Įkraunama...
Įkraunama...

Pulinukas ant dantenu

Sveikos,

Gal pries kokia savaite pradejo lengvai skaudeti dantenas grynai uz apatinio protinio danties. Skausmas buvo nedidelis ir tik kai palietus. Visa tai buvo kelios dienos pries mano isvaziavima i Anglija. Kai atvaziavau skaudeti pradejo labiau ir pastebejau toki kaip balta maza pulinuka ant tos dantenos, kramtant skaudedavo. Pradejau skalauti druskos tirpalu, dejau cesnaka ant tos dantenos. Dabar jau kaip 3 dienos jauciasi zenklus pagerejimas, lieciant skauda labai minimaliai, pats pulinukas zenkliai sumazejes ir valgant jau galiu beveik pilnai sukasti. Kadangi Anglijoj pas dantistus eiti gana brangu tai nezinau ka daryti. Skaitau internete, kad del tu pulinuku duoda visada antibiotikus, bet ar jie yra tikrai butini jeigu skalaujant druska jauciasi pagerejimas ir po kokios savaites manau turetu visiskai viskas praeiti? Negi net jeigu ir viskas praeina vistiek butini tie antibiotikai?

Aciu uz patarimus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabyteeee93 @ 2016 09 14, 13:57)
Skaitau internete, kad del tu pulinuku duoda visada antibiotikus, bet ar jie yra tikrai butini jeigu skalaujant druska jauciasi pagerejimas ir po kokios savaites manau turetu visiskai viskas praeiti? Negi net jeigu ir viskas praeina vistiek butini tie antibiotikai?


Nežinau, ar mūsų situacija ta pati.
Man ne iki galo buvo išgydytos danties šaknys (tų laikų technologija netraukė iki tokio gylio) ir uždėta keramikinė karūnėlė. Po keleto metų prie to danties dantenose susiformavo fistulė - toks atsikišęs mėsos gabaliukas, kuris nuolatos pasipuošia pūlinga viršūnėle, aš ją išspaudžiu. Bet nieko neskauda.
Nuo minties, kad reikia lupti lauk keramikinį tiltą, kainavusį karvę, mane apimdavo silpnumas. Taip ir gyvenu jau kokius penkis metus su tuo pūlinuku. Logiškai mąstant - jei brudas išeina į paviršių, tai gal ne taip jau ir kritiška. Turint omeny, kad neskauda nieko.

O jei Jums skauda, bet padeda druska ir česnakai, tai gal ir praeis. Bet su gydytojais pasitarus visada ramiau. Už konsultaciją jie ten irgi baisiai daug ima?
Atsakyti