Įkraunama...
Įkraunama...

Kodėl būtent taip pavadinote mažylį?

Pirmagimiui vardą radome Lietuviškų vardų knygoje. Į GN tėtis atsivežė knygą ir ilgomis dienomis (turėjau CP, todėl teko ligoninėje po gimdymo praleisti visą savaitę) vartydavom ją. O ir skambėjo jis kone identiškai kaip tėčio, tik vienas skiemuo pakeistas- tai tėtis jau kito ir nebeieškojo.
dukros vardas nutūpė mano mintyse dar jai pilvelyje esant..jau pradžioje laukimo žinojau kad bus toks vardas..o kai echo patvirtino, kad turėsim mergytę tai dar negimusi ji jau turėjo vardą...
Atsakyti
As vaiku neturiu, bet papasakosiu kaip as gavau savo varda. As gimiau nakti. Mano tevai su vardu neskubejo, galvoju su charakteriu atskleisiu koks man labiausiai tinka. Stai kokia as buvau: triuksmaudavau, tevam miegot neduodavau ir pati namuose paskutine uzmigdavau, todel gavau varda budama netgi 4 menesiu. Atsizvelgami tevai kokia as naktibalda buvau ( patikekite, tebesu) pavadino mane Vakare.
Stai broliui as pati sugalvojau (mociutes padedama) varda budama 5 metu. Mociute matyt labai Tomo norejo, todel kai buvau pas ja ji mane uzprogramavo: TOMAS. Pamaciusi broluka as be sustojimu kartodavau varda Tomas. Stai ir prigijo. Dabar turiu broli Toma
Atsakyti
QUOTE(Saeara @ 2010 09 26, 00:04)
As todel gavau varda budama netgi 4 menesiu

g.gif o kaip tevai uzregistravo gimusi kudiki be vardo? bigsmile.gif ar 4 menesius kudikis buvo neregistruotas ,be dokumentu??
Atsakyti
Smagu skaityti jusu vaikuciu varduku atejimo istorijas. wub.gif Pasidalinsiu ir savosiomis.
Vyresnele pavadinom Juste wub.gif Nuo nestumo pradzios zinoau,kad gims dukryte,taciau rinkti rimtai vardo kazkaip nesiruosem,nes vis tik esam linke,kad vaikas varda atsinesa pats,tad sioki toki saraseli turejom,taciau kazko konkretaus - ne. Per 9men,tas saraselis keitesi biggrin.gif Zodziu atejo metas,kai pagaliau susitikom su savo dukryte wub.gif Pirmaja para,ne vardas galvoj buvo,veliau,kiek atsitokejus,eme lipinti jai vardus,taciau nei vienas netiko. Bet taip nenorejom parvezti vaiko i namus be vardo. Tad likusi viena GN vis masciau... Isauso 3-cia para,kai jau israse namo,laukiau vyro,kol atvaziuos,ir paziurejus i ja,tiesiog ilindo Justes vardas (nors iki to,rodos net nzn,kad jis isvis toks yra biggrin.gif ) Pasakiau vyrui,jam jis pasirode trumpas (kokio ir norejom) ir tiko jai,taip ir grizom namo jau tryse,su dukryte Juste wub.gif
Mazajai su vardu buvo dar sunkiau,vel gi,turejom sarasiuka,taciau nieko konkretaus. Gime ji mazute (zymiai mazesne nei vyresnele ir nie buvo prognozuota) tad tureti keli variantai tiesiog jai netiko,ji buvo smulkute,trapi,taciau padykusi jau nuo pirmu gyvenimo valandeliu. Grizom namo,vis ziurejau i dukryte,taciau netiko nei vienas vardas,koks lindo i galva... Apeme panika,kad vaikas ilgai be vardo,juk artejo 1men sukaktele. Tada sesuo atsiunte sms,kad panarisusi pagal gimimo datos skaiciu,jai tiktu vardas Eva,mums jis patiko,trumpas,taciau mielas,kaip tik musu mazajai,ji labai atitinka savo varda!
Atsakyti
savo pirmagimiui varda galvoti pradėjom kaip tik suzinojom, kad bus berniukas.
sėdėdama namie internete ziurėjau vardus ir dariau saraša vyrui, bet vyras visus vardus išbraukė, bet ir pačiai kažkaip nelipo schmoll.gif
budama apie 8 men. žiurėjau žinias, o ten kaip tik pasitaikė Rokas P. ir iš kart vyrui sakau, o gal pavadinam Roku? kaip garsiai pasakiau, tai lelius ispyrė i pilva(man tai buvo ženklas, o ir vyrui patiko). likusi laika, kalbėdama su pilvinuku, net nepagalvodama pavadindavau Rokučiu, tai jau gimdydima žinojau, kad gims Rokas biggrin.gif
Atsakyti
Jei susilauksim sunaus pavadinsim ji Aironu si varda susapnavau 4u.gif o jei dukryte bus Evita labai dera prie mano vardo thumbup.gif
Atsakyti
Pirmagimio varda susapnavau...Tai mano promociutes vardas,matau kad augdamas jis panaseja i ja,be galo geras,darbstus,nors kai uzpyksta tai tik laikykis,bet greit ir atsileidzia smile.gif
O antrajam suneliui vardas atejo tiesiog savaime vos pamacius teigiama testa smile.gif
Atsakyti
O mes tiesiog ,kaip sako,atsinešėm varduką wub.gif ,gimėm liepos 6-ąją wub.gif
Mindaugas wub.gif
Atsakyti
mano sūnus gavo vardą, kurį žinojau kad duosiu dar nebūdama nėščia.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2012 07 22, 11:31)
mano sūnus gavo vardą, kurį žinojau kad duosiu dar nebūdama nėščia.

Pas mus panaši istorija. Vyesnėliui vardą išrinkome, kai vaiko dar nė planuose nebuvo.
Atsakyti
Aš kiekvieno vaiko besilaukdama sudarinėdavau "paklodes" patinkančių vardų. Tačiau kiekvienąsyk vardą išrinkdavome tik gimus vaikučiui, tik į jį įsižiūrėjus. Pirmajam -- labai sunkiai, atmetimo principu, kol liko vienas, ir tas nelabai patinkantis. Tačiau, kai jau užregistravom, iškart vardas ir prilipo, ir jo turėtojas juo patenkintas labai. Antrajam vardas atėjo į galvą greitai po jo gimimo, bet priešinausi, nes... vardas man nebuvo gražus. Bet -- prilipo neatplėšiamai. Irgi atrodo, kad vaikui jis labai tinka. O trečiąjį pagimdžiau, pamačiau -- ir vardas iškart atėjo. Tik bėda -- vyrui nepatinkantis. Bet jis džentelmeniškai leido man rinktis, nors turėjo savo seniai patinkantį vardo variantą - kuris man visiškai nelipo mūsų sūnui... Porą savaičių pabandžiau vyro variantą "lipinti", bet vis tik pasielgiau egoistiškai, pasinaudojau teise tinktis, ir daviau sūnui tą iškart atėjusį vardą. Beje, visų vaikų vardai nei labai reti, nei labai įdomūs -- mielai būčiau sutikusi, kad juos būtų susiradę kokie egzotiškesni vardai. Bet, tikiuosi, kad tai tikrai jų, tikrai jiems tinkantys vardai.
Atsakyti
Blaskems beveik visa men. As norejau pavadinti Inga, vyras - Marija. O galutini varianta sugalvojo mano sese - Eva, nu ka noret, juk vaikas gime per Kaledas, stai ir auga musu Kaledinis stebuklas vardu Eva.
Atsakyti