedijos fontanas ir pats miestas labai jaukus ir gražus. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viktoshka: 15 liepos 2019 - 15:44
QUOTE(abiga @ 2019 07 15, 16:12)
Matyt pabrango, mes buvom pries keleta metu, tai mokejom apie 75 gal. Lenku kalba ir dabar pigiau,  69. Bet ziuriu yra seimyninis bilietas 262 zlotu, apsimoka, jei jus keturiese.

Mes 3 ir visi jau suaugę, netinka mums šeimyninis bilietas rolleyes.gif , o maniškiai lenku visai nesupranta
O Vroclavas labai gražus, buvom prieš porą metų, labai patiko, visai norėčiau dar užsukti smile.gif
Atsakyti
Jei 3, tai nepalanku, reiks pirkt po 94. As vis nenukeliauju i Vroclava, o labai noreciau, buvau tik pravaziuodama i Praha:) Apskritai Lenkijoje kiekvienas miestas turi labai jau ispuoseleta senamiesti.
Atsakyti

Labai ačiū. Bandom po truputį dėliotis maršrutą :)

Atsakyti

Labukas,

Norėtume keliauti pailsėti kelioms dienoms į Mikolaikos. Gal kas buvote ir turite nebrangių pasiulymų nakvynei?Per booking viešbučiai truputį brangokai gaunasi :huh2:

Atsakyti