Vienu žodžiu, baigiu jau atostogauti, nuo pirmadienio reikės eiti į darbą ir aš to labai bijau

Dirbu įmonėje, kuriai vadovauja labai chaotiška ir neurotiška asmenybė. Bet kokias mano pastangas kokybiškai ir greitai atlikti užduotis paverčia betvarke ir po to pastoviai replikuoja, kad nieko nespėju. Nu tai nieko ir nespėju, nes vietoj strateginių reikalų tenka rūpinti bereikšmėmis (nė kiek ne perdedu, pasitikrinau ką aplinka apie tai galvoja, pasirodo ne aš viena) smulkmenomis arba dirbti mano specialybės ir kvalifikacijos neatitinkančius darbus. Atsisakyt negalima, nes tada - priešas visam gyvenimui.
Iš pradžių maniau, kad ta įtampa darbe kylai tik man vienai, po kurio laiko beveik visi komandos nariai išsikalbėjom, kad visi susiduriam su panašiais sunkumais ir beveik visi ieškosi kito darbo.
Vadovė nėra įmonės savininkė, samdoma, o savininkas vienas baisus Lietuvos šulas, bet jo nėra LT. Visas pagrindinio akcininko įmones prižiūri akcininko draugas, jis pakankamai žymus, tai pavardžių neminėsiu, bet daugelis bus girdėję. Esmė, kad jis su mano vadove (kuri be to akcininko draugo šiaip tai būtų niekas) lengvai gali sužlugdyti kitų žmonių gyvenimus: esu pati savo akimis mačiusi ir girdėjusi pasakojimų, kad žmonėm yra pakenkę norint išeiti iš darbo, dirbtinai reputaciją sugadinę, kai kam net verslus sugriovę ir t.t.
Kol jiems vergauji, tol jie draugai, bet jeigu nesutinki su jų taisyklėmis - tai jau gero nelauk.
Ir dabar kaip tyčia - noriu grįžus po atostogų rašyt pareiškimą, kad išeinu iš darbo (nors net kito dar neturiu

a) nepateiksiu pareiškimo išeit iš darbo, iš žmogiškumo nuspręsiu įtemptu metu pavaduot kolegę ir nudirbti svarbius darbus, bet vadovė vistiek mane visą laiką tarkuos, lys į akis, trukdys, kels įtampą, o aš nespėsiu atlikti SVARBIŲ užduočių, darbų, projektų, to KO IŠ TIKRO reikia įmonei (nes atrodo tą supranta visi, išskyrus ją), tada gausiu kritikos laviną iš jos ir iš akcininko draugužio (nes ji ten garbina jį, jei reik kokį darbuotoją nubaust, tai dar ir tą pasikviečia į "pagalbą", o anas išvis baisus žmogus).

Tai vat to ir bijau

Labiausiai noriu dingt iš ten, kaip sakoma be kito darbo kad ir "į gatvę", bet atrodo, kai ji čia taip panikuoja dėl visko, privalau toliau sėdėt tam kalėjime kol ateis ramesni laikai, nes kitu atveju ana pasius, pasitelks savo sunkiąją artileriją ir ės man gyvenimą. Bijau, kad net mano artimiesiems gali pakenkt.
Ką patartumėt daryt tokioj situacijoj?
P.S. Kas čia parašyta - tos visos galimybės - tai ne mano išsigalvojimai, bet realiai egzistuoja, nes temos pradžioje rašiau, kad pati savo akimis esu mačiusi, kaip žmones sužlugdo, o dar senasis kolektyvas kiek istorijų pripasakojo....